21 Tips & Trucjes voor een Grote Renovatie voor Klein Geld

homify Slaapkamer
Loading admin actions …

We denken maar al te vaak dat het vernieuwen van het uiterlijk van ons huis alleen maar mogelijk is met grote investeringen en dat is absoluut niet waar. Soms kan het al genoeg zijn om te investeren in wat creativiteit en te focussen op kleine en goedkope ingrepen. Met behulp van kleine veranderingen kun je een huis renovatie uitvoeren, waardoor het veel comfortabeler en functioneler wordt. Dit zonder dat je al te veel geld hoeft uit te geven. In dit ideeënboek verzamelen we 21 eenvoudige oplossingen die je kunnen helpen met je huis opknappen tegen lage kosten. Ontdek deze wondermooie creaties waarvan je niet zou zeggen dat deze gemaakt zijn met een zeer lage prijs.

​1. LED verlichting onder je meubilair

Verlichting is een belangrijk aspect in elke ruimte van je huis, maar in de keuken is dit echt doorslaggevend. Dankzij een rij vol LED-verlichting onder je meubilair ben je zeker van een fantastische verlichting dat niet veel geld en inspanning gekost heeft. De verlichting voorziet je huis van extra karakter en persoonlijkheid. 

2. Reinig en desinfecteer de badkamertegels

Om de oude pracht van je badkamer te herstellen, hoef je niet een complete renovatie uit te voeren. Soms is het gewoon een kwestie van de tegels goed reinigen en is dus de enige investering die nodig is tijd en geschikte producten. Als je vuil en vocht verwijdert van de tegels, zal de oorspronkelijke glans van tegels de hele badkamer weer tot leven brengen.

3. Decoreer met nuttige accessoires

We lopen vaak het risico, dat wanneer we deuren van meubels of de gebruikelijke deuren openen deze tegen een muur terechtkomen, de meubels en de muren beschadigd worden. Dit probleem is eenvoudig op te lossen door middel van een deurstopper zoals je bijvoorbeeld in dit design kunt zien. Een deurstopper is een extra mogelijkheid om je ruimtes op een fraaie manier te decoreren.

4. Vervang je deurmat!

De entree van je huis renoveren? Het meeste resultaat boek je vaak met kleine dingen zoals de deurmat. Een kleine investering die je zal toestaan om je ingang een stuk gezelliger en frisser te maken. Je kan gaan voor de traditionele bruine matten, maar tegenwoordig zijn er enorm veel mogelijkheden op vlak van grootte, kleur, motiefje, etc.

5. Vermijd piepende deuren

De deuren en ramen van je huis hoeven niet te verslechteren door de tijd heen, maar kunnen altijd in perfecte staat blijven. Een beetje vindingrijkheid zijn, is in dit geval zeer nuttig. Je kan specifieke producten tegebruiken om de scharnieren mee in te smeren waardoor je deuren altijd gemakkelijk openen en sluiten. Zo voorkom je vervelende piepgeluiden.

6. Bescherm de poten van je meubilair

Een andere oplossing die een deel van de vormgeving van de ruimte kan ondersteunen, is door de poten van je meubels zoals tafels, stoelen en banken en kleine decoraties te beschermen. Het zorgt ervoor dat je vloeren en glazen tafel mooi blijven en voorkomt nare geluiden. Weet je niet goed hoe je de meubels kan beschermen? Dan kan je gerust even een professional raadplegen.

7. Bescherm lederen sofa's

Banken behoren tot de meubels die gemakkelijker slijten door het intensieve gebruik waaraan ze op dagelijkse basis worden blootgesteld. Dit zie je vooral aan de bekleding. Het is dus een goed idee om op gezette tijden de oppervlakken te voorzien van speciale was die het leer beschermt en waardoor het er als nieuw blijft uitzien.

​8. Creativiteit op de muren

Vind je de muren van je huis wat saai? Of heb je oude lijsten rondom je schilderijen waarvan je niet weet hoe je deze moet vervangen? Wees gerust, je hoeft zeker geen dure oplossingen te zoeken. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van muurstickers en prints om de muren te decoreren met een mooie en levendige afbeelding. Dit zonder dat je diep in je portemonnee hoeft te tasten. 

9. Praktische en originele haken

Een eenvoudige, praktische en goedkope manier om je huis op een creatieve manier te decoreren is door middel van haken als praktisch element en in een origineel ontwerp voor je muren. Een eenvoudige en goedkope oplossing die je toestaat om de indeling en het uiterlijk van je muur opnieuw te ontwerpen tegen lage kosten.

