De 12 meest gemaakte fouten bij de inrichting van je keuken | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De 12 meest gemaakte fouten bij de inrichting van je keuken

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Scandinavische keukens van homify Scandinavisch
Loading admin actions …

Je keuken is aan een metamorfose toe. Je leest de bladen, kijkt uren op internet en fantaseert de hele dag over hoe je ideale keuken eruit moet zien. Bij al die mooie beelden zien we vaak de keuken ontwerp basics over het hoofd. Want heb je ook aan het plafond gedacht, het aantal personen dat van de keuken gebruik gaat maken, wie de keuken gaat aanleggen of welke materialen je gaat gebruiken?

Wij willen graag voorkomen dat je keukenmetamorfose eindigt in een fiasco en delen in dit Ideabook 12 veel gemaakte fouten in je keuken.

1. De vloer vergeten

Scandinavische keukens van homify Scandinavisch

De vloer is een onderdeel dat we vaak vergeten als we bezig zijn met de inrichting van de keuken. We denken over alles na.  De kasten, de tegels, de apparaten, maar de vloer is vaak het ondergeschoven kindje. Terwijl een mooie vloer echt het verschil kan maken in elke ruimte!

2. Verkeerde kleuren

Je weet wel wat we bedoelen. Je gaat naar de bouwmarkt om extra verf te halen voor de muren en je komt met de verkeerde kleur thuis. Ons advies: bereid je op voorhand goed voor.

3. Het plafond vergeten

Weet je nog wat we gezegd over de vloer?  Nou, hetzelfde geldt voor het plafond. Kijk omhoog en denk er goed over na!

4. Alleen ontwerpen voor het mooie

Het zijn eenvoudige dingen die van je keuken een prettige ruimte maken. Je keuken moet niet alleen mooi zijn maar ook vooral handig. Installeer bijvoorbeeld handige rekjes waar je je keukengerei aan kunt hangen zodat je makkelijk pakt wat je nodig hebt.

5. Het kookeiland

Wil je een kookeiland in de keuken? Plan deze van te voren goed in op de ontwerptekening. Doe je dit achteraf dan loop je het risico dat het eiland nergens meer past.

6. Denk na over de materialen

De materialen die je gebruikt zijn altijd belangrijk voor de uitstraling van je keuken. Of je nu houdt van een modern of van minimalistisch, het materiaal is de sleutel.  Het gebruik van natuurlijke materialen, zoals marmer, steen en hout kunnen een geweldig effect hebben, terwijl niet-natuurlijke materialen handiger en vaak goedkoper zijn.

7. Niet nadenken over wie de keuken gaat gebruiken

Bij het inrichten van de keuken spelen een aantal ‘randvoorwaarden’ een belangrijk rol. Met hoeveel personen ga je de keuken gebruiken, ligt de keuken op het noorden of het zuiden, hoe ga je de keuken gebruiken? Houd je hier geen rekening mee dan kan het resultaat wel eens teleurstellend zijn.

8. Geen persoonlijke touch aan de keuken

Koloniale keukens van homify Koloniaal Tegels

Als je denkt dat het niet nodig is om een persoonlijke stempel op je keuken te zetten heb je het mis.  Voeg een mooie kleur toe of breng op een speelse manier humor in je keuken. Vind je dit moeilijk?  Neem dan contact op met een van onze professionals.

9. Slecht tegelwerk

Wanneer je voor tegels in je keuken kiest, zorg er dan voor dat een professional ze op een vakkundige manier de muur betegelt. Je wilt straks niet zitten met een muur waarvan de tegels langzaam afbrokkelen!

10. Geen planken

Garage Loft Industriële keukens van BRICKS Studio Industrieel
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Vergeet de planken niet in de keuken! Planken zijn redders en zouden in geen enkele keuken mogen ontbreken. Kijk ook eens in dit Ideabook. Hier geven je 6 tips om meer opslagruimte in je keuken te creëren.

​ 11. Minimalisme onderschatten

Onderschat nooit de kracht van het minimalisme. Een minimalistische inrichting bespaart je veel tijd, moeite en geld. Beperk je tot de essentie en zorg ervoor dat je veel opslagruimte hebt om dingen uit het zicht te houden. Een eenvoudige, schone en heldere keuken geeft je een veel beter gevoel.

12. Een grote puinhoop

Een schone keuken!  Dit moet nummer 1 op de lijst van iedereen zijn. Maak er nooit een puinhoop van. Het zal alleen maar uitgroeien tot een nog grotere puinhoop.

Welke fout zou jou ook kunnen overkomen? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!