De 9 meest gemaakte fouten bij het inrichten van een woning

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

De 9 meest gemaakte fouten bij het inrichten van een woning

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Verbouwing jaren 30-woning, Nijmegen:  Woonkamer door Bob Romijnders Architectuur & Interieur, Scandinavisch
Loading admin actions …

Je wilt je interieur veranderen maar je aarzelt omdat je bang bent om een fout te maken. Wat als de houten vloer toch niet zo mooi is als je dacht, of de nieuwe bank te groot is voor de ruimte die je hebt? Om je het vertrouwen te geven om je eigen droominrichting te maken hebben we een lijst samengesteld van de 9 meest gemaakte fouten bij het inrichten van je huis.

Als je weet waar je op moet letten staat niets je meer in de weg om je huis te verfraaien!

Te duister

Hout en donkere kleuren absorberen licht in plaats van reflecteren. Gebruik je donkere materialen in je interieur dan resulteert dit in uiterst somber en deprimerende ruimte. Voor een fris, rustig en ruimtelijk effect kun je beter lichte kleuren gebruiken zoals in de woonkamer op de foto.

Slechte verdeling van meubilair

Woonkamer vrijstaand landhuis:  Woonkamer door Aangenaam Interieuradvies, Scandinavisch
Aangenaam Interieuradvies

Woonkamer vrijstaand landhuis

Aangenaam Interieuradvies

Meubels moeten passen in de ruimte. Een grote bank voor het raam of een stoel die de loop naar de deur belemmert verzadigen de ruimte. Plaats meubels op een veilige afstand van de deuren, plaats de bank niet strak tegen de muur en houd de ruimte luchtig.

Slechte verlichting

Verlichting is een essentieel onderdeel in het interieur. Met een goed verlichtingsplan geef je je huis sfeer en breng je licht in de duisternis. Maak gebruik van hang-, vloer- en wandverlichting. Vind je het moeilijk om de juiste verlichting te kiezen, laat je adviseren door een van onze professionals.

Te veel verschillende materialen

Wees voorzichtig bij het kiezen van de vloer- en wandbekleding. Beperk je tot twee types en blijf binnen deze keuze. Te veel verschillende materialen en kleuren vervuilen elke ruimte. Kies bijvoorbeeld voor wit en grijs. Deze kleuren brengen helderheid, ruimte en veel licht in een ruimte.

Veel obstakels in de gang

De ruimtes die ons van de ene omgeving naar de andere brengen, zoals gangen of entrees moeten volledig helder zijn. Rommel in de hal of bij de ingang zorgt voor belemmering in je energie en dat is niet goed.

Te veel dingen in zicht

Ingezoomd:  Badkamer door Nobel flooring, Landelijk

Je hoeft niet alle rommel in een kast te verbergen. kleine prulletjes kunnen gezellig zijn. Maar te veel rommel brengt onrust in je huis. Zorg voor handige opbergbakken of manden. Deze zijn vaak niet alleen handig maar ook mooi om te zien.

Verschillende soorten hout

Variatie in materialen maakt een interieur spannend. Maar het kan heel lastig zijn om dit op een goede manier te doen. Vooral als je teveel verschillende soorten hout samenbrengt, wordt je interieur al gauw onrustig. Beter is het om te kiezen voor een houtsoort en deze te combineren met lichte kleuren.

Te veel meubels

Je woonkamer is een plek om te ontspannen en te relaxen en dat gaat zeker niet lukken als je deze ruimte volstouwt met veel meubels en losse elementen. Hoe minder meubelen hoe luchtiger en ruimtelijker je woonkamer zal lijken.

Te simpel

Eenvoud en minimalisme zijn prima, mits zij niet resulteren in een saai en flauw interieur. Het kan geen kwaad om je huis een beetje persoonlijkheid mee te geven met warme accessoires als een mooi tapijt en zachte kussens.

Kijk ook eens in dit Ideabook. Hierin bespreken we vijf typische fouten die we tijdens het herinrichten van een ruimte veel maken.

Welke fout heb jij wel eens gemaakt? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten, Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!