Voor en Na: van achterhaalde woning naar opwekkend appartement | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: van achterhaalde woning naar opwekkend appartement

Johan van Dijk Johan van Dijk
van A54Insitu
Loading admin actions …

Achterhaalde woningen zijn overal te vinden. En het liefst zouden we natuurlijk bij homify zien dat ze stuk voor stuk opgeknapt zouden worden. Gelukkig kunnen wij die projecten vaak van dichtbij bekijken. In dit geval kijken we naar appartement in Spanje dat er nu weer fris en opwekkend uit is komen te zien. Het ontwerp voor deze verbouwing is gemaakt door de architecten van A54insitu. Alle verouderde elementen zijn verdwenen en dit huis kan er weer jaren tegenaan. Benieuwd geworden? Reis dan via de digitale weg met ons mee om dit leuke project te bekijken.

Voor: de keuken

Het idee dat je met lichte kleuren moet werken om een donkere ruimte wat vrolijker te laten lijken, is niet nieuw. En toch zie je dat pakweg dertig jaar geleden elke ruimte in donkere kleuren werd uitgevoerd, of er nou voldoende licht was of niet. Deze keuken laat zo’n typisch voorbeeld daarvan zien. Niet bepaald een ruimte waar je nou vrolijk van wordt om te koken…

Na: lekker licht

Deze lichte kleuren doen het stukken beter! Een heerlijke frisse keuken is in de nieuwe situatie in het appartement te vinden. En al is deze ruimte niet zo groot, op prachtige wijze hebben de architecten zelfs nog ruimte weten te vinden voor een klein tafeltje met een paar leuke krukjes.

Voor: niet op elkaar afgestemd

De woonkamer was in de oude situatie zeker niet de meest verschrikkelijke ruimte die je je kunt voorstellen, maar het probleem was dat de kleuren en meubels niet goed op elkaar afgestemd waren. Ook weer zoiets waar je altijd rekening mee moet houden bij het uitzoeken van je meubels!

Na: de perfecte balans

In de nieuwe situatie is de perfecte balans gevonden. Lekkere lichte kleuren vrolijken de boel heerlijk op en één donker element heeft alles overleefd: de bank. En juist die bank was nog prima en er is dan ook een uitstekende keuze gemaakt door deze te behouden.

Voor: wederom donker

De oude woning leek wel een patent te hebben op donkere kleuren. Ook de slaapkamer was daarvan een duidelijk voorbeeld. En weer vraag je je af: waarom? Misschien ligt het er ook aan dat het zonnescherm neergelaten is, maar zelfs dan hoeft de sfeer in je slaapkamer nog niet somber te zijn. Laten we snel kijken hoe ze dit probleem opgelost hebben.

Na: stralende ruimte

Er is nu sprake van een stralende ruimte waar je lekker in slaap kunt vallen en vrolijk weer op kunt staan. Wat vooral meehelpt, is dat overal in het huis de oude vloer vervangen is door een rustieke houten laminaatvloer. En dat maakt natuurlijk al veel verschil. Verder is een leuk bed geplaatst en is de slaapkamer door middel van leuke accessoires weer helemaal bij de tijd.

Voor: nog niet zo slecht

De badkamer was zo slecht nog niet. Maar, je voelt je al aankomen, ook hier overheerste het donkere en sombere gevoel net iets teveel. En vooral de douchecabine met matglas nam veel te veel ruimte in beslag. Ook dat kan anders!

Na: frisse badkamer

Wat een heerlijke frisse badkamer kunnen we nu zien! Lekker modern en de tegeltjes geven ook een klein industrieel tintje aan de ruimte. Heerlijk om hier aangenaam wakker te worden onder de douche of juist je nog even op te frissen voor je gaat slapen. En zo’n spiegel met ingebouwde verlichting is ook erg handig. Daar word je sowieso goed wakker van!

Heb je een beetje inspiratie op kunnen doen en wil je nog meer deprimerende woningen zien die lekker licht en modern zijn geworden? Bekijk dan ook zeker even dit interessante project!

Enthousiast geworden door dit appartement? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!