Voorkom deze 10 missers bij het plaatsen van kunst! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voorkom deze 10 missers bij het plaatsen van kunst!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Espacios decorados by Wallart Moderne muren & vloeren van CUSTOMS handmade Modern
Loading admin actions …

Wanneer het om interieurinrichting gaat dan hebben we soms het idee dat we meer fout dan goed doen. We begrijpen dit gevoel en weten ook dat het soms lastig kan zijn wanneer je probeert om die mooie inrichting neer te zetten en het niet lukt. Het kiezen, plannen en ophangen van kunst kan één van die lastige dingen zijn. Net zoals met alle andere vormen van interieur design is het het handigst om je gevoel te volgen bij het personaliseren van je huis. Vaak helpt het om te leren hoe je het wel moet doen door te weten wat je vooral niet moet doen. Dit is één van die artikelen waarvan we denken dat de recht-door-zee benadering ervoor zal zorgen dat je volgende kunstproject een stuk vlotter zal verlopen…

​1. Kunst die ongelijk of scheef hangt

Dit lijkt natuurlijk een inkopper – een schilderij dat scheef hangt. Maar we zien het maar al te vaak en het is belangrijk om je huis op dezelfde wijze te benaderen zoals je ook een kunstgalerie zou benaderen – perfect en precies. Met een waterpas die zelfs beschikbaar is op je mobiele telefoon is er ook geen enkele reden meer om een kunstwerk ongelijk of scheef op te hangen.

2. Te kleine stukken in te grote ruimtes (of andersom)

Main space Eclectische slaapkamers van paola bagna Eclectisch
paola bagna

Main space

paola bagna

In grotere huizen en ruimtes is het aan te bevelen om te kiezen voor kunst die past bij de ruimte en ambiance. Kleine portretten of schilderijen in grote ruimtes worden al snel overschaduwd door de grote ruimte en kunnen compleet misplaatst lijken. Kunst zou nooit meer dan een derde van je muur in beslag moeten nemen en zelfs dan kun je verschillende kleinere prints kiezen. Wanneer je kunst ophangt boven de bank, tafel of ander meubilair zorg er dan voor dat dit een mooie balans vormen met dit meubilair.

3. De onjuiste lijst of ophangtechniek gebruiken

Espacios decorados by Wallart Moderne muren & vloeren van CUSTOMS handmade Modern
CUSTOMS handmade

Espacios decorados by Wallart

CUSTOMS handmade

Het is prima om je prints niet in te lijsten, maar wanneer je voor deze optie kiest wees dan consistent en zorg ervoor dat de hoeken en onderkanten goed bevestigd zijn. Wanneer je kiest voor een lijst zorg er dan voor dat deze stevig is, van een goede kwaliteit en je belangrijke foto's of kunst goed beschermen.

​4. Te veeeeel

Espacios decorados by Wallart Moderne muren & vloeren van CUSTOMS handmade Modern
CUSTOMS handmade

Espacios decorados by Wallart

CUSTOMS handmade

Kunst is geweldig maar je kunt er ook teveel van hebben. Dit is één van de moeilijkste dingen voor kunstliefhebbers om te begrijpen, want ja, we houden van kunst. Wanneer je een gigantische kunstcollectie hebt aangelegd, maak dan een zorgvuldig keuze welke objecten je opbergt en welke je aan de muur hangt!

5. Kunstobjecten kiezen die massa-productie en dus niet uniek zijn

Moderne muren & vloeren van Karakaya Modern

Wanneer je geen student meer bent dan is het tijd om te investeren in echte kunst. Dit hoeft niet persé duur te zijn, zeker wanneer je het houdt bij lokale kunstenaars die steun van de gemeenschap zoeken of denk ook eens aan de kunstuitleen. Bouw een relatie op met je favoriete kunstenaar en voordat je het weet krijg je ook nog korting. De beste optie? Maak je eigen kunst! Want in vrijwel alle interieur designtrends vormen kunst en prints een belangrijk element. 

6. Lijsten kiezen die niet in je interieur passen

Espacios decorados by Wallart Moderne muren & vloeren van CUSTOMS handmade Modern
CUSTOMS handmade

Espacios decorados by Wallart

CUSTOMS handmade

In deze rustieke woonkamer zijn de lijsten een prachtige match! Wat een prachtige look kun je zo creëren. Wanneer je een moderne of Scandinavische inrichting hebt, dan ziet het er heel vreemd uit wanneer je daar brocante druk versierde gouden lijsten plaatst om je geometrische print. Er is niets zo belangrijk bij kunst als de perfect passende lijst. Twijfel je? Hou het dan bij zwarte of simpele houten frames: altijd goed.

7. Prullaria plaatsen rondom de kunst waardoor deze niet zichtbaar is

Espacios decorados by Wallart Moderne muren & vloeren van CUSTOMS handmade Modern
CUSTOMS handmade

Espacios decorados by Wallart

CUSTOMS handmade

Wanneer je onze tips hierboven in de praktijk hebt gebracht, verpest het dan niet door  teveel accessoires en decoratieve items te plaatsen waardoor je kunstobject weer wegvalt in alle drukte. Laat de kunst in je huis voor zichzelf spreken door het de ruimte te geven die het verdient! Teveel spullen in je huis is bovendien zelden een goed idee, mèt of zonder kunst. 

​8. Geen speciale verlichting plaatsen om je objecten te benadrukken

Dus nu heb je de perfecte kunstwerken uitgekozen en voorzien van geweldige lijsten met beschermende glasplaat of coating. Het enige wat nu nog nodig is om ze op de juiste plek te exposeren en te voorzien van de juiste highlights. Je kunt speciale muurspots of verlichting op batterijen kopen die je vlak boven je kunstwerk plaatst (zoals op deze foto) om je woonkamer die galerie-look te geven.

9. Kiezen voor studenten stijl prints

Gooi je popgroep en idool prints weg of geef ze aan de kringloop. Grafische prints in posterformaat zijn ok, maar neem de tijd om na te gaan of ze nog in goede conditie zijn en lijst ze dan pas in. Je hoeft ze niet op te hangen, wanneer je ze plaatst zoals hier op een randje of op een plank dan zien ze er ook geweldig uit! Wil je nog meer tips hoe je kunst op de juiste manier plaatst? Lees dan ook: de nieuwste trendy manieren om kunst te plaatsen. 

​10. Kunst aan elke muur

Wanneer je al een paar kunstwerken hebt opgehangen op de ene muur, sla de andere muur dan over. Kunst op elke muur wordt uiteindelijk teveel en haalt de rest onderuit: te overweldigend en rommelig. Wanneer je je huis graag wilt voorzien van die unieke look dan is persoonlijke kunst de perfecte manier. Lijst al die mooie foto's, prints en etsen in en maak er op een positieve manier gebruik van door ze op te hangen. Kunst is een essentieel onderdeel van interieur design dus ga aan de slag!

Je kunst verdient die mooie, ruime en opvallende plek!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!