Heerlijk modern en artistiek wonen | homify

Heerlijk modern en artistiek wonen

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne keukens van E3 Architecture Inc. Modern
Loading admin actions …

Op een moderne en artistieke manier wonen? Misschien moeten we eerst even kort uitleggen wat we daarmee bedoelen. Dat moderne snap je vast wel, maar met het artistieke bedoelen we een huis waarin extra veel aandacht is voor kunst. In dit geval gaat dat vooral om kunst aan de muren van de woning, maar ook de architectuur zelf heeft een hoge artistieke waarde. In daarom gaan we nu afreizen naar het westen van Canada, om precies te zijn naar Edmonton, Alberta. De experts van E3 Architecture Inc. hebben hier namelijk een erg leuk huis ontworpen waarin dat heerlijke moderne en artistieke perfect te zien is.

Markante voorgevel

Als een huis een markante voorgevel heeft, dan is de rest van de woning vaak ook bijzonder. De speelse architectuur laat hier gelijk al een leuk modern huis zien. Een woonkamerraam als schuifdeur uitgevoerd, leuke vormen die net niet helemaal recht zijn en als kers op de taart een dakterras. Een leuke eclectische tuin, met moderne en landelijke elementen, maakt het geheel compleet. Toch blijven vanuit dit perspectief veel verrassingen verborgen. Tijd om binnen te gaan kijken!

Opwekkende leefruimte

Heb je soms wat last van een winterdip of depressies? Zorg dan in ieder geval voor een opwekkende leefruimte! In het geval van dit huis is dat concept uitermate goed is geslaagd. Je wordt toch gewoon vrolijk als je dit geheel ziet? De eetkamer en de woonkamer worden hier van elkaar gescheiden door de keuken en dat geeft een leuk effect. Drie zelfstandige ruimtes, die toch allemaal duidelijk anders zijn, in één. De muren vormen de rode draad door middel van prachtige schilderijen, maar ook op de eettafel zijn mooie stukjes kunst te zien. En zeg nou zelf: de meubels zelf zijn toch ook een schitterende vorm van kunst?

Een ander perspectief

We bekijken de leefruimte nog even vanuit een ander perspectief voor we verder rondneuzen in deze woning. Had je verwacht dat er achter de eettafel nog meer ruimte zou zijn? We zien hier dat dat wel het geval is. En daarbij is de trap ook weer zo’n element dat er als een kunstwerk uit is komen te zien. En ook zie je hier hoe schitterend de keuken is geïntegreerd in de woonkamer. Naadloos lopen de keukenkasten namelijk over in een prachtig wandmeubel. En tussen de twee hoge gedeeltes van deze multifunctionele kastenwand vind je, hoe kan het ook anders, prachtige kunst.

Scheve muren

Een van de leuke aspecten van dit huis is dat niets is wat het lijkt. Sommige muren lopen namelijk scheef en daardoor krijg je een heel erg speels effect als je op de trap staat. En waar je bovenaan de trap eigenlijk een overloop verwacht, kom je weer een zithoek tegen. Erg leuk zo’n niet alledaagse indeling en een uitermate goed idee als je zelf een grote overloop hebt waar nog wel wat aankleding kan komen.

Details

De trap naar de bovenste verdieping laat ook weer mooie details van het huis zien. De leuke kleine raampjes bijvoorbeeld. Maar ook een mooi kunstwerk kan op deze plek natuurlijk niet ontbreken. Het schitterende beeldje lijkt door de kast waarin het staat, haast zijn eigen huis te hebben.

Dakterras met fantastisch uitzicht

We sluiten buiten weer af en wel op het dakterras met dit fantastische uitzicht. Hier kun je de seizoenen optimaal zien veranderen en natuurlijk in de zomer genieten van heerlijk weer. Het terras lijkt hier al opgeruimd te zijn, maar we weten wel bijna zeker dat het daarmee ook helemaal goed zit in deze bijzondere woning.

Op zoek naar meer artistieke huizen? Dit voorbeeld mag je dan ook zeker niet overslaan!

Hou je ook zo veel van kunst? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!