Stadswoning met grote keuken in Amersfoort | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Stadswoning met grote keuken in Amersfoort

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van homify Modern
Loading admin actions …

Uitbreiden van een woning in een stad is niet altijd eenvoudig. Vaak is het zo dat de ruimte om een huis uit te breiden ontbreekt en daarnaast is het zo dat het krijgen van een vergunning lastig kan zijn in verband met bijvoorbeeld een monumentenstatus van een pand of door het bestemmingsplan. Maar dat maakt het zeker niet onmogelijk om een stadswoning uit te breiden: kijk maar naar dit project van Kraal Architecten waarbij dit mooie huis uitgebreid is met een prachtige nieuwe keuken. En volledig in stijl, je moet eerst goed kijken om te zien of het überhaupt om nieuwbouw gaat!

Aanbouw in stijl

Moderne huizen van homify Modern

Laat een willekeurige bezoeker van homify deze foto zien en hij of zij zal denken dat dit gaat om een verbouwing waarbij slechts een nieuw raam is geplaatst. Maar niets is minder waar! Wat je hier ziet is een compleet nieuwe aanbouw bij een huis die prachtig aansluit bij de bestaande stijl en architectuur van het huis. Het is trouwens niet zonder reden dat dit op deze wijze is opgelost door Kraal Architecten: doordat deze woning in een beschermd stadsgezicht ligt was het noodzakelijk om voor deze uitbreiding een speciale vergunning te krijgen. Het resultaat mag er zijn: dit huis heeft in plaats van de oorspronkelijke kleine keuken een schitterende nieuwe en grote keuken gekregen!

Moderne keuken

Moderne keukens van homify Modern

Wie zegt dat een moderne keuken in een ouder huis niet zo passend is, moet eens goed naar deze prachtige keuken kijken. Deze keuken is namelijk een schitterend voorbeeld van een keuken in een moderne stijl die helemaal geen afbreuk doet aan het huis maar daar juist een toevoeging op is. Mooie lichte kleuren en een keuken die werkelijk van alle gemakken is voorzien. Een kookeiland met een gootsteen en meer dan voldoende aanrechtruimte geeft de bewoner de gelegenheid om heerlijk te kunnen koken. En ook de gasten hoeven niet in de woonkamer of de eetkamer te wachten: ze kunnen, al dan niet met een goed glas, plaatsnemen op een van de barkrukken.

Koken met uitzicht op de tuin

Moderne keukens van homify Modern

Nog een plaatje van deze mooie keuken laat perfect zien hoe het uitzicht is als hier gekookt, geborreld of gegeten wordt. De tuin ligt rechtstreeks in het verlengde van de keuken en door de grote ramen wordt een extra ruimtelijk effect gecreëerd. En het mooie is dat deze toch best forse uitbreiding van het huis amper ruimte van de tuin zelf heeft gevraagd. Een win-winsituatie dus!

Rode bakstenen

Moderne huizen van homify Modern

Deze uitbouw springt het meest in het oog door de materiaalkeuze. De architecten van Kraal Architecten hebben er voor gekozen om dezelfde soort rode baksteen te gebruiken als die van het eigenlijke huis. Hiermee is aan de voorwaarde voldaan dat de uitbouw in het beschermd stadsgezicht past en toch hebben deze experts op subtiele wijze dingen ‘net iets anders gedaan’ zodat je kunt zien dat de uitbouw een vorm van nieuwe architectuur is. De ramen zijn daarvan het grootste voorbeeld maar ook de staande kolommen waarin de bakstenen 180 graden zijn gedraaid geven net dat beetje extra uitstraling aan deze ruimte.

Knipoog aan de voorzijde

Moderne huizen van homify Modern

We zien hier hoe de uitbouw en vanaf de straat uitziet. De ruimte valt bijna niet op door de sobere bakstenen muur, maar het raam wil als het ware een knipoog geven: er is hier iets nieuws toegevoegd zonder dat het afbreuk doet aan het totale plaatje van de woning. En die knipoog zorgt trouwens voor een ander bijkomend voordeel. Het is namelijk zo dat er extra licht in de keuken komt zodat ook op een sombere dag de keuken het stralende middelpunt van het huis blijft.

Ben je benieuwd geworden naar een ander voorbeeld van een uitbreiding met een knipoog? Neem dan ook zeker hier een kijkje!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!