10. Gladde en glanzende muren

Het verschil tussen een huis dat nog steeds als nieuw lijkt of al tekenen van veroudering vertoont, is de manier waarop we het huis onderhouden en verzorgen. Zeker als het op de zorg van de muren in de badkamer aankomst. Zeker wanneer je een kleine badkamer hebt, is het goed onderhouden van de muren enorm belangrijk. Zorg en aandacht zijn een goedkope investering en zeer effectief om de frisse look van je huis te behouden.

11. Verse bloemen

Verse bloemen zijn de meest eenvoudige oplossing die een natuurlijke en levendige touch toevoegen aan de ruimtes van je huis. Bloemen en planten zijn ook zeer goedkoop, wat goed is voor je portefeuille.

12. Stickers voor je muren

Stickers zijn een eenvoudige en indrukwekkende oplossing als je de wanden van je huis wilt decoreren. In dit voorbeeld zie je perfect hoe een slaapkamer tot leven komt dankzij muurstickers.

13. Het vernieuwen van je verlichting

Zoals vermeld aan het begin van dit Ideabook is verlichting van cruciaal belang voor je huis. Een goedkope aanpassing zou kunnen zijn om nieuwe verlichting te integreren in je woonkamer. De keuze is zeer breed en niet perse duur. Lampen en kroonluchters van papier zoals we in dit voorbeeld zien, stellen ons in staat om een nieuwe look aan ruimtes te geven zonder al te grote uitgaven.

14. Ordelijke kasten

Dit idee heeft niet veel te maken met de vernieuwing van het uiterlijk van het huis, maar wel met de organisatie van je spullen. Kasten zijn een belangrijk onderdeel van ons interieur en een manier om ervoor te zorgen dat je geen onbenutte ruimtes hebt. De kasten maken van de ruimte tussen je entree tot aan je slaapkamer e

​15. De wasmand

Een zeer handig element in huis is de wasmand. Het is een functioneel en decoratief object waarmee je tegelijkertijd een nieuwe touch introduceert tegen een kleine investering. 

16. Orde en netheid

De sleutel tot een fris en crispy huis, is het huis vaak reinigen en het schoon en netjes te houden. Te vaak denken we dat dit alleen maar kan door een aantal artikelen te vervangen en weer nieuwe spullen te kopen. Soms moet je er gewoon voor zorgen dat ze schoon en proper zijn. Je zal je direct in een nieuw huis wanen.

17. Reinig je vloerkleed

Vloerkleden zijn een perfecte aanvulling voor je woonkamer, slaapkamer, badkamer of de entree. Maar ze zijn ook een van de decoratieve elementen die het meest lijden door vuil en slijtage. Om dit te voorkomen hoef je alleen maar je vmet grote regelmaat schoonmaken

18. Aandacht voor de keuken

De keuken heeft veel zorg nodig. Je moet ze dagelijks onderhouden zodat ze altijd fris en nieuw zijn. Om ervoor te zorgen dat je keuken er altijd gloednieuw uitziet, moet je wat tijd investeren en wat producten aankopen. De producten en het dagelijks kuisen van de keuken zorgen voor duurzaamheid en een onberispelijke look. 

19. De luchtverfrissers

Zelfs de geur van je huis heeft invloed. Zorg daarom voor een frisse omgeving en plaats luchtverfrissers. Gebruik bij voorkeur natuurlijke en niet al te indringende geuren.

20. Nieuwe kleur, nieuw leven te rekken, rekken en boekenkasten

Niet alleen de muren kunnen nieuw leven geven aan je huis. Ook kleurrijke rekken, planken en boekenkasten kunnen de ruimtes van je huis op een goedkope manier vernieuwen. Gewoon een beetje tijd en een spuitbus verf en je bent klaar.

21. Lijsten vervangen

Een ander goedkoop idee om je huis te decoreren is om de fotolijstjes, foto's en posters te veranderen. Een manier om nieuw leven te geven aan je favoriete afbeeldingen en zo het uiterlijk van de muren en de look van je huis te veranderen.

Een extra tip voor al je een klene woonkamer hebt

Als je een grote woning hebt, dan zal je die ongetwijfeld willen versieren met verschillende en kleurrijke accessoires. Heb je een huis dat wat kleiner is, dan zal je misschien denken dat dit niet mogelijk is. Toch is dit design een perfect voorbeeld van hoe je een kleine (woon)kamer perfect en goedkoop kan inrichten met veel benodigdheden. Als je gebruik gaat maken van bijvoorbeeld een tapijt, dan kan je een gezellige zithoek creëren en zal je woonkamer direct veel ruimer, in zowel grootte als sfeer, aanvoelen. Het wordt ook duidelijk dat hier gegaan voor een mooi en kunstzinnige design aangezien hier gebruik gemaakt werd van verschillende kunstwerken. Ja, de stickers en schilderijen hebben hun weg ook naar deze kamer gevonden. 

Heb je nog andere tips waarmee je je huis op een goedkope manier kunt ombouwen? Laat het ons dan weten via de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine