homify 360º: Gezinswoning in Noord-Londen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360º: Gezinswoning in Noord-Londen

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
FC Residence I Moderne studeerkamer van deDraft Ltd Modern
Loading admin actions …

Deze gezinswoning in de Londense wijk Highgate is gerenoveerd door het jonge architectenbureau deDraft, die ten doel heeft om kwalitatief hoogstaande architectuur te realiseren, onder andere door het manipuleren van natuurlijk licht en het gebruik van materialen rijk aan karakter. Deze ingrediënten mengen zij tot responsieve, functionele en tijdloze ruimtes. Dat is precies wat we in dit artikel zullen ondervinden. De architecten hebben de plattegrond herschikt, een kamer en suite aan de slaapkamer toegevoegd en het pand met behulp van hoogwaardige materialen en gedetailleerde afwerkingen een nieuw leven geschonken. 

De opdrachtgever verzocht twee verschillende typen badkamers, een traditioneel, de ander strak en modern. Uit de foto's wordt duidelijk dat we deze combinatie van klassieke elegantie en eigentijds design niet alleen terugvinden in de badkamers maar ook in de woonkamer. deDraft is momenteel bezig met het ontwerpen van de grote kelder en een extensie aan de achterzijde van het gebouw maar een deel van de renovatie is al voltooid. Laten we een kijkje nemen!

Het exterieur

FC Residence I Moderne huizen van deDraft Ltd Modern
deDraft Ltd

FC Residence I

deDraft Ltd

De gevel van rode bakstenen is typisch voor dit deel van Londen en komt veel voor in deze lommerrijke woonwijk in Highgate. De buitenkant ziet er netjes en bescheiden uit en past goed tussen de naburige huizen. De grote ramen, die veel aandacht trekken, zijn behouden en slechts vernieuwd, de architecten laten hier waardering zien voor de oorspronkelijke gevel en maximaliseren zijn potentieel.

Eigentijdse woonkamer

FC Residence I Moderne studeerkamer van deDraft Ltd Modern
deDraft Ltd

FC Residence I

deDraft Ltd

De woonkamer is ingericht in een koel palet van wit en grijs en wordt vergezeld door unieke meubels. Men maakt gebruik van een Scandinavische stijl uitgevoerd tegen een neutrale achtergrond. De tropische kleuren verwerkt in het schilderij en het tapijt steken vrolijk af in dit decor.

De eikenhouten parketvloer voegt charme en elegantie toe aan de kamer terwijl het ook als contrast dient ten opzichte van de grauwe tinten die het interieur domineren. Het parket loopt door in de andere kamers op de eerste verdieping en zorgt daardoor voor een rustgevende vorm van continuïteit.

Opbergruimte

FC Residence I Moderne studeerkamer van deDraft Ltd Modern
deDraft Ltd

FC Residence I

deDraft Ltd

Op de achtergrond zien we de slanke houten opslageenheden die ervoor zorgen dat de ruimte ononderbroken en overzichtelijk blijft. Het interieur dat we kunnen zien is zorgvuldig geselecteerd en gepositioneerd, boeken, servies en andere objecten worden op een slimme manier aan het oog onttrokken. Dankzij de erkers is de kamer licht en helder, dit effect wordt nog eens versterkt door het spaarzame interieur en de witte muren.

Glas-in-lood

FC Residence I Moderne ramen & deuren van deDraft Ltd Modern
deDraft Ltd

FC Residence I

deDraft Ltd

Deze bijzondere en prachtig uitgevoerde glas-in-loodramen in de hal trekken veel aandacht. De gebruikte kleuren en vormen dragen bij aan een imponerende entree van de woning. 

Kamer en suite

modern  door deDraft Ltd, Modern
deDraft Ltd

FC Residence I

deDraft Ltd

Om de kamer en suite mogelijk te maken werd de plattegrond van de woning enigszins aangepast. Het vergde enige moeite, onder andere door het verplaatsen van een dragende muur maar de werkzaamheden werden uiteindelijk zonder problemen afgerond. De woning beschikt nu over een kamer en suite inclusief een prachtig ingerichte badkamer.l

Gastbadkamer

FC Residence I Moderne badkamers van deDraft Ltd Modern
deDraft Ltd

FC Residence I

deDraft Ltd

De luxe gastenbadkamer bevat elementen van klassiek design, zowel de vloer als de wanden zijn bekleed met marmeren tegels. Het vrijstaande bad oogt Victoriaans en bevat gedistingeerde en chique kranen.  

Een monochroom ontwerp

FC Residence I Minimalistische badkamers van deDraft Ltd Minimalistisch
deDraft Ltd

FC Residence I

deDraft Ltd

De rechthoekige wastafel en minimalistische inloopdouche vormen een klassieke combinatie van wit porselein en zilveren armaturen, maar het ontwerp heeft een moderne draai gekregen, onder andere door de aan de muur gemonteerde kraan. 

Andere homify 360º projecten  vindt u hier.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!