Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Slaap- en bedbanken

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

Loungebanken, of slaapbanken, scharen we onder de categorie multifunctionele meubels die altijd wel van pas komen. Slaapbanken, en de hybride vormen tussen banken, slaapbanken en chaise longues zijn zowel praktisch als esthetisch en smaakvol. Slaapbanken kunnen zowel binnen als buiten het huis voorkomen, afhankelijk van het materiaal en de weersomstandigheden. Ze komen in een veelheid van verschillende stijlen voor, van hypermodern tot klassiek en ingetogen, de mogelijkheden zijn wat dat betreft eindeloos. In dit artikel hebben we een aantal opvallende slaapbanken voor u op een rijtje gezet. 

Klassiek en elegant

 Woonkamer door Adelina Iliev Photography
Adelina Iliev Photography

Photography for Kingshall Estates / Vastu Interiors – House in Northwood, London

Adelina Iliev Photography

We beginnen ons artikel met een ingetogen en klassieke benadering; de slaapbank is uitgevoerd in subtiele grijstonen en is onderdeel van een serene en kalme woonkamer. De bank vormt een prachtige aanvulling op deze lichte en open ruimte. De positionering had niet beter gekozen kunnen worden, direct voor de grote glazen panelen. Hier kan je als bewoner heerlijk ontspannen en tot rust komen, een boek lezen of van het uitzicht buiten genieten. Het is immers waar de bank voor bedoeld is.

Moderne wonderen

De bank op deze foto is van een hele andere orde, modern en strak, een kunststuk op zichzelf. Deze rustbank van LAURENT MULLER is net zo veelzijdig als dat hij comfortabel is. De bank is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren, geel, rood, groen of blauw, zoals de variant op de foto. De bank wordt geleverd met twee cilindervormige kussens, ook wel bolsters genoemd en rust op drie stalen poten met een reflecterend oppervlakte.

Functionele esthetiek

 Woonkamer door Decorum
Decorum

The Norman Day bench

Decorum

We zien hier het zogenaamde Norman Daybed van het Engelse Decorum. De slanke bank blinkt uit in simpelheid en stijl. De bank bestaat uit hoogwaardige materialen, het massieve eikenhout past goed bij de elegante blauwe bekleding en de materialen zijn gedetailleerd afgewerkt. 

Scandinavisch minimalisme

De Denen staan bekend om hun prachtige en minimalistische industrieel design, getuige ook de slaapbank die we hier op de foto zien. Halverwege de twintigste eeuw kenden de Denen veel succes op het gebied van industrieel design, ontwerpers zoals Hans J. Wegner veroverden met hun functionele en innovatie ontwerpen de wereld. Deze bank annex bed van Forest London past, met zijn verfijnde en eenvoudige vorm, in een wijduitleenlopend scala van huizen en interieurs. Het grijze matras, rustend op het elegante teakhouten frame, kan naar eigen voorkeur versierd of bedekt worden. Of, afhankelijk van uw smaak, kan het bed zo gelaten worden, schitterend in al zijn eenvoud en functionaliteit.

Rusten in de buitenlucht

 Tuin door Garden Furniture Centre

We sluiten dit artikel af met deze stijlvolle en eigentijdse variant op de slaapbank. Deze Peach Daybed, vernoemd naar zijn perzikvorm, is gemaakt van rotan. We kunnen ons goed voorstellen hoe mooi dit ontwerp in de buitenomgeving past, ergens langs een zwembad of misschien juist wel verstopt tussen weelderig groen. 

Kijk ook eens naar onze producten voor slaapkamers of lees ons artikel over boxsprings

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!