Hypermodern minimalisme

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

Als je een liefhebber bent van stoutmoedig ontworpen hedendaagse woningen en minimalistische interieurs, dan ga je geheid verliefd worden op dit opvallend moderne, zwart-wit huis midden in de groene omgeving van het Engelse Kent. Een huis hoeft namelijk niet kleurrijk of uitbundig te zijn om op te vallen, deze woning haalt juist kracht uit het minimale gebruik van meubilair en het uniforme, monochrome kleurenpalet. De scherpe geometrische lijnen en hoeken doen de rest. 

Scherpe, hoekige lijnen

Het zwart-witte exterieur van de woning valt meteen op tussen het weelderige groen van de omgeving. Door het gebruik van scherpe, hoekige lijnen creëert de architect, Matthew Heywood, een dialoog tussen de moderne structuur van de woning en de bomen die het huis omringen.

Een interessante entree

Deze unieke entree is slechts een voorproefje van wat we binnen in het huis kunnen verwachten…

Monochroom en badend in het licht

Binnen worden we verwelkomd door het heldere en verleidelijke interieur bestaande uit blanke, grijze en zwarte tinten. De gekozen kleuren hebben hun eigen charisma, en versterken het zonovergoten panorama dat we buiten kunnen aanschouwen. Tussen de gepotdekselde façade aan de buitenkant van het gebouw vinden we grote glazen panelen terug die ons een prachtig uitzicht bieden. Let ook op de futuristische, zwevende open haard, een hypermoderne variatie op de eeuwenoude landelijke Engelse vuurhaard.

Contrasten

In tegenstelling tot de scherpe geometrie van de gepotdekselde façade en de hoekige zuilen, komen we ook afgeronde interieurelementen tegen, zoals bijvoorbeeld de ronde salontafel, de ronde open haard en  de verlichtingsarmaturen. Laatstgenoemde leiden ons via de trap naar de eerste verdieping. De trap wordt vergezeld door een glazen balustrade. 

Scherpe vormen

De heldere vormen en lijnen van het huis zien we terug in de immer verschuivende schaduwen op de vloeren en muren, en voegen een geheel nieuwe dimensie toe aan de ruimtes. De keuken is zeer minimaal en is uitgevoerd in zwart en wit, waarbij de witte vlakken slechts onderbroken worden door het staal van de fittingen en de apparatuur.

Een klein beetje kleur

Eenmaal boven aangekomen worden we begroet door een slaapkamer vervuld van licht. Het raam biedt ons een uitzicht op al het groen dat we buiten tegenkomen. Ook binnen herkennen we de hoekige vormen die we eerder aan de buitenkant van het gebouw al opmerkten. Het is in deze slaapkamer waar we voor het eerst een vleugje kleur, geel- en blauwtinten, tegenkomen

Dakraam en atrium

De dakramen, bestaande uit vier vierkante panelen, laten gedurende alle uren van de dag voldoende zonlicht binnen. Doordat het gebouw een atrium kent, kan het licht vrij van boven naar beneden schijnen. Ook hier komen we de immer verschuivende schaduwen tegen, het maakt in dit geval wandbekleding of andere decoratieve elementen overbodig, de schaduwen vormen een schouwspel op zichzelf.

Blijvende visuele impact

Waarschijnlijk zal deze moderne en monochrome woning niet ieders smaak zijn. Het is echter moeilijk te ontkennen dat de architecten een knap staaltje werk hebben afgeleverd. De opvallende façade, het minimale interieur en het schouwspel van lijnen, hoeken, licht en schaduwen mogen met recht bijzonder genoemd worden. 

Andere homify 360° artikelen kunt u hier vinden. Meer werk van Matthew Heywood kunt u hier terugvinden.

Is deze stijl wat voor jou? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!