homify 360º: Huis in Islington, Londen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360º: Huis in Islington, Londen

Stoa. Stoa.
Islington House van Neil Dusheiko Architects Modern
Loading admin actions …

Vandaag gaan we je rondleiden door een huis in Islington, Londen, waar een gezin van vijf woont.  De charmante façade die het heden ten dage heeft was er eerder niet, toen had het huis een vervallen uiterlijk dat sterk de behoefte had aan een renovatie. Het gedateerde interieur vereiste ook een vernieuwing, want de coherentie in de inrichting ontbrak. Dankzij de kennis van Neil Dusheiko Architects, werd het gehele pand volledig getransformeerd, waardoor het nu een woning is waar de eigenaren trots op kunnen zijn.

We beginnen natuurlijk met de begane grond, deze ruimte met een open keuken die het sfeervolle hart van het huis vormt. Het open ontwerp herbergt de woonkamer, keuken, een eethoek en een tuin, waarbij de nadruk ligt op het creëren van een onderling verbonden ruimtes, waarin de familie vrij rond kan bewegen zonder het gevoel te hebben opgesloten te zitten. Oorspronkelijk was de keuken weggestopt in een klein vertrek dat donker en groezelig was, een design dat mijlenver verwijderd was van de eigentijdse en minimalistische keuken die het nu is. Ook werd er tijdens de renovatie aandacht besteed aan de badkamer, die nu een ontspanningsruimte geworden is, waarin je heerlijk tot jezelf kunt komen. Laten we snel gaan kijken naar de schitterende resultaten.

Opvallend

Niet alleen de hoogte en de symmetrie van deze hoekwoning is opvallend, ook is de kleur springt in het oog! Roze is niet voor iedereen de eerste keuze als het gaat om de kleur van de buitenkant van het huis, maar het werkt goed samen met het gedempte grijs en wit van het onderste gedeelte. Het huis krijgt zo een eigen identiteit en springt op een gedurfde manier uit het straatbeeld. De potplanten, opgesteld aan de voorzijde, geven een geordende look, en zijn een leuk tegenwicht voor de uniformiteit van het historische gebouw en de gebouwen aan weerskanten daarvan.

Achterkant

Rear elevation of the Islington House van Neil Dusheiko Architects Modern
Neil Dusheiko Architects

Rear elevation of the Islington House

Neil Dusheiko Architects

Hier krijg je een goed zicht op de geometrische vlakken, die een vleugje melodrama toe te voegen aan het interieur en zorgen voor een edgy, moderne uitstraling. De plooien zijn een voorbeeld van interessante interieurarchitectuur. Door de grote ramen valt veel natuurlijk daglicht, waardoor er een heldere fijne woonsfeer in het huis aanwezig is. In die sfeer voel je je gewoon goed. Duurzaamheid was een andere belangrijke factor in dit project:  de dubbele beglazing en het energiezuinige verwarmingssysteem zijn daar mede voor verantwoordelijk. Het is ook een zeer comfortabel huis, want er is een vloerverwarming geïnstalleerd onder de betonplaten waarop de  keuken geïnstalleerd is. Deze platen slaan de warmte op, waardoor de woning langer en dus energiezuinig warm blijft.

Open keuken

Dining and Kitchen space with folded planes and skylight Moderne eetkamers van Neil Dusheiko Architects Modern
Neil Dusheiko Architects

Dining and Kitchen space with folded planes and skylight

Neil Dusheiko Architects

De keuken lijkt wel een galerieruimte, waarin het spel van licht en schaduwen de sfeer in het vertrek bepaalt. Om geen afbreuk te doen aan de strakke lijnen van de hedendaagse vormgeving zijn alle moderne voorzieningen, zoals de koelkast, vriezer en de wasmachine, verborgen achter een muur met een iroko lambrisering. De warme tinten van de houten panelen zijn een mooie aanvulling op de ingetogen witte muren en betonnen vloer, dit zorgt voor een esthetische diversiteit. De eetkamer grenst aan de keuken en is de ideale setting om met het gezin van de maaltijd te genieten. De splash van groen in de keuken schept een relatie tussen het interieur en de tuin buiten, die eenvoudig vanuit deze ruimte te bereiken is. Het is ook een mooie onderbreking van het ingetogen kleurenschema. 

Serene badkamer

De badkamer is een scène van vrede en rust. De lay-out is traditioneel, met klassieke en gemoedelijke sfeer. De ingetogen spots in het plafond bieden een bron van zacht licht. Achter de spiegelkasten aan de muur zien we een rustgevende gloed die in de avond voor extra sfeer zorgt. De kunnen volledig worden geblindeerd, dit zorgt voor de nodige privacy, daarnaast zijn ze zeer praktisch, want ze kunnen volledig worden geopend, wanneer de toegang tot de dakramen vereist is.

Slaapkamer en suite

Ensuite bathroom lit by skylight Moderne badkamers van Neil Dusheiko Architects Modern
Neil Dusheiko Architects

Ensuite bathroom lit by skylight

Neil Dusheiko Architects

Dit kleine maar zoete suite wordt verlicht door de overhead dakraam. De witte muren en hoge spiegelpanelen helpen om een gevoel van ruimte te creëren, terwijl de houten en grijze panelen zorgen voor een warme textuur. Hoewel in werkelijkheid de ruimte beperkt is, zijn de architecten erin geslaagd om een kamer te creëren die ruimtelijk oogt. 

We werpen hier een korte blik in de slaapkamer, maar lang genoeg om te kunnen zien dat de neutrale kleurstelling hier zorgt voor een serene en lichte sfeer, waarin je heerlijk tot rust kunt komen. Dit is eigenlijk in alle kamers van het huis het geval. Geen wonder dat de bewoners van dit huis zo relaxt zijn! 

Tot zover de tour. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Alvast veel plezier met je nieuwe interieur. 

Studio Hakhout maakt sculpturen en meubels van hout! In dit artikel zetten we een aantal mooie werken op een rij!

Op ons forum zitten onze interieurexperts voor je klaar om je vragen te beantwoorden!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!