homify 360º: prachtig stalhuis in Hyde Park | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360º: prachtig stalhuis in Hyde Park

Stoa. Stoa.
Hyde Park Mews Moderne huizen van Gregory Phillips Architects Modern
Loading admin actions …

De meeste Britten weten wel wat een stalhuis is, of kunnen deze misschien zelfs herkennen. Maar in de meeste andere Europese landen is dit type huis niet bekend. Slechts weinig mensen kennen de geschiedenis achter deze huizen en de reden dat ze in de eerste plaats tot stand kwamen.

Deze huizen hadden beneden een koetshuis en daarboven een woongedeelte, ze zijn meestal te vinden in de steegjes en smalle straatjes en werden gebouwd in de 17e en 18e eeuw. Deze prachtige ruimtes zijn recentelijk liefdevol omgebouwd tot particuliere woningen, waarin gewoond kan worden volgens de eigen van de moderne tijd. We gaan je vandaag zo'n pand laten zien!

Gregory Phillips Architects hebben meesterlijke veranderingen aangebracht in zowel het interieur als het exterieur. De historische voorgevel is behouden gebleven en de interne ruimtes zijn helemaal 21ste-eeuws. Het huis is welhaast opnieuw uitgevonden en weer klaar voor de komende honderd jaar.

Het straatbeeld bij nacht

Hier zien we het huis in al zijn glorie. Het is een prachtige nachtelijke opname van de gerenoveerde huizen. Het straatbeeld is zorgvuldig in één stijl gehouden, om zo geen stijlbreuk met de omringende panden te veroorzaken. De andere huizen zijn ook recentelijk gerenoveerd. De klassieke geel-bruine bakstenen gevel blijft het historische aangezicht van de woning, en deze creëert een dialoog met de andere huizen, contrast en gelijkenis spelen hun spel. De deuren en ramen aan de voorzijde van de woning zijn vernieuwd, maar wijken niet qua kleur af met die van de andere woningen.

De moderne keuken

Elk eigentijds pand heeft zijn eigen stijlvolle keuken, want zelfs in de moderne tijd is de keuken het hart van het huis. In tegenstelling tot de klassieke ramen op de achtergrond zien we het moderne eiland en de werkbank. Door zijn witte minimalistische ontwerp clasht hij niet met de traditionele details. De keuken heeft een bijzondere eenheid die een rustgevende sfeer heeft. Stel je voor, dat je heerlijk met een aantal vrienden in deze keuken aan het werk bent voor een groot diner. Er is ruimte genoeg!

De woonkamer

De horizontale lijnen van de gebeitste eikenhouten kasten zorgen voor een mooi spel van kleur en schaduw in deze keuken. Deze zachte comfortabele banken bieden je de kans om even lekker neer te ploffen in een sfeer van intimiteit en privacy, echt een gebied van ontspanning dit! De banken staan zo in de ruimte dat je een mooi uitzicht naar buiten hebt. Hoe lijkt jou het scenario waarbij jij met een kopje thee in de ochtend op de bank zit, genietend van de ochtend zon? Geen gek idee toch? De inrichting van de woonkamer is minimalistisch, de tv sluit bij deze ontwerptrant aan.  Supermodern deze kamer!

Douche

De grijze tegels op de vloer van de keuken en de woonkamer verschijnen nu op de muren van de badkamer. Perfect voor een kleinere ruimte. Het ontwerp van de badkamer is doordacht en goed uitgevoerd. Het douchescherm is nauwelijks zichtbaar en gaat een prachtige dialoog aan met de  frameloze spiegels, die de muur boven de wastafel en toilet sieren. Het ontbreken van hoeken en decoratie zorgt voor een lichte en transparante ruimte, waarin je heerlijk kunt genieten van het heilzame water.

Finessruimte

Een heerlijk extraatje is te vinden in de gedaante van de fitnessruimte. Soms gooit de drukke stad door files roet in het eten, juist als we ons voorgenomen hebben om naar de sportschool te gaan of een wandeling in het park willen maken. Het is fijn om in deze hectische tijd de nodige workout te hebben en rust te ervaren. In dit huis hebben we toegang tot onze eigen persoonlijke oase om onze stress te verlichten en te werken aan de verhouding tussen lichaam en geest. Ook in deze fitnessruimte zien we een minimalistische vormgeving, die een zekere rust uitstraalt. Hier zijn alle essentiële apparaten verzameld, waardoor dit huis over een een volwaardige fitnessruimte beschikt. 

Tot zover de historische stalhuizen in Hyde Park. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij! Alvast veel plezier met het toepassen de ideeën die je opgedaan hebt!

Heb je een kleine tuin en zoek je ideeën om deze in te richten? Lees dit artikel voor inspiratie!

Op ons forum zitten experts voor je klaar om je vragen te beantwoorden!

Heeft jouw interieur al een 2015 update gehad! Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!