Eigentijdse houten aanbouw bij een oud huis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Eigentijdse houten aanbouw bij een oud huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van homify Modern
Loading admin actions …

Verbouwen of uitbreiden van een oude woning is niet altijd eenvoudig. Hoe ouder het huis, hoe lastiger het vaak is om een passende uitbreiding te vinden. Architecten kunnen in zo’n geval grofweg twee keuzes maken: een aanbouw maken die volledig in stijl is met de ‘oudbouw’ van het huis of een nieuw gedeelte dat duidelijk een contrast vormt met het oude gedeelte. Dit project van RHAW architecture is een mooi voorbeeld van de laatste categorie. En toch doet deze bijzondere uitbouw helemaal geen afbreuk aan het oude huis. Een geslaagd voorbeeld van een goed huwelijk tussen oud en nieuw.

Schuur of woonkamer?

Houten planken Moderne huizen van RHAW architecture Modern
RHAW architecture

Houten planken

RHAW architecture

Deze afbeelding roept direct vragen op: gaat het hier nou om een moderne houten schuur of iets anders? Door de gesloten deuren aan de zijkant wekt deze ruimte inderdaad de indruk een houten schuur te zijn, maar niets is minder waar. Dit is een bijzondere uitbreiding van de woonkamer van het oude huis dat je ziet. Ondanks het redelijk gesloten ontwerp is er (uiteraard als de deuren open gaan) heel veel daglicht dat er voor zorgt dat dit een hele lichte woonkamer is. De geheel glazen achterkant zorgt natuurlijk voor de meeste lichtinval. De oppervlakte van deze uitbouw mag dan misschien beperkt zijn, de extra ruimte die er is ontstaan voegt heel veel toe aan dit huis.

Robuust hout

Zilvergrijs van RHAW architecture Modern

Een close-up van dit bijzondere bouwwerk van RHAW architecture laat hout in zijn meest pure vorm zien. Op het oog lijkt het hout onbewerkt, maar er is geen twijfel over mogelijk dat voor het daadwerkelijke bouwen dit hout een impregneerbeurt heeft ondergaan. Duurzaamheid staat uiteraard voorop; dit houten gebouw kan prima jarenlang mee zonder dat onderhoud aan de buitenkant nodig is. En in de toekomst bestaat natuurlijk de mogelijkheid om het bouwwerk van een laag beits of verf te voorzien.

Charme in het donker

Samen Moderne huizen van homify Modern
homify

Samen

homify

Zodra de zon onder is, komt de charmante aard van deze aanbouw naar boven. Slechts door de toepassing van twee buitenlampen en door de zogenaamde ‘Louvredeuren’ krijg je een bijzonder en sfeervol effect. En wie goed kan kijken in het donker ziet de garage van deze woning staan, en die lijkt qua vormgeving verdacht veel op de uitbouw van het huis! Ook goed zichtbaar op deze foto is de kleine glazen overgang tussen de oud- en de nieuwbouw. Juist dit glazen tussenstukje zorgt voor een goede balans, zonder deze overgang zou de houten ruimte teveel aan het huis ‘geplakt’ lijken.

De deuren wijd open

Moderne huizen van homify Modern

Als de deuren van de ruimte opengaan dan komt weer een heel andere dimensie van het gebouw naar voren. Ideaal voor de lichtinval en zeker voor de uitstraling van het bouwwerk. De bewoners van dit huis zijn misschien nog op zoek naar mooi meubilair voor het terras, maar als dit er eenmaal staat dan heb je in de zomer een prachtig terras in het verlengde van de openslaande deuren. En als de zomer plaatsmaakt voor koning Winter dan zullen de sneeuwvlokken het houten huisje veranderen in een prachtig chalet. Let ook hier even weer op de houten garage die we links in beeld zien!

Baken van licht

Om af te sluiten hier nog een prachtig plaatje van het project in het donker. Het blijft een charmant gezicht dat de aandacht overduidelijk trekt. Een mooie oplossing voor een uitbreiding van een ouder huis. De professionals van RHAW architecture zijn er prima in geslaagd om deze uitbouw op perfecte wijze vorm te geven. Ben je benieuwd geworden naar meer projecten die zo’n mooie schakel tussen oud en nieuw vormen? Vergeet dan zeker niet ook naar dit ideabook te kijken. En als je zelf zo’n mooie uitbouw wilt, ga dan direct op zoek naar nog meer inspiratie en ideeën.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!