Overnachten in een vogelhuisje | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Overnachten in een vogelhuisje

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Vogelhuisje om in te slapen Moderne hotels van De Vreemde Vogel Modern
Loading admin actions …

In Vlaardingen vinden we een wel heel bijzonder hotel. Of is het een bungalowpark? Een camping misschien? De Vreemde Vogel is opgericht door Davy Knijnenburg en Petra Buijs, de één geboren op een boerderij, de ander in een hotel. Deze ogenschijnlijk simpele achtergrond heeft geleid tot een park met vliegtuigen, vogelhuizen, struisvogels, safaritenten en pipowagens, en allen zijn bewoonbaar! Het klinkt zo gemakkelijk en vanzelfsprekend, men neme een bestanddeel hotel en een bestanddeel boerderij en we eindigen met dit bijzondere en kleurrijke 'buitenhotel', alsof deze toekomst bij hun geboortes al vaststond. De Vreemde Vogel combineert de service van een hotel met de kleinschaligheid van een Bed & Breakfast. De buitenkamers zijn voorzien van alle gemakken. Verwarming en sanitair is aanwezig en het ontbijt krijg je er gratis bij. In dit artikel laten we je één van de bijzondere buitenkamers van het park zien, speciaal voor alle mensen die thuis hun ei niet kwijt kunnen. 

Vogelhuisje

Vogelhuis om in te overnachten Moderne hotels van De Vreemde Vogel Modern
De Vreemde Vogel

Vogelhuis om in te overnachten

De Vreemde Vogel

Het aanzicht van deze vogelhuisjes doet onmiddellijk een glimlach op ons gezicht toveren. Het bekende vogelperspectief krijgt hier een geheel nieuwe betekenis. Met een klein beetje fantasie wanen we ons zo klein als een koolmees, of huismusje, en vliegen we zo door een van de openingen naar binnen. De Vreemde Vogel is gesitueerd in een groene omgeving en gelegen aan de rand van het natuurgebied Midden-Delfland. De vogelhuisjes zijn kindvriendelijk, en wanneer uw kroost oud genoeg is om het nest te verlaten, kunnen zij bij de dierenweide en/of de speeltuin terecht voor het nodige vertier. 

Interieur

Vogelhuisje om in te slapen Moderne hotels van De Vreemde Vogel Modern
De Vreemde Vogel

Vogelhuisje om in te slapen

De Vreemde Vogel

Het vogelhuisje telt twee verdiepingen die zich in een open ruimte bevinden. Op de begane grond vinden we een bank en een kleine tafel terug. Het vogelhuisje is natuurlijk niet erg groot maar biedt verrassend veel ruimte, er kunnen in totaal vier personen overnachten. Op de begane grond bevindt zich tevens een tweepersoonsboxspring en op de eerste verdieping, met een ladder te bereiken, zijn twee losse eenpersoonsboxsprings geplaatst. Door de verschillende ramen komt genoeg zonlicht binnen. Vanuit beide verdiepingen hebben we uitzicht op de vogelstok, zoals we op de foto kunnen zien. De wanden worden versierd door verschillende motieven, we kijken hier uit op een ware jungle, overwoekerd door lianen. Aan de rechterzijde vinden we een houtmotief terug. Het vogelhuisje is simpel ingericht, de ervaring van het slapen in een vogelhuisje staat centraal.

Buitenzijde

De regenton: het sanitair Moderne hotels van De Vreemde Vogel Modern
De Vreemde Vogel

De regenton: het sanitair

De Vreemde Vogel

Het vogelhuisje is vanzelfsprekend op een paal geplaatst, vogels slapen immers niet op de grond maar geven de voorkeur aan een huisje op hoogte. Naast het vogelhuisje is een grote regenton geplaatst waar men de sanitaire faciliteiten kan vinden, hier kan men gebruik maken van de douche, wc en de wastafel. Door de sanitaire voorzieningen buiten het vogelhuisje te plaatsen, zijn de ontwerpers erin geslaagd om het huisje compact en knus te houden.

Muziek

Een platenspeler Moderne hotels van De Vreemde Vogel Modern
De Vreemde Vogel

Een platenspeler

De Vreemde Vogel

In 2000 werd de Engelse versie van De Vogeltjesdans uitgeroepen tot het meest irritante lied allertijden. Gelukkig vinden we deze plaat hier niet terug. Bovendien kan je in deze groene en natuurlijke omgeving elke ochtend en avond genieten van de wonderschone liederen van onze gevleugelde vrienden. Gratis en voor niets! Mocht dat nog niet voldoende zijn dan kan je altijd nog de emotionele soulballads van Percy Sledge opzetten. 

Op zoek naar een kindvriendelijke en originele manier om de nacht door te brengen, dan is De Vreemde Vogel precies wat u zoekt. Meer informatie kunt u terugvinden op hun homify profiel. De Vreemde Vogel biedt namelijk naast deze bijzondere vogelhuisjes ook nog een reeks andere originele buitenhuisjes. Misschien overnacht u liever in een gigantische struisvogel? Of heeft u er altijd van gedroomd om in een vliegtuig te slapen? Op onze website vindt u nog meer artikelen over bijzondere woningen, zoals bijvoorbeeld in ons artikel over Dutch Design: Buitengewone Woningen

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!