De 5 beste kleurideeën voor de woonkamer | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De 5 beste kleurideeën voor de woonkamer

Stoa. Stoa.
THAT'S FUSION Eclectische woonkamers van VINTAGENCY Eclectisch
Loading admin actions …

Wie kent het gevoel niet, dat je de kamer eens kritisch rondkijkt en gewoon direct een bepaalde muur wilt aanpakken, omdat de kleur je niet meer aanstaat. Je voelt dan een ongewone creativiteit opborrelen die je zelden meemaakt. Het maakt niet uit welk tijdstip het is. Sommige mensen hebben dit zelfs nog laat op de avond. Voor je aan zo'n klus begint is het wel handig om eerst een aantal zaken te overwegen, anders is het resultaat misschien teleurstellend. Vandaag reiken we je een aantal ideeën aan, zodat je de mooiste resultaten kunt bereiken. Kijk snel met ons mee!

Natuurlijke kleuren

De kleuren in de woonkamer moeten in de eerste plaats comfortabel zijn om naar te kijken. Deze kleuren hebben een doorslaggevende invloed op de sfeer van de woonkamer. Er zijn eindeloze mogelijkheden, maar welke kleurenschema je ook kiest, je moet er fijn tegen aan kunnen kijken. In deze woonkamer zijn enkel natuurlijke kleuren gebruikt, zoals beige, olijf en grijze tinten. Deze zorgen voor een ontspannend effect en zijn tijdloos. Deze kleuren zijn daarom geschikt voor al diegenen die er niet van houden om elk jaar een nieuw kleurenpalet te kiezen.

Bonte kleuren in de woonkamer

THAT'S FUSION Eclectische woonkamers van VINTAGENCY Eclectisch
VINTAGENCY

THAT'S FUSION

VINTAGENCY

Deze woonkamer is een ware explosie van kleur in tegenstelling tot de vorige. De woonkamer is vol levendigheid en vrolijkheid. De gestoffeerde meubels hebben een gedurfd ontwerp. Orange was in de geschiedenis van de meubels al eens populair, maar verdween daarna weer uit de interieurs. Omdat kleuren na zo veel tijd impopulair kunnen worden, werd er in dit interieur gekozen om de complementaire kleuren blauw en grijs aan het pallet toegevoegd, zodat de oranje kleur enigszins getemperd is. Het is leuk om te zien dat het jaren '60 -'70 design weer helemaal terug is (lage meubels, ovale vorm, bruine kastjes met glazendeurtjes) maar dan met een moderne twist.

Kleurrijke accessoires

De kleuren van de woonkamer kunnen veel verschillende vormen aannemen. Hier is een eenvoudige methode gekozen, de basis kreeg natuurlijke lichte kleuren, terwijl de accessoires – het textiel en de verlichting – ondergedompeld werden in rijke kleuren. Dit is een goede en eenvoudige manier om je interieur steeds weer een nieuwe kleur te geven. Nu is het mogelijk de nieuwste trends te volgen met relatief weinig inspanning en beheersbare kosten.

Kleurrijke boeken

Als je houdt van een eenvoudig interieur zonder opsmuk, dan is deze kamer echt iets voor jou. Natuurlijk is een beetje kleur in de kamer erg leuk, op dat gebied laten de boeken in de boekenkast van zich horen. Vooral in een eenvoudige omgeving als deze kamer zijn de vaak uitvoerig ontworpen boekomslagen de beste manier om een beetje leven in de brouwerij te brengen. De boekenkasten rond de zithoek herbergen de boeken die voor een mooie color boost in je woonkamer zorgen. 

Donkere kleuren

Als je dol bent op een donker design, dan is dit interieur echt iets voor jou. Je creëert met deze temperamentvolle tinten al snel een luxe ambiance. Vooral in woonkamers zorgen donkere kleuren als snel voor een huiselijke en geborgen sfeer. Je moet wel een beetje uitkijken in kleine kamers, die lijken snel kleiner door veel donkere kleuren. Het is de kunst om een goed evenwicht te vinden tussen donker en licht. Deze kamer heeft een goede balans in zijn kleurenpalet. De muur linksachter is wit, waardoor er een zekere ruimtelijkheid in de kamer ontstaat. 

Tot zover de prachtige kleurideeën voor de woonkamer. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, zodat je telkens op de hoogte bent van de nieuwste trends. 

Zoek je een modieus zitbankje voor in de hal? Lees dan dit artikel, zodat je weer helemaal op de hoogte bent! 

Op ons forum kun jij je vragen stellen aan experts!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!