21 ideeën om je huis te renoveren met een laag budget | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

21 ideeën om je huis te renoveren met een laag budget

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne huizen van StudioG Modern
Loading admin actions …

Maar al te vaak vervallen we in de fout te denken dat het vernieuwen van het uiterlijk van ons huis alleen maar mogelijk is met grote investeringen. Soms kan het al genoeg zijn om te investeren in wat creativiteit en te focussen op kleine, goedkope ingrepen. Met behulp van kleine veranderingen kun je je huis vaak enorm verbeteren, waardoor het veel comfortabeler en functioneler wordt zonder dat je er al te veel geld aan hoeft uit te geven. In dit ideeënboek verzamelden we 21 eenvoudige oplossingen die je kunnen helpen je huis te renoveren tegen lage kosten. Kijk mee en je zult zien dat je de voorgestelde wijzigingen graag onthoudt!.

​1. LED verlichting onder je meubilair

Verlichting is een belangrijk aspect in elke ruimte van je huis maar in de keuken is dit echt doorslaggevend. Dat gezegd hebbende zal een systeem van LED-verlichting onder je meubilair je verzekeren van een fantastische verlichting zonder al te veel inspanning en geld en je huis voorzien van extra karakter en persoonlijkheid.  

2. Reinig en desinfecteer de badkamertegels

Eclectische badkamers van homify Eclectisch

Om de oude pracht van je badkamer te herstellen, hoef je niet een complete renovatie uit te voeren. Soms is het gewoon een kwestie van de tegels goed reinigen en dus de enige investering die nodig is wat tijd en geschikte producten om vuil en vocht te verwijderen en zo de glans van je badkamertegels te herstellen!

3. Decoreer met nuttige accessoires

Natural Rope Knot Door Stop van homify Rustiek & Brocante
homify

Natural Rope Knot Door Stop

homify

Vaak is er een risico dat wanneer we de deuren van meubels of andere deuren in huis openen deze tegen de muur aan bonken en deze zo beschadigen. Dit probleem is eenvoudig op te lossen door middel van een deurstopper zoals bijvoorbeeld degene die we hier zien in het voorbeeld. Bovendien een extra mogelijkheid om je ruimtes op een fraaie manier te decoreren.

4. Vervang je deurmat!

modern  door Boscolo, Modern
Boscolo

Upper Park, Loughton

Boscolo

Een nieuwe blik voor de entree van je huis? Het meeste resultaat boek je vaak met kleine dingen zoals de deurmat. Een kleine investering die je zal toestaan om je ingang een stuk gezelliger en frisser te maken. We bevelen ook aan: 11 simpele dingen onder de 40 euro die je in huis kunt aanpassen.

5. Vermijd piepende deuren

modern  door Modern Doors Ltd, Modern Houtcomposiet Transparant
Modern Doors Ltd

Ravenna Oak Internal Door Prefinished

Modern Doors Ltd

De deuren en ramen van je huis hoeven niet te verslechteren door de tijd heen, maar kunnen altijd in perfecte staat blijven. Een beetje vindingrijkheid die zeer nuttig is om specifieke producten te gebruiken om de scharnieren mee in te smeren waardoor je deuren altijd gemakkelijk openen en sluiten en je vervelende piepgeluiden voorkomt.

6. Bescherm de poten van je meubilair

Een andere oplossing die een deel van de vormgeving van de ruimte kan ondersteunen is door de poten van je meubels zoals tafels, stoelen en banken en kleine decoraties te beschermen. Het zorgt ervoor dat je vloeren en glazen tafel mooi blijven en voorkomt nare geluiden.

7. Bescherm lederen sofa's

van homify Eclectisch Textiel Amber / Goud

Banken behoren tot de meubels die gemakkelijker slijten door het intensieve gebruik waaraan ze op dagelijkse basis worden blootgesteld. Dit zie je vooral aan de bekleding. Dus is het een goed idee om op gezette tijden de oppervlakken te voorzien van een speciale was die het leer beschermt en waardoor het er als nieuw uit blijft zien.

​8. Creativiteit op de muren

ABC for the Spelling Bee, Black Scandinavische muren & vloeren van homify Scandinavisch
homify

ABC for the Spelling Bee, Black

homify

Vind je de muren van je huis wat saai? Of heb je oude lijsten om je schilderijen waarvan je niet weet hoe je deze moet vervangen? Wees gerust, je hoeft niet je toevlucht te nemen tot dure oplossingen maar je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van muurstickers en prints om de muren te decoreren met een mooie en levendige afbeelding. Zonder dat je diep in je portemonnee hoeft te tasten. 

9. Praktische en originele haken

van homify Minimalistisch

Een eenvoudige, praktische en goedkope manier om je huis op een creatieve manier te decoreren is door middel van haken als praktisch element en in een origineel ontwerp voor je muren. Een eenvoudige en goedkope oplossing die je toestaat om de indeling en het uiterlijk van je muur opnieuw te ontwerpen tegen lage kosten.

