Handige tips voor het opslaan van brandhout | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Handige tips voor het opslaan van brandhout

larapappers larapappers
Stovax Riva Studio Freestanding Range van Stovax Heating Group Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Het is natuurlijk de tijd van het jaar om gezellig met vrienden en familie bij elkaar te zitten. En als het even kan voor een open haard. Want wat is er gezelliger dan een avond vol spelletjes, met een heerlijke wijn en de warmte van brandend hout? Je komt het dan ook steeds vaker tegen in moderne woningen; de open haard. Maar, waar laat je het brandhout? Als het buiten vriest sta je 's avonds liever niet op om naar buiten te gaan om het brandhout in het schuurtje van de tuin te gaan halen. Menig interieurontwerper heeft hierover nagedacht. Wij hebben daarom voor jou vandaag 7 oplossingen op een rijtje gezet. Kijk mee, laat je inspireren en wie weet schaf jij binnenkort een open haard aan!

1. Een handig TV-meubel

Open vakkenkast met tv en haard Landelijke woonkamers van Hemels Wonen interieuradvies Landelijk
Hemels Wonen interieuradvies

Open vakkenkast met tv en haard

Hemels Wonen interieuradvies

Wat een plaatje deze woonkamer. Ziet het er niet gezellig uit? Vraag; waar ligt het brandhout? Als je goed kijkt zie je dat het brandhout direct onder de open haard ligt, netjes verwerkt in het TV-meubel. Eigenlijk is dit geen TV-meuber, maar kun je eerder spreken van een muurkast/TV-meubel; een unieke muurkast die dient als TV-meubel, open haard en opslagplaats voor het brandhout. Ideaal! Let wel op, voor een dergelijk meubel moet je van te voren goed de afmetingen van jouw muur opmeten. Alleen dan zorg je voor de ideale muurkast. Het kost natuurlijk tijd en het is een investering, maar het resultaat is het zeker meer dan waard!

2. In de mand

Riva Studio 500 Freestanding van Stovax Heating Group Rustiek & Brocante
Stovax Heating Group

Riva Studio 500 Freestanding

Stovax Heating Group

Het is niet alleen ontzettend stijlvol, maar ook nog eens erg handig. Zoals je bij deze woonkamer ziet is het brandhout in een mooie rietenmand gedecoreerd. Houd jij van de rustieke stijl? Dan is dit de ideale oplossing voor jouw interieur. Het hoeft geen grote mand te zijn, ook in een klein mandje kun je voldoende brandhout opslaan voor een gezellige avond met vrienden en familie. Let ook op de rest van het interieur; alles is in eenzelfde beige/bruin kleurenpalet ingericht. Ontzettend gezellig!

3. Muurkast

Dit is een plaatje. Deze haard is namelijk wel heel bijzonder; hij is niet verwerkt in een muur, maar hij is voor een muur geplaatst. Op deze manier kun je van verschillende kanten de haard bekijken. Verder is hier goed nagedacht over de opslagplaats van het brandhout, namelijk in de muurkast naast de haard. Het fijne aan deze opslagplaats is dat je even vooruit kunt. Er is hier voldoende ruimte om hout voor een aantal dagen op te slaan.

4. In het dressoir

Dit is een heerlijke open ruimte. Wat een woonkamer! Je ziet dat er in deze woonkamer gekozen is voor een antieke haard. Een antieke haard brengt namelijk een klassieke en gezellige sfeer met zich mee. Maar ook voor een antieke haard moet er gezocht worden naar een opslagplek voor het brandhout. Er is in deze woonkamer in ieder geval voldoende ruimte voor een opslagplek. Je ziet dat er hier gekozen is voor een dressoir. In de onderste vakken van het dressoir is het hout geplaatst. Omdat deze ruimte zo groot en open is, oogt dit niet rommelig, maar juist heel gezellig.

5. Bijzondere kast

Een haard die verwerkt is in een bijzondere kast. Het ziet er niet alleen schitterend uit, maar het is ook nog eens zeer praktisch. Bij het ontwerp van deze haard is namelijk meteen rekening gehouden met de opslagruimte voor het brandhout. Zoals je ziet, is de gehele kast gevuld met hout. Dit ontwerp is bijzonder geschikt voor moderne woningen. Je kunt natuurlijk ook voor een ander design kiezen, afhankelijk van jouw interieurstijl.

6. Op de tafel

Wat een geweldige haard! Deze woonkamer ademt stijl. Dit komt niet alleen door de bijzondere haard, maar ook door de opslagplek van het brandhout, namelijk op een bijzonder tafeltje. Omdat hout een natuurlijk product is brengt het een gezellige en rustgevende sfeer met zich mee. Decoreer het brandhout daarom op een bijzondere manier en maak het onderdeel van jouw interieur. Zoals je ziet kan dit resulteren in een prachtige woonkamer.

7. Op de grond

Je hebt nu verschillende tips gelezen; op een tafel, in een mand, in een meubelstuk of in een muurkast. Maar je kunt het brandhout natuurlijk ook sierlijk op de grond decoreren. Dit past voornamelijk goed bij een interieur met een natuurlijke en harmonische uitstraling. Hout is namelijk een natuurlijk materiaal en kun je goed inzetten als een decoratief element. Let er wel op dat je het op een plek legt waar het duidelijk is dat het om een decoratief element gaat. En zorg ervoor dat niemand er over kan struikelen. Doe je het op de juiste manier, dan zul je zien, het ziet er schitterend uit!

Heb jij behoefte aan meer inspiratie? Lees dan ook dit Ideabook over de moderne open haard.

Welke tip spreekt jou het meest aan?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!