Voor & Na: Vernieuwing van een dakterras | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor & Na: Vernieuwing van een dakterras

Stoa. Stoa.
Belgravia Roof Terrace van FORK Garden Design
Loading admin actions …

Renovatie en herinrichting zijn ook buiten de grenzen van de vier muren nodig, want ook de ruimte buiten heeft zo nu en dan een opknapbeurt nodig. Vandaag pakken we drie daken aan die lange tijd geen functie hadden, behalve dan als stortplaats voor rommel. Dit was erg zonde, want deze daken hebben een prachtig en onbetaalbaar uitzicht. De daken bevinden zich namelijk in de fel begeerde en prijzige wijk Belgravia, in het centrum van Londen. Het is niet meer dan logisch dat deze terrassen aangepast werden aan de omgeving, zodat ze evenveel grandeur en klasse zouden uitstralen als de rest van de wijk. Fork Garden Design, heeft samen met de Londense projectontwikkelaar Residence One en interieurontwerper Laura Hammett, drie fabuleuze dakterrassen weten te creëren, die nu het absolute hoogtepunt van het huis vormen. Het eindresultaat is ronduit geweldig. Kijk met ons mee naar dit prachtige design.

Voor: Ongebruikte ruimte

Belgravia Roof Terrace van FORK Garden Design
FORK Garden Design

Belgravia Roof Terrace

FORK Garden Design

Als je niet beter zou weten, zou je zeggen dat dit terras zich bevindt op een oud industrieterrein of in een andere zielloze omgeving. Het zou niet bij je opkomen dat dit dakterras te vinden is in een van de duurste wijken ter wereld. Ten tijde van de foto was het dakterras ongebruikt en onverzorgd, hetgeen totaal niet past bij de charme en status van deze luxe wijk. Het stalen hekwerk is verouderd en de oude rotte vlonders zitten onder het mos. Dit is zeker niet de plek waar de elite van Engeland hun tijd zou willen doorbrengen.

Voor: Vergeten en braakliggend

Belgravia Roof Terrace van FORK Garden Design
FORK Garden Design

Belgravia Roof Terrace

FORK Garden Design

Vanuit deze invalshoek zien we duidelijk hoe vergeten en braakliggend het terrein is. We kijken vanaf het dak op de binnenplaats. Het is geen fraai gezicht: stapels puin en afval zijn de enige bewoners van deze ruimte. Steigers, schimmel en elektriciteitskabels zijn prominent aanwezig, wat moet er van deze armzalige binnenplaats worden? Laten we snel deze ellende achter ons laten, want het is natuurlijk allemaal opgeknapt en hersteld.

Na: Een stijlvolle plek

Belgravia roof terrace photo showing lounging area and Buxus hedging van FORK Garden Design
FORK Garden Design

Belgravia roof terrace photo showing lounging area and Buxus hedging

FORK Garden Design

Wat een resultaat:  het dakterras staat nu bol van de elegantie en stijl. De rieten stoelen zijn slijtvast en zeer geschikt voor het voortdurend veranderende klimaat in de binnenstad van Londen. Het terras is geplaveid met kalkstenen tegels, waarop een bank en een eettafel voor zes personen staat. Deze plek wordt al snel een populaire locatie om te ontbijten, brunchen, lunchen, te dineren en het glas met vrienden te heffen! Rond het terras zien we het vers geschilderde hek staan geflankeerd door de kunstmatige buxushagen in stijlvolle aluminium bakken.

Terras bij nacht

Belgravia roof terrace photo at night van FORK Garden Design
FORK Garden Design

Belgravia roof terrace photo at night

FORK Garden Design

Hier zien we hetzelfde terras, maar deze keer is de foto 's nachts genomen. De rustgevende lichteffecten creëren een aangename ambiance en sfeer, daarbij respecteren ze de sfeer in de buurt en door hun relatief lage lichtintensiteit veroorzaken ze geen ergernis bij de buren. Op een zomerse avond is er echt geen plek waar je liever verblijft. Hier op het dak, onder de sterren met een koel drankje of een glas wijn, geniet je van de genoegens des levens.

Na: Een andere kijk

Belgravia Roof Terrace photo showing all three terraces in one van FORK Garden Design
FORK Garden Design

Belgravia Roof Terrace photo showing all three terraces in one

FORK Garden Design

Op deze foto kijken we vanaf hetzelfde punt op het dak naar beneden, maar het is een totaal ander uitzicht. We zien de drie gerenoveerde binnenplaatsen en terrassen, maar je kunt ook de vier grote bomen zien, die op  verschillende plaatsen het dakterras versieren en tevens een subtiel onderscheid maken tussen de verschillende gebieden. Met dakterrassen als deze heb je goud in handen. De panden zijn nu helemaal Belgravia-proof en daarbij natuurlijk stevig in prijs gestegen. In een wijk waar luxe en comfort belangrijke begrippen zijn, doen deze panden weer helemaal mee. 

Tot zover de vlucht lang deze prachtige dakterrassen. Laat je vooral inspireren door deze prachtige ideeën! Alvast veel plezier met je eigen dakterras! 

Het design van Hakhout zorgt voor de conceptuele smaak in je interieur. Het werk houdt het midden tussen een houtsculptuur en een meubelstuk!

Op ons forum wachten interieurexperts op jouw vragen!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!