Hakhout: bijzondere sculpturen en buitenissige meubels | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Hakhout: bijzondere sculpturen en buitenissige meubels

Stoa. Stoa.
HAKHOUT project van HAKHOUT Landelijk
Loading admin actions …

Arne ter Laak heeft maar een paar minuten nodig om een boom te vellen. Binnen vier uur is deze natuurlijke kolos in een stapel houtblokken veranderd. Dan rijst bij Ter Laak de vraag wat hij met het hout gaat doen, verbranden in de houtkachel of juist iets creatiefs? Ter Laak woont in het drukke Amsterdam, dat hij zo nu en dan ontvlucht om zijn creatieve werk in het plaatsje Odoorn, Drenthe, op te pakken. In een bos dat aan zijn familie toebehoord zoekt hij het materiaal voor zijn werken. Ter Laak hanteert eenvoudig gereedschap om de klus te klaren: een ouderwetse bijl en een kettingzaag. Zijn ontwerpen houden het midden tussen houtsculpturen en meubels,  het zijn Nederlandse topproducten. Ter Laak brengt zijn design op de markt onder het vaandel van zijn ontwerpstudio: Hakhout. Nieuwsgierig geworden? Kijk met ons mee naar de bijzondere sculpturen en buitenissige meubels van Hakhout.

 

Strangely round for a cube

strangely round for a cube van HAKHOUT Landelijk
HAKHOUT

strangely round for a cube

HAKHOUT

In dit werk, Strangely round for a cube, wordt vorm gesuggereerd. De sculptuur is uit berkenhout vervaardigd en bestaat uit kleine latjes die verschillende ringen vormen en een driedimensionaal geheel aangaan. Berkenhout groeit snel en is zeer zacht, waardoor het gemakkelijk barst als je het aan elkaar schroeft. Dit laatste maakt deze sculptuur van Hakhout tot een delicaat object. Deze sculptuur past prachtig in een rustiek of landelijk interieur.

Bureaustoel

wear a jeans van HAKHOUT Landelijk
HAKHOUT

wear a jeans

HAKHOUT

Dit is typisch een meubel dat het midden houdt tussen een sculptuur en een meubelstuk. Het ontwerp staat mijlen veraf van de standaard strakke en moderne bureaustoelen die we gewend zijn. De verschillende eikenhoutenblokken vormen deze bijzondere constructie die mooi afsteekt bij het metalen bureau. In dit ontwerp is het rustiek versus industrieel. De stoel geeft een bijzondere sfeer aan je kantoor en staat als een soort mascotte op de werkvloer. Hakhout onderzoekt met dit ontwerp op een unieke wijze het grensgebied tussen meubelstuk en houtsculptuur.

The fountainhead

the fountainhead van HAKHOUT Landelijk
HAKHOUT

the fountainhead

HAKHOUT

Hier zien we een ontwerp van Hakhout dat duidelijk een moderne sculptuur is. Het kersenhout is met metaal aan elkaar bevestigd en vormt een bol opgebouwd uit verschillende pentagon-vormen (geometrische vorm met vijf hoeken). Het hout is afkomstig van een kersenboom. Hakhout eert deze boom met dit prachtige werk, dat zowel in moderne en strakke, als in rustieke interieurs zeer goed staat. Op de werkvloer is het eveneens een eye-catcher die zorgt voor een prikkelende en artistieke sfeer.  

You could turn it into a bar!

you could turn it into a bar van HAKHOUT Landelijk
HAKHOUT

you could turn it into a bar

HAKHOUT

Aan dit bijzondere design is lange tijd gewerkt. Het hout is afkomstig van bomen die tijdens een storm geveld zijn. Uit dit hout kwam naar verloop van tijd deze creatie te voorschijn. Hakhout weet met dit werk weer een bijzonder design neer te zetten, waar je op verschillende manieren tegen aan kunt kijken. Het is zowel een sculptuur als een meubelstuk. De naam van dit werk verraadt het al een beetje. Hoe bijzonder is het om dit meubelstuk als bar te gebruiken tijdens een feest of receptie. Het werk is qua materiaal en concept innovatief te noemen. Strakke decoratieve elementen, zoals de vaas links en de donkere kist er onder, staan goed bij dit werk van Hakhout. De grijze houten vloer en de lichte marmeren wand erachter, laten dit natuurlijk ogende sculpturale meubelstuk prachtig uitkomen.

Wanddecoraties

chop or be chopped - stack or be stacked - burn or be burned van HAKHOUT Landelijk
HAKHOUT

chop or be chopped – stack or be stacked – burn or be burned

HAKHOUT

We zien hier drie sculpturale werken van Hakhout, van links naar rechts zijn dat: Chop or be chopped (pruimenhout), Stack or be stacked (eikenhout) en Burn or be burned (eikenhout). Deze wandsculpturen zorgen voor een bijzondere conceptuele sfeer in je interieur. Ze bewijzen ook hoe veelzijdig het repertoire van Hakhout is. Het hout is aan elkaar geschroefd om de chaos, die de werken herbergt, op een bepaalde manier te vangen in een zeer basale en noodzakelijke orde. Deze orde is de rechthoekige vorm van het werk. Het meest rechtse werk is vrij extreem, het is namelijk deels verkoold, waardoor het een sterke conceptuele en visuele zeggingskracht heeft.   

Tot zover het bijzondere design en de buitenissige meubels van Hakhout. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de laatste trends. Alvast veel plezier met je nieuwe interieur! 

Tegenwoordig is de mancave een noodzaak. Geen wonder dat deze hobbykamers erg populair zijn. In dit artikel lees je alles over de inrichting van een moderne hobbykamer voor mannen.

Op ons forum zitten experts voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!