10. Gladde en glanzende muren

Het verschil tussen een huis dat nog steeds als nieuw lijkt of tekenen van veroudering vertoont is afhankelijk van de mate van onderhoud en zorg die wij besteden aan de muren – vooral die van de badkamer. Met name wanneer je een kleine badkamer hebt, is dit belangrijk. Zorg en aandacht zijn een goedkope investering en zeer effectief om een frisse look in je huis neer te zetten.

11. Verse bloemen

Ceramic Cactus Vases van rigby & mac Eclectisch
rigby & mac

Ceramic Cactus Vases

rigby & mac

Verse bloemen zijn de meest eenvoudige en goedkope oplossing die een natuurlijke en levendige touch toevoegen aan aan de ruimtes van je huis zonder dat je hiervoor enorme bedragen hoeft te investeren. 

12. Stickers voor je muren

Hand drawn flower (pack 1) wall stickers van Vinyl Impression Eclectisch
Vinyl Impression

Hand drawn flower (pack 1) wall stickers

Vinyl Impression

Stickers zijn een eenvoudige en indrukwekkende oplossing voor de wanden van je huis in het bijzonder als decoratie voor de slaapkamer zoals we zien in dit voorbeeld.

13. Het vernieuwen van je verlichting

Open Plan 1st floor Living room van Imperfect Interiors Scandinavisch
Imperfect Interiors

Open Plan 1st floor Living room

Imperfect Interiors

Zoals vermeld aan het begin van dit Ideabook is verlichting van cruciaal belang voor je huis. Een aanpassing tegen lage kosten zou kunnen zijn om nieuwe verlichting te introduceren in je woonkamer. De keuze is zeer breed en niet perse duur. Inderdaad: lampen en kroonluchters van papier zoals we hier zien, stellen ons in staat om een nieuwe look aan ruimtes te geven zonder al te grote uitgaven.

14. Ordelijke kasten

van homify

Dit idee heeft niet veel te maken met de vernieuwing van het uiterlijk van het huis maar wel met de organisatie van je spullen. Kasten zijn een belangrijk onderdeel van ons interieur en een manier om ervoor te zorgen dat je geen onbenutte ruimtes hebt maar een functionele en praktische omgeving van je entree tot aan je slaapkamer.

​15. De wasmand

Tricks laundry basket van homify Scandinavisch Houtcomposiet
homify

Tricks laundry basket

homify

Een zeer handig element in huis is de wasmand; een functioneel en decoratief object waarmee je tegelijkertijd een nieuwe touch introduceert tegen een kleine investering. 

16. Orde en netheid

modern  door An Artful Life, Modern
An Artful Life

Bare bulb fabric flex light

An Artful Life

De sleutel tot een fris en crispy huis is het vaak reinigen en het schoon en netjes te houden. Te vaak denken we dat dit alleen maar kan door een aantal artikelen te vervangen en weer nieuwe spullen te kopen: soms moet je er gewoon voor zorgen dat ze schoon zijn om een beter beeld van je huis neer te zetten.

17. Reinig je kleden

Moderne huizen van StudioG Modern

Kleden zijn een perfecte aanvulling voor je woonkamer, slaapkamer, badkamer of de entree. Maar ze zijn ook een van de decoratieve elementen die het meest lijden door vuil en slijtage: om dit te voorkomen hoef je alleen maar je kleden met grote regelmaat te reinigen.

18. Aandacht voor de keuken

De keuken heeft veel zorg nodig, naast de dagelijkse aandacht moet deze altijd fris en als nieuw zijn. En dan is een kleine investering zowel in tijd als aan producten voor je huis die zorgen voor duurzaamheid en een onberispelijke look onmisbaar. 

19. De luchtverfrissers

Zelfs de geur van je huis heeft invloed: zorg daarom voor een frisse omgeving en plaats luchtverfrissers. Gebruik bij voorkeur natuurlijke en niet al te indringende geuren.

20. Nieuwe kleur, nieuw leven te rekken, rekken en boekenkasten

modern  door Diagonal Furniture, Modern
Diagonal Furniture

Tomado Floor Standing Shelves

Diagonal Furniture

Niet alleen de muren kunnen nieuw leven geven aan je huis. Ook rekken, planken en boekenkasten in een nieuwe kleur kunnen de ruimtes van je huis op een goedkope manier vernieuwen: gewoon een beetje tijd en een spuitbus verf en je bent klaar.

21. Lijsten vervangen

HAM Screen Prints van HAM Scandinavisch
HAM

HAM Screen Prints

HAM
HAM
HAM

Een ander goedkoop idee om je huis te decoreren is om de fotolijstjes, foto's en posters te veranderen. Een manier om nieuw leven te geven aan je favoriete afbeeldingen en zo het uiterlijk van de muren en de look van je huis te veranderen.

Het grote effect zit 'm in al deze kleine dingen!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!