Een oud huis in nieuwe stijl!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Een oud huis in nieuwe stijl!

Johan van Dijk Johan van Dijk
 Woonkamer door Solares Architecture,
Loading admin actions …

Je hebt vast wel eens van de Victoriaanse stijl gehoord. Maar wist je dat er naar de zoon van koningin Victoria, koning Edward VII, ook een stijl is vernoemd? Deze Edwardiaanse stijl werd kort na 1900 onder andere in Canada veel toegepast. En zo’n typisch oud  Edwardiaans huis kunnen we je nu laten zien, maar dan wel helemaal in nieuwe stijl waar het om het interieur gaat. De experts van Solares Architecture uit Toronto hebben het ontwerp gemaakt voor dit prachtige project. Ga met ons mee om een kijkje te nemen in dit grote onderkomen.

Een traditioneel huis

Als je bij deze woning op de oprit staat, dan zie je een traditioneel huis. Een prachtig groot en vrijstaand bouwwerk zoals je het in een oude wijk bij het centrum van de stad verwacht. Rode baksteen, een leuke veranda en  twee prachtige puntdaken. In dit geval is het huis helemaal opgeknapt en ziet er weer piekfijn uit. Maar hoe zou het met het interieur van deze woning gesteld zijn?

Eigentijds beeld

We hadden je in de inleiding al een beetje voorbereid, dus het eigentijdse beeld dat de eetkamer geeft zal geen volslagen verrassing zijn. Maar dit eclectische beeld is in ieder geval wel een ontzettend grote inspiratiebron. Oude en nieuw elementen lopen naadloos in elkaar over en zorgen vooral voor een ontzettend dynamisch geheel. Wat ons betreft een goed begin, maar de rest van het huis is ook zeker de moeite van het bekijken waard.

Modern en rustiek

De keuken, die een eigen keukentafel heeft, laat vooral een sfeer zien die bestaat uit een mengeling van moderne en rustieke elementen. De vormen zijn namelijk modern, maar de houttinten geven ook een rustiek effect. Verder is het hier heerlijk ruim. Uiteraard mag een grote Amerikaanse koelkast hier ook niet ontbreken. En aan de bar schuiven we trouwens graag aan om de gastheer of gastvrouw tijdens het koken te vergezellen!

Oud en nieuw in de woonkamer

De meer traditionele sfeer is het beste te zien in de woonkamer. Prachtige antieke elementen staan in een ruimte waarin de oude vormen van het huis duidelijk herkenbaar zijn, maar waar ook met moderne middelen is gewerkt. Ook weer zo’n heerlijk voorbeeld van een perfecte eclectische balans.

Moderne zitkamer

Naast de woonkamer is er ook een meer moderne zitkamer met een fraaie open haard. Een erg leuke plek om je even terug te kunnen trekken of om op de zondagmiddag gezellig met het gezin te genieten van een knisperend haardvuurtje. Bovendien kun je in de zomer zo doorlopen naar het fraaie terras op het balkon en genieten van aangenaam weer en een prachtige omgeving.

Moderne trap

Misschien had je nog wel een ouderwetse trap verwacht in dit huis, maar dat is zeker niet het geval. Er is juist gekozen voor een zeer moderne variant! Aan de ene kant misschien jammer van een authentiek element, maar het zorgt wel voor een hele dynamische sfeer. Het kleine rustieke tintje is trouwens wel gebleven door weer veel hout toe te passen.

Oud in een nieuw jasje

Deze badkamer (een van de drie in het huis!) is een mooi voorbeeld van oud in een nieuw jasje. Het levert voor ons een sfeerplaatje op waar je je heerlijk aan kunt verlekkeren. Lekker in bad en ondertussen genieten van het fraaie huis waar je in woont. De bewoners van deze prachtige woning kunnen dat en ze mogen er dan ook met recht trots op zijn.

Ben je benieuwd geworden naar meer woningen waar oud en nieuw hand in hand met elkaar gaan? Sla dan dit leuke project zeker niet over.

Wat vind jij van dit interessante huis? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!