Bega deze badkamerfouten niet! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bega deze badkamerfouten niet!

larapappers larapappers
Minimalistische badkamers van Kameleon - Kreatywne Studio Projektowania Wnętrz Minimalistisch
Loading admin actions …

Een badkamer inrichten is niet makkelijk. Het lijkt namelijk zo eenvoudig, een douche of bad, een wasbak en wellicht een toilet. Wat kan er mis gaan? Toch zijn er veel badkamers die beter ingericht hadden kunnen worden. Om jou een handje te helpen hebben wij vandaag 9 missers op een rijtje gezet. Lees ze goed door, doe inspiratie op en ga vervolgens aan de slag met jouw badkamer. Zorg ervoor dat je het in deze volgorde doet, zodat jouw badkamer jouw ultieme badkamer wordt.

1. Vermijd lege plekken

St John's Wood Moderne badkamers van Patience Designs Modern
Patience Designs

St John's Wood

Patience Designs

Zoals je op deze foto ziet kun je een badkamer ook door accessoires gezellig maken. Voor het raam, links in de hoek zijn er op het muurtje elegante bloemen geplaatst. Je kunt dus ook in het ontwerp van jouw badkamer lege plekken vermijden door gezellige elementen aan te brengen. Denk ook aan geurkaarsen en bijzondere schelpen die je rondom de wasbak of op een lage badkamerkast plaatst. 

2. Maak het ontwerp niet te groot

modern  door homify, Modern
homify

Bathroom Design

homify

Pak jij het graag groots aan? Je zult niet de eerste zijn die deze fout begaat. Een grote badkamer, met grote patronen kan prachtig zijn zoals je op deze foto ziet. Het verschil met deze badkamer en wellicht jouw grote badkamer, is dat er hier goed is nagedacht over de verhouding tussen het meubilair en de patronen. De muur met het witte zag-zag patroon versterkt bij deze badkamer het design. Een grote badkamer zonder een opvallend accent, wordt al snel een grote, lege badkamer waarin je je verloren voelt. En dat heb je natuurlijk liever niet. Het liefst voel je je in jouw badkamer op je gemak. Raadpleeg daarom gerust een professional voor persoonlijk advies.

3. Let op de locatie van de wasbak

Wimbledon Moderne badkamers van LEIVARS Modern
LEIVARS

Wimbledon

LEIVARS

Iedere badkamer heeft een wasbak. Een wasbak is noodzakelijk. Maar let erop dat je de wasbak op de juiste plek plaatst en dat hij niet in de wegstaat. Heb jij een kleine badkamer? Dan is het extra belangrijk hier op te letten. Houd bij het ontwerp van jouw badkamer rekening met voldoende bewegingsruimte. Zorg er ook voor dat een handoekenrek binnen handbereik is en dat je niet bij het omdraaien het toilet aanraakt.

4. Zorg voor een handige douche ingang

Dit is een belangrijke tip voor kleine badkamers. De ingang van de douche of het bad ligt bij grote badkamers namelijk erg voor de hand. Maar bij kleine badkamers kan het tot irritaties leiden. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om gemakkelijk het bad of de douche in te stappen. Tegenwoordig zijn er handige, glaze schuifdeuren die een makkelijke toegang geven.

5. Pas op voor een vierkant design

Vierkant is leuk. Vierkant is modern. Maar vierkant kan ook leiden tot vervelende ongelukjes. Indien jouw badkamer aan de kleine kant is, dan is het aanbevelenswaardig om voor een rond design te gaan. Aan ronde randen stoot je je namelijk niet zo snel. Een vierkant design ziet er vaak schitterend uit, maar als je je omdraait en je elleboog tegen de hoek van de wasbak stoot, dan is het design opeens iets minder belangrijk. Overigens ziet een rond design er natuurlijk ook schitterend uit.

6. Vermijd kleine spiegels

Een spiegel is een must-have in een badkamer. Ontzettend handig boven de wasbak wanneer je je tanden poetst of je opmaakt. Maar let op, een te kleine spiegel leidt al snel tot irritaties. Zoals je bij deze badkamer ziet er is hier gekozen voor een grote spiegel. Dit is niet alleen ontzettend handig, maar het vergroot optisch ook nog eens de ruimte.

7. Denk aan de handoeken

modern  door homify, Modern

Het ligt zo voor de hand, maar veel mensen vergeten het; een opbergplek voor de handdoeken. Natuurlijk kun je later in jouw badkamer een kast plaatsen waarin je ze opbergt. Maar indien je zelf het interieur van jouw badkamer ontwerpt, dan kun je er vroegtijdig al rekening mee houden. Zo kun je in de muur vakken verwerken waarin je handdoeken en andere kleine items kunt leggen. Het ziet er ook nog eens schitterend uit.

8. Denk aan de vorm van de wasbak

Je kunt natuurlijk voor een standaard wasbak gaan, maar hier ben je al snel op uitgekeken. Overweeg daarom een bijzonder ontwerp voor jouw wasbak. Zoals je in deze badkamer ziet is er hier gekozen voor een wasbak van natuursteen in een langwerpige, rechthoekige vorm. Gecombineerd met een bijzondere kraan en een grote spiegel ziet het er ontzettend stijlvol uit.

9. Denk goed na over de vorm van de muren

van homify Eclectisch

Vaak hebben badkamers een gekke vorm. Deze badkamer heeft zoals je ziet een schuin aflopend plafond. Houd hier in het ontwerp rekening mee. Plaats bijvoorbeeld geen douche in een moeilijke hoek, tenzij dit door een professional wordt aangeraden. 

Heb jij behoefte aan meer inspiratie? Lees dan ook dit Ideabook over eenvoudige badkamers waar je maximaal van kunt genieten!

Welke misser heb jij weleens begaan in het ontwerp van jouw badkamer?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!