homify 360°: Moderne villa aan de rivier | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Moderne villa aan de rivier

Stoa. Stoa.
Moderne badkamers van ARCHITEKTEN BRÜNING REIN Modern
Loading admin actions …

Vandaag laten we je kennismaken met een moderne villa aan het water, de Ruhr, een zijtak van de Rijn. Het huis ligt boven deze Noordrijn-Westfaalse rivier op een beboste heuvel. Het gebouw werd ontworpen en gebouwd door Architekten Brüning Rein. Deze schitterende villa toont een spel met traditionele materialen en modern design. Bovendien is het huis energiezuinig en dus erg milieuvriendelijk. Kom met ons mee op een kleine tour in en om het huis, en laat je inspireren!

Voorgevel

De villa is modern ingericht, maar dit is vanaf dit punt niet goed te zien. De voorgevel en de entree zijn in het ontwerp een beetje terughoudend, dit geeft het gebouw meer charme en zorgt voor het nodige mysterie. Aan de achterzijde is het beeld geheel anders, zoals we zullen zien. De bakstenen die voor de bouw van het huis gebruikt zijn gemaakt van Ierse kalksteen. Voor de kozijnen werden gekozen voor een antracietkleur. De traditionele materialen contrasteren met de  futuristische technologie die het gebouw rijk is: zo werd er op bijna 100 meter diepte een grond-sonde geplaatst, die de basis vormt van een energiezuinige warmtepomp. De fotovoltaïsche installatie op het dak zorgt voor duurzame energie. Uiteraard hebben alle ramen 3-dubbel glas en hebben dus een uitstekende isolatie op. Alle energiesystemen zijn verbonden via een intelligent controlesysteem dat eenvoudig te bedienen is.

Connectie met de natuur

Op het terrein groeit een krachtige oude beuk, die werd bewust geïntegreerd in het algemene ontwerp van de site. Deze prachtige boom zorgt voor een hechte verbintenis tussen wonen en de natuur, waardoor er een fijne sfeer heerst in en rond je huis.

Villa en tuin

Rondom het huis werd een glazenwand gebouwd om de vloer, die langs de ramen loopt, te beschermen tegen weer en wind. De open ruimte wordt van bovenaf verlicht door een led-verlichting die in het plafond verzonken is.
De tuin dient als een organisch tegenwicht voor de strakke geometrische villa. Mede daardoor is het gebouw zeer harmonieus ingebed in de helling. Vanaf het terras heb je een spectaculair uitzicht op de vallei van de Ruhr.

Woonkamer

Binnen wacht ons een heldere open design, dat zeer minimalistisch en elegant oogt. Het centrale punt van de woonkamer is de moderne open haard, die vooral in de avonden en in de winter veel comfort en gezelligheid in huis brengt. De woon- en eetkamer en de keuken werden rond deze haard gerealiseerd. De open haard verwarmt het huis zowel boven als beneden.

De moderne keuken

In de keuken zijn er vooral veel lichte tinten gebruikt, een kleurenschema dat we eigenlijk door het hele huis terug zien komen. Een rechter keukenmuur vormt op dit lichte schema een prachtige uitzondering, want deze muur heeft een diepe groene kleur. Hierdoor wordt een visuele verbinding gemaakt met het groen buiten, dat te zien is door de prachtige grote ramen. Het kookeiland heeft een minimalistische en functionele vormgeving, waardoor het koken met vrienden een feest wordt en daarnaast is zo'n eiland helemaal trendy.

Badkamer

De badkamer is zeer in getogen, maar door het gebruik van lichtgekleurde natuursteen ziet de kamer er erg elegant en modern uit. De natuurlijke verlichting van buitenaf zorgt voor een hemelse ontspannen sfeer. Deze puristische badkamer is klassiek en tijdloos

Studeerkamer

We eindigen onze tour in de studeerkamer, die wordt gedomineerd door een groot raam dat de buitenmuur vormt.  Zo heb je altijd een ontspannen uitzicht naar buiten als je aan het werken bent. Het ontwerp van deze kamer is bewust ingetogen gehouden, zodat er niets is dat je afleidt tijdens de arbeid. Er is natuurlijk ruimte voor een bureau bij het grote raam en een aantal boekenkasten. Maar houd de kamer zo leeg mogelijk, want zo is hij bedoeld. 

Tot zover de tour door de schitterende villa aan de rivier. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen voor de nieuwste trends. 

Een kleur uitzoeken voor je huis is leuk en creatief. In dit artikel helpen we je een handje met het uitzoeken.

Op het forum wachten interieurexperts op jouw vragen.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!