Bijzondere renovatie van een woonboerderij | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bijzondere renovatie van een woonboerderij

Stoa. Stoa.
Wood Farm Barn Landelijke woonkamers van Seymour-Smith Architects Landelijk
Loading admin actions …

Het verwerven van een boerderij in Engeland is één ding, maar het renoveren en het transformeren tot een modern woonhuis is een tweede. Seymour-Smith Architects werden benaderd voor deze opgave door de eigenaren van een braakliggende boerderij in Cotswold, in het graafschap Warwickshire, waar de beroemde schrijver Shakespeare geboren is. Het is een landelijke provincie bekend om zijn overvloedige weiden en glooiende heuvels, de stijl van deze schuur is geschikt past helemaal bij de stijl van de gebouwen in de omgeving, dus het komt niet als een verrassing dat deze stijl van overheidswege moet worden gehandhaafd. Dankzij een aantal slimme ontwerpoplossingen, werd de boerderij omgebouwd tot een modern huis met twee slaapkamers. De buitenkant belichaamt de dagen van weleer, terwijl de binnenkant helemaal in tune is met het moderne leven. In dit huis heb je dus het beste van twee werelden. Al nieuwsgierig geworden? Kijk dan met ons meer nar deze schitterende woning!

Historisch aanzicht

Als je naar deze historische gevel kijk zul je niet snel denken dat er een modern huis achter verscholen ligt. De rustieke steden ademen een sfeer van de oude wereld, een charme die je alleen in oude gebouwen vindt. De omgeving is prachtig en het huis is er een integraal onderdeel van. Wie wil er nu niet wonen in een huis als dit. De voordeur prikkelt onze nieuwsgierigheid en nodigt ons uit om een kijkje binnen te nemen. Dat zullen we zo dan ook zeker doen. Maar voor we dit doen kijken we nog even goed naar de connectie die het huis met de natuur heeft. Het gazon kruipt richting de stenen trap en de heg zorgt voor de nodige privacy. Het huis heeft een prachtig ouderwets dak, maar de schoorsteen ziet er erg modern uit. Deze verraadt dus al wat van het moderne interieur. Laten we hier snel naar gaan kijken.

Modern en oud

We treden het interieur binnen en het eerste dat in het oog springt is de sierlijke trap, die welhaast functioneert als een sculptuur in de woonkamer. Het interieur is een perfecte mixt tussen helder wit en rustiek hout, dat laatste zien we in de meubels en op de rechter wand naast het glas. De haard geeft die rustieke warmte waar toch iedereen van houdt, maar heeft een modern uiterlijk. Als je naar buiten wilt heb je dat snel voor elkaar, want in de linkerwand zit een prachtige deur die je de toegang tot de tuin verschaft. De heldere en transparante atmosfeer in deze ruimte is opvallend en staat haaks op het robuuste uiterlijk van de buitenkant. In deze kamer heb je genoeg ruimte om als gezin te genieten van een heerlijke maaltijd in een prachtige admosfeer.

De keuken

De keuken is het hart van dit landelijke huis. Sluit je ogen en bedenk je eens hoeveel heerlijke gerechten je in deze keuken zou kunnen maken. Het heldere, ingetogen kleurenschema zorgt er voor dat je ontspannen je maaltijden kunt bereiden. Het wordt zo extra leuk om samen met familie en vrienden te koken en te dineren. Er is ruimte genoeg voor meerdere koks. Als de oogst in dit landelijke gebied goed is geweest, wat hij meestal is, dan kun je in deze prachtige keuken genieten van de beste streekproducten waar je smaakpapillen van gaan rammelen. Het is hier in één woord heerlijk.

De badkamer

In dit oude huis zijn ook een aantal authentieke elementen bewaard gebleven. Dit is onder andere te zien in deze badkamer. Let eens op de houten balken in het plafond. Deze zorgen voor een rustieke sfeer in de kamer en bewijzen eer aan het oude huis. De badkamer is een perfecte mix tussen oud en nieuw. Het lichte kleurenschema zorgt ervoor dat het licht door de hele badkamer wordt weerkaatst. Dat laatste is een slimme truc om de badkamer snel helder en licht te laten lijken.

Een fijne woonkamer

Als je in de wintermaanden in het huis verblijft, als je niet gaat overwinteren in Spanje, dan is het fijn om leuke dingen te kunnen doen in je woonkamer. Gelukkig zit dat in deze woonkamer wel goed: er is een tv, een boekenkast, een heerlijke bank en genoeg comfort om te genieten van een huiselijkheid van je woning. De muren van de woonkamer zijn erg bijzonder, ze zijn niet modern, maar hebben nog het ouderwetse stucwerk van de oude boerderij. Het is een prachtige ode aan de oude sfeer van de boerderij.

De droomslaapkamer

We lopen de slaapkamer binnen en staan direct versteld. Net zoals in de woonkamer zien we ook hier perfect behouden balken van de oude boerderij. Stel je voor hoe heerlijk je hier kunt slapen in het grote comfortabele bed. Na een drukke dag kom je thuis en het eerste wat je wilt doen is even neerploffen op bed. In deze kamer komt die wens zeker in vervulling, de oude charme heeft een kalmerende werking op je gemoed en laat je dromen over vervlogen romantische tijden.

Tot zover de schitterende oude boerderij. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Blijf ons volgen, zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste trends. 

Een designhuis is een bron van inspiratie. In dit artikel laten we je een aantal mooie voorbeelden zien. 

Op ons forum wachten experts op jouw vragen!

Heb jij al een rustieke woning op het oog? Laat een reactie achter bij de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!