15 prachtige tuinpaden - creatief en anders dan anders! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

15 prachtige tuinpaden – creatief en anders dan anders!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Mediterrane tuinen van CPJP S.L. Mediterraan
Loading admin actions …

Niet elke tuin heeft een tuinpad nodig maar toch kan het een prachtige extra dimensie aan je tuin toevoegen. Zeker wanneer je deze van prachtige natuurlijke materialen maakt. Wanneer je tuin schuin afloopt dan spelen tuinpaden een belangrijke rol omdat ze ons helpen hoogteverschillen op speelse wijze te overbruggen, ruimtes te structureren en een mooie overgang te creëren in je tuin. We hebben 15 inspirerende voorbeelden van tuinpaden met en zonder trap voor je verzameld die een verrijking voor elke tuin zijn. Creatief en origineel. Kijk mee en laat je inspireren!

1. Rustieke trap

Ook hier bestaat de trap uit natuursteen. Dit materiaal geeft een prachtige natuurlijke look geeft aan je tuin die doet denken aan mediterrane tuinen of een charmante cottage-tuin.

2. Zwevende treden

In ons eerste voorbeeld helpt dit tuinpad met zwevende treden van natuursteen om het hoogteverschil in deze tuin op elegante wijze te overbruggen. 

3. Betonnen trap

In dit voorbeeld ligt de moderne villa bovenop een heuvel en bereik je de ingang via een prachtige betonnen trap  die zich op harmonieuze wijze met de veranda verbindt.

4. Een trap van hout

Hout is een materiaal dat zich altijd goed leent voor een prachtige natuurlijke sfeer in he tuin. Je waant je midden in een bos in deze tuin! Lees voor nog meer tuinpad inspiratie ook dit artikel met 7 manieren om een tuinpad aan te leggen in een tuin met hoogteverschil.

5. Een pad van boomstronken

Ook in dit voorbeeld staan natuurlijke materialen centraal. De weg naar de ingang van dit charmante houten huisje bestaat uit boomstronken en houten schijven. Ook in combinatie met houtsnippers ziet dit er prachtig uit.

6. Steen ontmoet hout

Small Garden with a Very Steep Slope Moderne tuinen van Yorkshire Gardens Modern
Yorkshire Gardens

Small Garden with a Very Steep Slope

Yorkshire Gardens

In dit voorbeeld zijn de natuurlijke materialen hout en steen verenigt in een zeer coole tuintrap die modern minimalisme, industriële flair en een natuurlijke rustieke sfeer uitstraalt. 

7. Omringd door bloeiende hangplanten

Een prachtig idee voor elk tuinpad is om deze te omringen met laagblijvende bloeiende planten die deels over de trap groeien. Zo krijgt elke trap die mooie natuurlijke sfeer!

8. Ondersteunende treden

Casa Lago Moderne tuinen van renziravelo Modern
renziravelo

Casa Lago

renziravelo

Bij deze relatief steile helling helpen de stenen treden de bewoners op gemakkelijke wijze omhoog te komen wat anders behoorlijk inspannend en bij nat weer ook glad zou kunnen zijn.

9. In combinatie met plantenbakken

Modern Garden with a rustic twist Moderne tuinen van Yorkshire Gardens Modern
Yorkshire Gardens

Modern Garden with a rustic twist

Yorkshire Gardens

Hier zien we een creatieve combinatie van trap en bloembakken die deze tuin uniek en tot iets heel bijzonders maken. Verbind je tuinpad bij voorkeur dus ook met de rest van je tuin!

10. Beton en mos

Wat een prachtige natuurlijke tuin. Voor de imposante rotswand leiden minimalistische betonnen treden de heuvel op omhoog. Het mos zorgt voor verzachting en behoud van de natuurlijke look.

11. Smal en eenvoudig

Je hoeft geen enorm project te maken van je tuinpad zoals we zien in dit voorbeeld. Een paar simpele houten bielzen zijn voldoende en passen op harmonische wijze in dit grasveld.

12. Vierkant en praktisch

Dit tuinpad bestaat uit vierkante treden die opnieuw weer in vier kleinere vierkanten zijn verdeeld en die zo de vorm van de toegangspoort op fraaie wijze herhalen.

13. Idyllisch aangelegd

Deze tuin is uit mos en rotsblokken opgebouwd en het tuinpad sluit daar naadloos bij aan. Idyllisch ingebedde rotsplaten en stukken verouderd hout completeren de natuurlijke en schilderachtige look op perfecte wijze.

14. Omringd door varens

Hier staan de varens niet alleen maar naast het pad maar ook tussen de treden van deze trap. Zo ziet de trap er nog natuurlijker en harmonischer uit. Plaats voor een natuurlijke look ook planten tussen de treden.

15. Minimaal en modern

Moderne tuinen van homify Modern

In deze moderne designtuin leidt dit zuivere en minimalistisch aangelegde pad door een stijlvolle vijver heen. De stijl van de tuin en dit tuinpad passen ook perfect bij de tuin en bungalow. Kies bij voorkeur voor een stijl tuinpad die past bij je tuin en woning.

Natuursteen met mos... alsof je in een bos loopt!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!