De 5 meest subtiele keukenvloeren

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

De 5 meest subtiele keukenvloeren

Stoa. Stoa.
 Keuken door Place Design Kitchens and Interiors
Loading admin actions …

Zoals in elke kamer in het huis is de vloer vaak het eerste wat je ziet als je binnenkomt. Met de keuken is het niet anders, ook daar wil je dat de vloer er goed uitziet, maar deze moet ook praktisch zijn. Omdat je zoveel tijd in de keuken besteedt, en er nog wel eens iets valt, kun je maar beter kiezen voor een robuuste vloer die eenvoudige te reinigen is. Er is veel keuze en het is daarom niet makkelijk om de juiste vloer voor je keuken te kiezen. Daarom zetten wij een aantal mooie voorbeelden voor je op een rijtje, zodat je makkelijke en snel een keuze kunt maken. Kijk met ons mee en laat je inspireren.

Veerkrachtig hout

 Keuken door deVOL Kitchens
deVOL Kitchens

The Bath Shaker Kitchen by deVOL

deVOL Kitchens

Veerkrachtige vloeren buigen als je er overheen loopt. Ze zijn schokabsorberend en flexibel. Een houten vloer is erg veerkrachtig en zorgt direct voor een prachtige sfeer in je woning. We zien in dit voorbeeld een parketvloer, die wordt gevormd door vastgelijmde kleine stukjes hout, waarmee je een eindeloos aantal patronen en visuele effecten kunt creëren. Na eeuwenlang gebruikt te zijn, waren ze in de vergetelheid geraakt. Parket werd vaak gereserveerd voor woonruimten en gangen vanwege de warmte absorberende eigenschappen, maar wordt nu vooral gebruikt voor de verbluffende visuele effecten. Het effect dat je hier ziet heet het visgraatmotief, en past perfect bij de klassieke stijl van deze keuken.

Eindeloze designmogelijkheden

 Keuken door Harvey Jones Kitchens
Harvey Jones Kitchens

Painted Shaker kitchen by Harvey Jones

Harvey Jones Kitchens

Hier zien we een geheel andere vloer, maar deze is net zo visueel aantrekkelijk als de vorige parketvloer. Ben je geïnteresseerd in zo'n vloer, overweeg dan of deze vloer past bij je woning, het parket dat je hier ziet is niet geschikt voor een appartement in een appartementencomplex, omdat de vloer weinig geluiden absorbeerd, waardoor na verloop van tijd de buren hinder kunnen ondervinden van het krakende geluid dat de vloer voortbrengt.

Natuurlijke schoonheid

 Keuken door LWK Kitchens
LWK Kitchens

Purple gloss glass with white gloss lacquer kitchen units​

LWK Kitchens

De schoonheid van de natuurlijke bouwmaterialen is moeilijk te bevatten, dus als je in een oud huis woont is dit de perfecte vloer die voor veel sfeer in je keuken zorgt. Veel oude huizen hebben hardhouten vloeren,  een luxe die je niet snel in nieuwe gebouwen aantreft. Mocht er zo'n vloer in je woning liggen, poets hem dan op, dat scheelt weer in de kosten voor een nieuwe vloer! De rode tint van de vloer past prachtig bij de moderne zwarte meubels links en de witte krukken rechts. In deze kamer zien we de perfecte mix tussen oud en nieuw. 

Tegelvloer

 Keuken door John Ladbury and Company
John Ladbury and Company

Fresh and bright kitchen

John Ladbury and Company

De andere optie voor de keuken is de tegelvloer, ook al honderden jaren oud en zeer sfeervol en slijtvast. We zien hier een stenen tegelvloer, die sinds eeuwen synoniem geweest is met luxe huizen en kastelen, dit is een goede optie voor een keuken waarin een robuuste uitstraling wordt gewaardeerd. De neutrale tinten van de tegels accentueren de witte houten kasten in deze keuken. Genieten tijdens het koken was nog nooit zo vanzelfsprekend.

Licht om je vloer te accenturen

Een van de grootste keukentrends van de afgelopen jaren is het gebruik van sfeerverlichting, die verstopt onder kasten je keukenvloer in de spotlight zet. Vooral in de avond is het licht een gezellige toevoeging, waardoor dit culinaire hart van het huis echt een huiselijke plek wordt. Samen koken is leuk en gezellig, maar met dit licht wordt het ook een mooie visuele ervaring. Een lichte keuken zorgt voor een fijn humeur, en dat is vooral in ochtend bij het opstaan erg wenselijk! 

Tot zover de prachtige keukenvloeren. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Blijf ons volgen, zodat je telkens op de hoogte bent van de nieuwste trends. 

De tuintrends van dit jaar zijn prachtig. In dit artikel laten we je enkele voorbeelden zien. 

Op het forum wachten de experts op jouw vragen!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!