Riante droombungalow

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

Het gebouw werd ontworpen als vakantiehuis en moest aan de volgende twee eisen voldoen, de woning moest drie grote slaapkamers krijgen en er moest veel ruimte zijn in en om het huis om samen met vrienden en familie van de idyllische omgeving te kunnen genieten. Hierna volgen de indrukwekkende foto's van het resultaat. 

Eén verdieping

Het huis is gebouwd in bungalow-stijl en beperkt zich tot slechts een verdieping. Het ongebruikelijke ontwerp van het gebouw valt direct op: schuine en rechte lijnen treffen elkaar en aparte vormen wisselen elkaar af. De massieve betonnen wanden vormen een visuele scheiding tussen de verschillende kamers en woonvertrekken. Daartussen bieden ruime glazen puien en panelen een prachtig uitzicht op het landschap en de rivier in bijzonder. 

De entree

De entree van het huis wordt gevormd door een loopbrug die aan weerszijden wordt geflankeerd door hoge stenen muren. De stenen die hiervoor gebruikt zijn werden gewonnen uit een lokale steengroeve.

Uitzicht

Aan het andere einde van de corridor worden we ons bewust van het sensationele uitzicht vanuit het huis. Door zijn ligging op een kleine heuvel wordt dit effect nog eens versterkt. We herkennen op de foto ook goed het samenspel van gebruikte materialen terug: natuursteen, hout, glas en beton. 

Materiaal

De kleuren van het interieur zijn overeenkomstig met de kleuren van het exterieur. Degelijke en natuurlijke grijs-, bruin- en beigetinten voeren de boventoon. De vloer in de gang bestaat uit okerkleurig zandsteen en het plafond weet zich te onderscheiden door zijn ruwe maar sierlijke charme. De ruimte wordt door enkele houten details geaccentueerd.

Eetkamer

De elliptische eethoek wordt op een slimme manier begrensd door houten stutten, de ruimte krijgt daardoor zowel een gesloten als open karakter, het uitzicht naar buiten wordt op deze manier niet beperkt.

Slaapkamer

De wit geschilderde bakstenen muur in de slaapkamer past goed bij de warme teakhouten vloer, de combinatie geeft de ruimte een rustige en elegante uitstraling. Ook in de slaapkamer heeft men bewust gekozen voor natuurlijke materialen en een ingetogen kleurkeuze.

Badkamer

De inrichting en de gemaakte ontwerpkeuzes worden ook in de aangrenzende badkamer doorgevoerd. Natuurlijke kleuren en materialen bepalen de sfeer in de badkamer. 

Panorama

Vanuit alle drie de slaapkamers kan genoten worden van dit prachtige uitzicht op de Ganges. De ramen beslaan zowat de gehele hoogte van het vertrek en bieden daardoor een optimaal uitzicht. In slaap vallen en wakker worden met dit panorama in gedachte moet een rustgevende ervaring zijn. 

Woonkamer

Voor de één misschien een dilemma: moeten we onze blik richten op de televisie of op het uitzicht buiten, wij zouden het wel weten in ieder geval! De kleuren, materialen en meubels mogen geen verassing meer zijn, ook hier domineert hout, steen, glas en beton de ruimte evenals de gedempte aardetinten en het minimalistische ontwerp van het meubilair. 

Hoeken en vormen

Tot slot werpen we nog éénmaal onze blik op één van de andere zithoeken van het huis, ook hier wordt onze aandacht onmiddellijk getrokken door het uitzicht op de achtergrond. In deze ruimte vallen daarnaast de gebogen wand, en de afwezigheid van scherpe hoeken en randen op.

Voor nog meer homify 360° projecten kunt u hier terecht.

Is zo'n bungalow iets voor jou? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!