Tuintrend: een landelijke zomerse tuin | homify

Tuintrend: een landelijke zomerse tuin

Stoa. Stoa.
Glass rooms BACA Architects Moderne tuinen
Loading admin actions …

Terwijl je wakker wordt in een buitenwijk, of in de dichtbevolkte stad, kun jij je gedachten niet afhouden van het idee hoe het zou zijn om gewoon het bijltje er bij neer te gooien en te ontsnappen in de gelukzaligheid van het platteland. Frisse lucht, glooiende heuvels en de uitgestrektheid van het groen, het is allemaal zeer goed voor lichaam en ziel. In dit artikel laten we je zien hoe je toch kunt genieten van het buitenleven, zonder je stadse leven op te hoeven geven. Natuurlijk zijn de ideeën uit dit artikel ook goed te gebruiken als je een volkstuintje of een grote tuin hebt. Laat je gewoon inspireren en wees creatief! Kijk met ons mee naar de voorbeelden.

Moderne vijver

Als je een prachtig stuk grond hebt, is een vijver een goede optie, waarin je prachtige waterplanten kunt laten groeien die een fijne sfeer creëren in je tuin. Deze grote vijver, compleet met prachtige waterlelies, is de verrassing van je tuin en zal je gasten en familieleden verbazen als ze langskomen voor het eerste lentefeest. De vijver is ontworpen door Paul Dracott Garden Design, en is onderdeel van een project voor een groot landhuis. In deze tuin wordt een traditioneel tuinontwerp gecombineerd met een modern vormgegeven vijver. 

Kopje thee

Een kopje thee in de ochtend, middag of avond is een heerlijk rustmoment op de dag, vooral in een prachtige landelijke omgeving, zoals deze van Susie Watson Designs. Dat is pas echt genieten van de voorjaarsbloemen, de vogels die terug komen van hun overwinteren en de welriekende geur van het gras. Deze tuin is eenvoudig te creëren, zelfs op een kleine binnenplaats of balkon, je moet alleen bereid zijn om met heggenscharen de boel eens lekker te snoeien. Landelijke tuinen zijn niet heel erg gestileerd, en hebben een aardse wilde look, dat is hun charme, daardoor kunnen wij als stedelingen weer in contact treden met de natuur.

Romantische boog

IJLA - Manor House IJLA Landelijke tuinen
IJLA

IJLA – Manor House

IJLA

Een stalen boog is het toppunt van romantiek en charme, en is ook een mooie toevoeging aan een landelijke omgeving. Deze scène hoort bij een herenhuis en is het werk van IJLA design. De orderlijke rij van rozen, aan de basis van de bogen, is dromerig en spannend. Na verloop van tijd, als de rozen groot gegroeid zijn, vormen ze een perfecte luifel, waaronder je heerlijk in de open lucht een theekransje kan doen. Deze boog kun je ook mooi verlichten, waardoor een diner in de avond een droom lijkt, maar toch echt mogelijk is.

Geïnspireerd door de natuur

Copper Weeping Willow Tree Water Sculpture Water Garden Ltd Klassieke tuinen
Water Garden Ltd

Copper Weeping Willow Tree Water Sculpture

Water Garden Ltd

Als je wat sfeer in hun tuin wil injecteren, dan kun je dit bereiken door de installatie van een prachtige vijver. Een zacht straaltje water heeft niet alleen een kalmerend effect op onze geest, maar wanneer 's avonds de vijver verlicht is, ziet dit er indrukwekkend en levendig uit. In dit voorbeeld van Water Garden, zien we de natuurlijke vorm van een treurwilg gevat in een sculptuur van sfeervol brons, die de vijver een aardse en natuurlijke sfeer geeft. Als je van de weelderige natuur houdt en romantisch aangelegd bent, dan is deze vijver echt iets voor jou.

Uitgestrekt groen

Wil je het glooiende landschap zien, dan kun je kiezen voor een eenvoudig gazon, zonder schutting. Het waarom is wel duidelijk! Leg op dit gazon een deken neer en organiseer een picknick, het landschap is het decor waarin je genieten kan van het goede leven. Het uitzicht op dit eindeloze landschap geeft je een ongekende rust. Het ontwerp van deze bijzondere tuin werd ontworpen door Baca Homes. Zoals u kunt zien past deze perfect bij de setting, dit komt door zijn subtiele en ingetogen vormgeving. 

Tot zover deze schitterende tuindesigns. We wensen je alvast veel plezier met het toepassen van deze ideeën in je eigen tuin.  

Een mooie toevoeging aan je luxe tuin is een luxe serre en eetkamer. In dit artikel lees je alles over de inrichting!

Op ons forum tref je experts die je vragen kunnen beantwoorden!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!