Een woonhuis op chique wijze uitgebreid | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een woonhuis op chique wijze uitgebreid

Johan van Dijk Johan van Dijk
Woonhuis BBKU Eindhoven Moderne woonkamers van 2architecten Modern
Loading admin actions …

Je woning op chique wijze uitbreiden, kan op vele manieren. Maar soms is een redelijk eenvoudig ontwerp eigenlijk al meer dan voldoende. Dit project van 2Archtitecten uit Eindhoven vormt daar het prachtige bewijs van. De experts hebben namelijk een plan gemaakt waarbij op vrij simpele wijze een hele chique uitbreiding van de woning tot stand is gekomen. Het oude huis en de nieuwe aanbouw vormen op die manier een schitterend contrast dat de aandacht zeker weet te trekken. Ben je net zo benieuwd als wij? Laten we dan snel een kijkje gaan nemen!

Oud en nieuw

Woonhuis BBKU Eindhoven Moderne tuinen van 2architecten Modern
2architecten

Woonhuis BBKU Eindhoven

2architecten

Aan de buitenkant zie je het mooie contrast van oud en nieuw. Een leuk huis uit de jaren 20 met in de achtertuin een interessante uitbreiding. Want zoals we al in de inleiding hebben gesteld, is dit een simpele uitbreiding met een chique uitstraling. Dit komt vooral door de fraaie combinatie van het donkere hout en de natuurstenen randen. En eigenlijk is dat een moderne variant van het oude gedeelte van de woning en daarom past het ook zo goed bij elkaar. Wel hebben de bewoners wat van hun tuinruimte in moeten leveren, maar voor een leuk terras is gelukkig nog steeds ruimte overgebleven.

Heerlijke lichtinval

Woonhuis BBKU Eindhoven Moderne ramen & deuren van 2architecten Modern
2architecten

Woonhuis BBKU Eindhoven

2architecten

Het voordeel van een uitbreiding van je huis, is dat je vaak kunt werken met dakramen. En zoals je hier kunt zien, zorgt dat voor een heerlijke lichtinval. In de keuken is dat natuurlijk extra fijn! Zeker als het buiten een beetje grauw is, kun je op deze manier toch wat extra daglicht opvangen. Bovendien geeft het zo ook een leuk doorkijkje naar het oude gedeelte van het huis. Leuk is ook dat in dit redelijk moderne gedeelte een oude deur is hergebruikt. Oud en nieuw vormen op die manier de perfecte balans.

De woonkamer

Woonhuis BBKU Eindhoven Moderne woonkamers van 2architecten Modern
2architecten

Woonhuis BBKU Eindhoven

2architecten

In het oude gedeelte van het huis vinden we de woonkamer. En die is ook lekker opnieuw ingericht! Een huiselijke en eigentijdse sfeer is merkbaar. Moderne en rustieke elementen zorgen voor een ideale combinatie. En vooral de bank is heerlijk voor het hele gezin: lekker onderuitgezakt televisie kijken, de ultieme vorm van ontspannen!

Close up

Woonhuis BBKU Eindhoven Moderne ramen & deuren van 2architecten Modern
2architecten

Woonhuis BBKU Eindhoven

2architecten

Door middel van deze close up laten we je nog even zien hoe fraai dit geheel is afgewerkt. Erg leuk zijn ook de schuifdeuren: in de zomer loop je direct door naar het terras en dat is bij de feestjes erg handig. Een tuinfeestje lijkt ons op een plek als deze namelijk geen verkeerd idee!

Koken en eten

Woonhuis BBKU Eindhoven Moderne woonkamers van 2architecten Modern
2architecten

Woonhuis BBKU Eindhoven

2architecten

In de uitbouw zijn keuken en eetkamer ondergebracht. En de kinderstoel laat zien dat hier een jong gezin woont. De ruimte kan dan ook heel multifunctioneel gebruikt worden. Koken en eten, maar ook studeren en werken is hier een prima optie. Verder zie je de sfeervolle tuin. Een leuk en gezellig plekje! Let verder ook even op het leuke bureautje dat je helemaal links ziet. Met die dakramen de ideale plek om even flink aan de slag te gaan.

Een laatste blik

Woonhuis BBKU Eindhoven Moderne muren & vloeren van 2architecten Modern
2architecten

Woonhuis BBKU Eindhoven

2architecten

Met wederom een dakraam centraal, werpen we nog even een laatste blik in deze ruimte. Een ideale en multifunctionele aanbouw die voor extra veel woonplezier zorgt in een druk en hectisch gezinsleven. We hopen dat jij ook een uitbouw als deze overweegt als je een beetje met ruimtegebrek te kampen hebt. En zoals je hier ook vooral kunt zien, is een uitbouw realiseren bij een ouder huis heel erg goed mogelijk. 

Wil je meer interessante en leuke uitbreidingen bekijken? Deze architecten hebben meer van deze leuke projecten op hun naam staan. Bij dit huis kun je ook goed zien hoe er op leuke wijze is uitgebreid.

Heeft dit huis jou voldoende ideeeen kunnen geven? We zijn benieuwd! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!