homify 360°: De verbouwing van een oude boerderij | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: De verbouwing van een oude boerderij

Stoa. Stoa.
Klassieke woonkamers van Dipl.-Ing. Michael Schöllhammer, freier Architekt Klassiek
Loading admin actions …

Vandaag reizen we af naar het idyllische platteland. Meer in het bijzonder naar het Duitse Westfalen. Hier werd door de architect Michael Schöllhammer een prachtige woning gerealiseerd met een kantoor aan huis. De architect renoveerde een oude boerderij. Deze hoeve is structureel nog in goede staat, maar wordt niet meer gebruikt voor de landbouw. In de meeste gevallen hebben deze oude boerderijen geen akkers meer. Vaak hoort er bij het hoofdgebouw nog wel grote een tuin en een riante schuur, deze doen vaak dienst als een bijgebouw.

Het resultaat van de verbouwing mag er zijn: er werd een prachtig huis voor nieuwe bewoners gecreëerd, waarin het authentieke karakter van de boerderij bewaard is gebleven. De schuur en stallen veranderden niet qua vorm, maar kregen wel een nieuwe bestemming. Kom mee voor een tour door het huis!

Eerste blik op het huis

Absoluut typisch is de opstelling van de gebouwen die zijn gegroepeerd rond een open ruimte. De U-vormige structuur vormt een beschutte binnenplaats. In het midden van het grasveld werd een jonge notenboom geplant.
Het ontwerp is gepland tot in het kleinste detail en is vrij traditioneel. De setting heeft een minimalistische vormtaal en dit zorgt voor een overzichtelijke en esthetische aanblik. Het interieur wordt gekenmerkt door heldere open gebieden, zoals we zullen zien. Voor de verbouwing van de boerderij zijn lokale materialen gebruikt, zoals bakstenen en eik.

Ingang

De ingang van het huis is gezellig en open. Dit komt niet alleen door het extravagante karakter van het huis, maar ook door de moderne vormgeving van de ramen links en de deur in het midden. De zwarte klinkers in combinatie met het houten frame van de deur vormen een schitterend totaalbeeld. Achter de verticale langwerpige ramen bevindt zich de lobby van het huis. Een pad leidt ons over het grint langs de hond naar de voordeur, dit zorgt voor een luxe entree, waardoor je direct een goede indruk maakt.

Achterzijde van het huis

Laten we eens kijken naar de achterkant van het huis: de contouren van de boerderij gaan op een natuurlijke wijze op in de omgeving. Het is een architectonisch gedurfd experiment deze boerderij, dit maakt deel uit van zijn charme. Het ontwerp wordt bepaald door eenvoudige contouren die duidelijk aangezet zijn en die over vele jaren nog steeds mooi zijn.

Eetkamer

Hier werpen we een blik in het huis. De ruime eetkamer bevindt zich op de lange zijde van het pand. De houten tafel is bekleed met een uitkragende ligger en is het centrale punt in de kamer. Het heldere daglicht valt door het dakraam de woonkamer binnen. Aan de linkerkant vind je de keuken, die directe toegang verschaft tot het privé dakterras. Het is fijn om met het gezin hier in de ochtend het ontbijt te nuttigen. Let ook even op de prachtige rustieke balken. En wat een uitzicht!

De moderne badkamer

Comfort is het sleutelwoord in deze badkamer. De vierkoppige familie geniet veel van het buiten leven, vooral de kleintjes, dan is het wel zo fijn als je een goede en mooie badkamer hebt, waarin je na het buitenspelen weer heerlijk fris kan worden. Het centrum van de badkamer is het opvallende zwarte wastafelmeubel. Dit is uitgerust met twee rvs- spoelbakken en veel opslagruimte. Het absolute topstuk is de badkuip, die is verzonken in de grond.

Woonkamer

De woonkamer heeft een moderne inrichting. Een groot deel van de kamer wordt gedomineerd door donkere en opvallende kleuren die zeer stijlvol ogen. De bakstenen muur en het dak met de rustieke balken vormen een mooie tegenwicht tegen de moderne vormen en zorgen voor een rustieke flair. De oude ramen van de boerderij zijn vervangen door moderne ramen, die de traditionele sfeer weten te vangen. De vloer van de woonkamer zorgt voor een verfrissende moderne sfeer. 

De hal

Hier zien we de bijzondere wand in de ontvangsthal van het gebouw. Let op de verlichting , de drie raampjes en het verschil tussen de boven- en onderzijde van de wand. Heel innovatief! Een hal met een bijzonder design zorgt altijd voor een goede binnenkomer. Wat we ook steeds vaker zien, zijn bijzondere meubels en accessoires voor de hal. Ook met sierobjecten en kunstwerken kun jij je hal bijzonder maken. Best belangrijk, het is tenslotte de eerste indruk die iemand van je huis heeft!

Tot zover de tour door deze prachtige verbouwde boerderij. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. 

Een kleur voor je kamer uitzoeken is leuk en creatief, maar kan soms lastig zijn. In dit artikel helpen we je een beetje op weg. 

Op ons forum zitten experts voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!