Boomhut van een toparchitect | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Boomhut van een toparchitect

Stoa. Stoa.
Childs treehouse Rustieke tuinen van wayne maxwell Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

De gerenommeerde ontwerper Wayne Maxwell kreeg  een heel bijzondere taak toevertrouwd. Hij moest een boomhut voor kinderen maken. Deze moest gerealiseerd worden in een prachtige tuin in de Cotswolds, dat is het pittoreske hart van Engeland. De bewoners van het huis wilden hun kinderen graag verassen met iets uniek, waarvan ieder kind natuurlijk droomt. Ook voor Wayne Maxwell was het ontwerpen en bouwen van de boomhut een erg leuke ervaring, al was het alleen maar omdat zijn jeugdherinneringen tijdens het bouwen terugkwamen. Soms was hij in gedachten weer even terug in de tuin van zijn ouders. Al met al is het een zeer bijzonder project geworden. Laten we samen kijken naar de fantasievolle boomhut: de droom van ieder kind!

Rustoord in de boomtoppen

Treehouse Rustieke tuinen van wayne maxwell Rustiek & Brocante
wayne maxwell

Treehouse

wayne maxwell

Tijdens het ontwerpen van de boomhut wandelde Wayne Maxwell in gedachten rond in zijn eigen jeugd en stelde zichzelf de vraag, welke aspecten nu het meest belangrijk zijn voor kinderen, als het gaat om een boomhut? Hij kwam tot de conclusie dat zo'n hut een plaats moet zijn waar kinderen helemaal alleen kunnen zijn. Waar ze in een soort retraite kunnen ontsnappen aan de wereld van de volwassenen. Ze moeten in staat zijn om in de eigen fantasiewereld te duiken. In een boomhut moet je kunnen spelen, klimmen, dromen, lachen en dat alles in een rustige en idyllische sfeer, in de veiligheid van de eigen tuin.

Belangrijke vragen

Treehouse Rustieke tuinen van wayne maxwell Rustiek & Brocante
wayne maxwell

Treehouse

wayne maxwell

Het project begon bij het bestuderen van de omstandigheden ter plaatse. De boomhut zal uiteindelijk niet alleen worden gebouwd naar de individuele behoeften en wensen van de klanten en toekomstige kleine inwoners, maar ook aan het milieu en de tuin waar de hut zal staan. Waar precies moet de boomhut gebouwd worden? Welke struiken en bomen zorgen voor een juiste  sfeer in de boomhut? Welke materialen moeten worden gebruikt? Hoe groot is budget voor het project? Al deze belangrijke vragen deden zich voor tijdens de planning en bouw van de boomhut en maken deel uit van een weloverwogen project. 

Panoramisch uitzicht

Treehouse Rustieke tuinen van wayne maxwell Rustiek & Brocante
wayne maxwell

Treehouse

wayne maxwell

Het ontwerpen van een boomhut voor de kinderen is erg leuk, maar het daadwerkelijke bouwen is nog leuker. Wayne Maxwell werkte zij aan zij met de natuur,  want de vegetatie in de tuin bepaalden voor een groot deel de locatie van de hut en staan garant voor een sensationele sfeer, waarin de kleine bewoners kunnen genieten van de geluiden, geuren en kleuren van de omgeving.

Een eigen huis

Treehouse Rustieke tuinen van wayne maxwell Rustiek & Brocante
wayne maxwell

Treehouse

wayne maxwell

Na al dat werk is de boomhut dan eindelijk klaar. Op de foto zien we dat de kinderen onderhand hun intrek in de hut genomen hebben. De boomhut is op basis van de persoonlijke behoeften en wensen gerealiseerd. In een gesprek met Wayne Maxwell werden deze behoeften en wensen eerst goed doorgesproken, waarna de ontwerper aan de slag ging. Het resultaat is een oord van plezier voor de kinderen, waar ze creatief kunnen zijn en genieten van de natuur. De ouders hebben ook een voordeeltje, het is nu vaker iets rustiger in huis.

Tot zover deze prachtige boomhut. Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je duurzaam houtdesign van Nederlandse snit? Lees dit artikel en je bent weer helemaal op de hoogte!

Op ons forum zitten experts voor je klaar om je vragen te beantwoorden!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!