8 chique appartementen met ruimtebesparende lay-outs! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

8 chique appartementen met ruimtebesparende lay-outs!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Scandinavische woonkamers van Eugene Chekhov Scandinavisch
Loading admin actions …

Ruimte besparen in een appartement kan soms een totaal ondankbare en  uitdagende taak lijken. Zeker wanneer je weinig ruimte hebt dan word je interieur ontwerp hierdoor meestal niet positief beïnvloed. Gelukkig zijn er oplossingen!

Complex maar het levert grote voordelen op: het creëren van een ruimtebesparende lay-out vraagt om een ruime hoeveelheid creativiteit en innovativiteit. Om je wat meer inzicht te geven hoe je op slimme wijze ruimte kunt besparen, hebben we 8 appartementen voor je verzameld. Bij al deze 8 woningen is werkelijk alles uit de beschikbare ruimte gehaald, met een interieur design die de woonruimte maximaliseert en voorziet van zowel de juiste balans als voldoende beweegruimte. Wanneer je graag wat tips & trucs wilt inzake slimme ruimtebesparende oplossingen en wat mooie voorbeelden wilt zien, lees dan verder!

1. Glazen wanden om de ruimte open te houden

In ons volgende voorbeeld zien we een studio voorzien van een ruimtebesparend ontwerp. Alhoewel deze compact is, voelt de woning verrassend ruim dankzij het chique meubilair, het volledig witte kleurenpalet en de indrukwekkende glazen ruimte die de slaapkamer scheidt van de woonkamer zonder deze echt te isoleren. Prachtig! 

Een glazen wand is dus een uitstekende manier om het gevoel van ruimtelijkheid te bewaren in een kleine ruimte.

2. Het verplaatsbare appartement

Dit appartement beweegt letterlijk door zich op elk moment aan te passen aan jouw behoeften. Met houten schuifdeur panelen waarmee je verschillende ruimtes kunt afsluiten, biedt dit een-kamer appartement alles wat je nodig hebt evenals de benodigde privacy. Op dit moment is de woning half geopend met het bed aan de linkerzijde opgesteld en de keuken aan de rechterzijde. 

Heb je weinig ruimte? Denk dan eens aan deze oplossing met schuifwanden die je naar behoefte kunt openen en sluiten.

3. Het toevoegen van extra opslagruimte

De architecten en designers van dit appartement hebben een scheiding aangebracht die zowel opbergruimte als privacy biedt. Met een zeer kleine scheidingswand kun je al een compleet nieuwe ruimte creëren zoals we hier zien in de vorm van een kleine extra zithoek.

Wil je een klein gezellig hoekje creëren? Denk dan eens aan een kast of kleine scheidingswand, zo heb je een nieuwe ruimte en een extra plek om spullen op te slaan.

4. De vorm van je appartement positief gebruiken

In deze compacte woning hebben de designers ervoor gekozen om de rechthoekige vorm van de ruimte te gebruiken in het interieur design. Door de ruimtelijke lay-out die open aanvoelt hebben ze ruimte bespaard. De meubels passen goed in de ruimte door ook hier voor nadrukkelijk lange vormen te kiezen die stijlvol en understated zijn. 

Het benadrukken van de lengte bij een smal appartement is dus een goede manier voor een extra gevoel van ruimtelijkheid.

5. Een magische mezzanine

De mezzanine in dit appartement bespaart zeker ruimte! Zonder terras of tuin is dit de ideale plek voor de bewoners om even te zitten en te ontspannen na een lange dag. Een indoor balkon, waarom niet?

6. Het heroverwegen van traditionele inrichtingsstijlen

In dit ultra-compacte appartement is de standaard traditionele indeling van een huis heroverwogen en is ervoor gekozen om een keukeneiland toe te voegen. Een multifunctioneel meubel dat je kunt gebruiken als werkruimte, bar en opslagruimte.

Ook al neemt een kookeiland ruimte in de voordelen zijn groot waardoor je uiteindelijk toch ruimte bespaart als je optimaal gebruik maakt van de multifunctionaliteit.

7. Minder is meer

In grotere loft appartementen is het vaak gemakkelijk om deze ruimte vol te plaatsen met van alles. Dit ontwerp bespaart ruimte door alles zeer minimaal te houden. Hierdoor voelt deze woning knus en warm maar ook open en ruimtelijk met een serene industrieel-chique esthetiek. 

8. Het gebruik van verticale kolommen

De centrale kolom in deze woning is op verschillende manieren ingezet: zowel om de televisie in te plaatsen als om de algehele ambiance te verbeteren. De ruimte indeling is functioneel en toont ons een interessant ontwerp dat inspiratie biedt aan degenen die in een huis wonen met lelijke kolommen en losse muren.

Heb je kolommen of losse muren? Probeer ze dan op slimme wijze te betrekken in het interieur design.

Wil je graag meer tips over hoe je ruimte kunt besparen? Bekijk dan ook 9 ingenieuze ruimtebesparende tips.

Een balkon in je appartement, dat is zeker out of the box!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!