Voor en Na: de aanleg van een stevig terras

Johan van Dijk Johan van Dijk
Taras kompozytowy w Suchym Lesie k. Poznania, PHU Bortnowski PHU Bortnowski
Loading admin actions …

Een terras bij je huis kan natuurlijk niet ontbreken als je een woning met een tuin hebt. Lekker genieten van een mooie zomerdag in je eentje of met een groot gezelschap: een leuke plek om te zitten is dan onmisbaar. Maar niet altijd is zo’n leuke plek voor handen of is het aanwezige terras te klein om goed te kunnen gebruiken. Dat laatste probleem hadden de bewoners van de woning in Polen waar we zo gaan kijken. Maar gelukkig is er natuurlijk altijd een oplossing te bedenken. In dit geval waren de vloerspecialisten van PHU Bortnowski de aangewezen professionals om een stevig terras aan te leggen. En wij hebben dit proces voor je op de voet gevolgd. Iedereen die van klussen houdt, kan dit als voorbeeld gebruiken en als je iets minder handig bent, dan schakel je gewoon een expert in om een vergelijkbaar terras bij jouw huis te maken.

Voor: het einde van het tuinpad

Een leuk paadje is rond dit huis al aangelegd. Maar vlak voor de tuindeuren houdt het ineens abrupt op. Wat moet je dan? Met je tafel en stoelen maar op het gras gaan zitten? Eigenlijk is dat geen optie, het terrein is niet egaal en als je pech hebt zakt een van de stoelpoten zo maar een end in de grond. Tijd voor een echt terras dus!

Tijdens: een stevige ondergrond

Afhankelijk van het soort bodem van je tuin, heb je uiteraard een fundament nodig. En hier zijn ze druk bezig geweest om een stevige ondergrond voor het terras te creëren. Een houtskelet vormt de basis waarop het uiteindelijke terras wordt gelegd. De palen zijn stevig in de grond verankerd. En dat moet natuurlijk ook, je wil niet dat je mooie egale terras binnen de kortst mogelijke keren weer gaat verzakken.

Tijdens: drainage, planken en gras leggen

De planken zijn hier al bijna helemaal gelegd, maar we kunnen nog net een stukje zien van de drainage die onder het terras is geplaatst. Kiezelstenen filteren het water zodat je geen last van verzakkingen krijgt. En verder is het dan een kwestie van de (kunststof) planken op maat maken en leggen. En de grasmatten liggen al klaar. Ook niet belangrijk waar het de afwerking betreft. In zo’n geval kun je natuurlijk ook voor graszaad kiezen, maar een grasmat geeft op de korte termijn het mooiste resultaat.

Tijdens: de afwerking

Je ziet hier de afwerking van het geheel. De laatste planken zijn gelegd, maar de randjes moeten natuurlijk ook niet overgeslagen worden. Dat zorgt er ook voor dat ongedierte niet de kans krijgt zich te gaan nestelen onder je terras. En de omvang van het geheel wordt nu ook gelijk duidelijk. Heerlijk ruim! Het tuinpad sluit er nu perfect op aan. Dat je hier net iets hoger zit, is ook fijn. Je kijkt zo mooi over de omgeving uit en het terras is op exact dezelfde hoogte als de woonkamer.

Na: het eindresultaat

Als de bouwvakkers verdwenen zijn, dan blijft een fraaie en ruim terras over. Helaas kunnen we je nog geen mooie lounge of andere prachtige terrasopstelling laten zien. Maar dat zal vast helemaal goed gaan komen. Wij zijn namelijk in gedachten al druk aan het inrichten. Geldt dat ook voor jou? We hopen dat je in ieder geval een goed beeld hebt van de aanleg van een terras. En of je nu zelf aan de slag gaat of een expert inschakelt, dit project kan je zeker verder helpen!

Wil je nog meer weten over de aanleg van een terras? Ook bij dit huis is een geheel nieuw en ruim terras aangelegd.

Zou je zelf een terras aan kunnen leggen? We zijn benieuwd!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!