homify 360º: Stockgrove huis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360º: Stockgrove huis

Stoa. Stoa.
Stockgrove house Moderne huizen van Tye Architects Modern
Loading admin actions …

Het Stockgrove huis is gelegen in een groene gebied in Buckinghamshire. Het ontwerpen en integreren van architectuur in een omgeving als deze is een grote uitdaging, maar Nicolas Tye Architects waren meer dan bereid om het project op zich te nemen. Ze hebben een moderne en toch tijdloze woning weten te creëren die de natuurlijke schoonheid van de omgeving respecteert. De variatie in het uiterlijk en de materialen van het exterieur weerspiegelen de diversiteit in de wijde omgeving. De omgeving waarin dit indrukwekkende gebouw ligt was altijd van het grootste belang bij de realisatie van dit project, en dit zien we dan ook terug in de architectuur. Met de focus op duurzaamheid werden: natuurlijke verfsoorten gebruikt, voor zowel het interieur als het exterieur, warmtepompen werden geïnstalleerd en recyclingsystemen voor het regenwater werden geïmplementeerd. Al nieuwsgierig geworden naar dit prachtige huis? Laten we dan snel een kijkje gaan nemen.

De verlichte buitenkant

Stockgrove house Moderne huizen van Tye Architects Modern
Tye Architects

Stockgrove house

Tye Architects

Meestal praten we over het licht in het huis, hoe mooi het naar binnen valt en hoe het huis er ruimtelijk en transparant door wordt. Maar in dit geval is het andersom, nu verlicht het huis de omgeving. Het schijnt ons tegemoed vanuit het duister, en herbergt de huiselijke gezelligheid waar we zo van houden. Zeker in de koude wintermaanden. De koude sneeuw buiten zorgt voor een extra verleidelijkheid van het huis, want we weten dat er binnen een zalige warmte op ons wacht. De grote ramen laten de grens tussen binnen en buiten verdwijnen, in visuele zin, want qua temperatuur is het verschil gelukkig goed merkbaar.

Reflectie

Stockgrove house Moderne huizen van Tye Architects Modern
Tye Architects

Stockgrove house

Tye Architects

Het veelvuldig gebruik van glas in de gevel maakt dat het zijn omgeving op een prachtige wijze reflecteert, maar ook complementeerd. We zien een visuele connectie tussen het weerspiegelende water en het glas. De turquoise kleur van het glas wordt door de gevel op de eerste etage overgenomen wat voor een gevoel van uniciteit zorgt. Vooral overdag zien we hoe mooi het huis in het landschap opgaat. De bomen rond het huis lijken er over te waken. Hoe mooi moet het hier in de lente zijn?

Eigentijdse uitstraling

Stockgrove house Moderne huizen van Tye Architects Modern
Tye Architects

Stockgrove house

Tye Architects

Hier aan de achterkant van het huis zien we hoe eigentijds het huis is. Het heeft een kenmerkende symmetrie die voor een mooie sfeer zorgt. Door zijn natuurlijke materialen werkt het huis met de natuur mee en er dus niet tegen in. Het stenen terras heeft een prachtige antiracekleur en zorgt voor een temperamentvolle look. Het gebruik van glas en metaal geeft dit huis zijn moderne uiterlijk. Op een terras als dit wordt genieten wel erg eenvoudig.

Bijzonder uitzicht

Stockgrove house Moderne woonkamers van Tye Architects Modern
Tye Architects

Stockgrove house

Tye Architects

In deze kamer lijkt het alsof je altijd buiten ziet. De grote ramen zijn hier natuurlijk voor verantwoordelijk. De paarse kleur van de bank geeft deze kamer een moderne look. We zien het niet vaak, maar het is eigenlijk wel erg verfrissend: een bank die eens niet uitkijkt op een tv-toestel. Als meer mensen hun bank niet op de tv zouden richten, maar op een mooi raam, dan zou je veel eerder tot leuke gesprekken komen met familie en vrienden, eigenlijk hoe het misschien zou moeten zijn.

Strakke keuken

Stockgrove house Moderne keukens van Tye Architects Modern
Tye Architects

Stockgrove house

Tye Architects

Deze keuken is door zijn strakke vormgeving en glanzende oppervlakten een typisch voorbeeld van de moderne stijl. Daarnaast oogt hij minimalistisch en geordend. De kasten die prachtig in het grijze meubel weggewerkt zijn, doen hun werk goed.

Modern en natuurlijk

Stockgrove house Moderne badkamers van Tye Architects Modern
Tye Architects

Stockgrove house

Tye Architects

Een ochtend of avond in deze badkamer maakt dat je helemaal ontspannen bent. De kamer heeft een erg moderne vormgeving die helemaal van deze tijd is. De badkamer heeft prachtige tegels en een minimalistische wastafel met een bijzondere vorm. Maar wat ons vooral verbaast is het prachtige uitzicht. Stel je voor dat je een aantal weken in deze prachtige woning met deze prachtige badkamer kun verblijven, dan kom je toch helemaal tot jezelf! 

Tot zover de tour door dit prachtige huis. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Blijf ons volgen, zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste trends. 

Een tuinhek is een essentieel deel van je tuin. In dit artikel geven we je een aantal mooie voorbeelden. 

Op ons forum zitten experts voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Heb jij al een bijzonder huis op het oog? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!