Geometrische woning in Singapore | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Geometrische woning in Singapore

Laura ter Meer Laura ter Meer
Moderne huizen van HYLA Architects Modern
Loading admin actions …

Deze intrigerende, halfvrijstaande woning, geïnspireerd door de natuur en uniek design, is ontworpen door het getalenteerde team van Hyla Architecten. Het meest opvallende kenmerk van deze woning is waarschijnlijk het geometrische patroon van het rooster aan het exterieur. In tegenstelling tot veel districten in Singapore, biedt Bowmont Gardens een scala aan vrijstaande en duplex woningen. Dit maakt het een zeer gewilde plek om te wonen, met toegang tot vele restaurants, bars en voorzieningen. 

De moderne woning beschikt over twee verdiepingen en een grote entertainende tuin, inclusief houten dek en een vijver. De bovenste verdieping draagt een woon-, slaap- en badkamer. In de gehele woning zien we een scala van geavanceerde materialen en technieken die zijn gebruikt om het int- en exterieur naar een hoger niveau te tillen. Kom met ons mee, bekijk de foto's en laat je inspireren. 

Een gedurfde en indrukwekkende gevel

Misschien wel de meest indrukwekkende eigenschap van deze nieuwe woning is de extravagante gevel. Het exterieur is vormgegeven in een rooster die er organisch en geometrisch uitziet; het huis is zeker dé eye-catcher van de straat. 

De woning is bovendien prachtig verlicht en is voorzien van vloer-tot-plafondramen die bijdragen aan het weelderige gevoel dat deze woning opwekt. Het huis doet bovendien Westers aan, dankzij de architectonische details. 

Een kijkje in de woning

Naarmate we dichter bij de ingang naderen, krijgen we een geweldige kijk op het interieur en haar samenhang met de geometrische luiken. Bamboeplanten bootsen de vormen van de luiken na en geven het geheel een fris gevoel. 

Binnen krijgen we een glimp van het schitterende witte interieur dat een mooi samenspel met de donkere houten tinten aangaat. Het huis is chic en indrukwekkend, maar desalniettemin erg uitnodigend. 

Prachtig verlichte ruimte

We doen onze intrede in het huis en worden verwelkomt door een prachtig verlichte hal. We krijgen een beter blik op de geometrische luiken, die een geweldig contrast vormen met het strakke witte interieur. 

Modern met een twist

Er is een prachtige mix van functies in de eetkamer te vinden, waardoor de kamer erg uniek aanvoelt. De bar waaraan ontbeten wordt, wordt omringt door felrode acrylstoelen die in het zwart-witte kleurenschema goed opvallen. 

Van een afstand zijn we in staat om een glimp – wederom zien we de geometrische luiken verschijnen – van de loungeruimte te krijgen. Schuifdeuren worden gebruikt om de kamer af te sluiten van de rest van de woning, maar eenmaal geopend brengen ze buiten 'binnen', waardoor cohesie gewaarborgd wordt. De armaturen zijn bijzonder spectaculair en hangen boven de tafel als druppels waardoor een prachtige lichtheid naar de eetkamer wordt gebracht. 

Op maat gemaakte inrichting

Als we omdraaien, bekijken we de kamer van een tegenovergesteld perspectief en zijn we in staat om de geweldige op maat gemaakte keuken met strakke lijnen en roestvrijstalen apparaten te bezichtigen. De gehele ruimte is wit met uitzondering van de felrode barkrukken en de zwarte lederen sofa. 

Vloer-tot-plafondramen zorgen ervoor dat dit huis een open gevoel krijgt: een heldere en lichte kamer. 

Een slimme opsplitser

Op de bovenverdieping staat een tv-meubel, een erg intrigerend object, die de kamer afzondert van de trap. Deze op maat gemaakte kast heeft ontzettend veel opslagruimte voor boeken, kunstobjecten en andere gekoesterde curiosa. 

De lichte houten vloer vormt een harmonieus contrast met de rest van de ruimte. De moderniteit van de ruimte draagt bij aan de leefbaarheid; het is een woning die goed in de 21e eeuw past. 

De zolderbadkamer

De zolderbadkamer is werkelijk een prachtige ruimte. Alle elementen: de plank, wastafel, spiegel en de verlichting creëren een verrassend goede ruimte. Voorbij zijn de dagen van muffe zolders: deze badkamer tilt design naar een hoger niveau dankzij het gebruik van verschillende texturen en materialen die een gevoel van luxe teweegbrengen. 

De gehele ruimte is ongelooflijk weelderig, maar toch slaagt de badkamer erin nonchalant te blijven. Dit is een wasruimte die haar bewoners uitnodigt om te rusten, ontspannen en de ziel en het lichaam te vernieuwen. 

Monochrome tinten

Hier zien we de badkamer er bijzonder stijlvol uitzien. Het uitgekiende ontwerp heeft een hedendaags karakter, zonder afstand te doen van tijdloosheid. 

Het kleurenschema is monochroom: grijs is de voornaamste kleur in de ruimte. Daarnaast zijn reflecterende oppervlakken gebruikt om een ruimtelijk gevoel tot stand te brengen. Deze spiegels nemen het natuurlijke licht van het daklicht op en verspreiden het in de kamer waardoor het gevoel van helderheid versterkt wordt. 

Dit huis is een prachtig voorbeeld van hoe je een huis kunt creëren zonder concessies te hoeven doen met betrekking tot stijl, elegantie en duurzaamheid. Het is een woning die ongetwijfeld de tand des tijds zal doorstaan; een erg succesvol project en een prachtig uniek design. 

Als je deze originele woning mooi vindt, neem dan zeker eens een kijkje naar dit andere originele huis

Ook je woning aan een architectonische proef onderwerpen? Hier vind je een uitgebreide lijst van architecten

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!