Voor en Na: een kleine badkamer fantastisch opgeknapt | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: een kleine badkamer fantastisch opgeknapt

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne badkamers van CARLO OMINI ARCHITETTO Modern
Loading admin actions …

Oude tegeltjes die helemaal uit de tijd zijn, verouderd sanitair, een open douche die er voor zorgt dat alles drijfnat wordt… Symptomen van een compleet verouderde badkamer! Misschien herken je dat wel en sta je te trappelen om die oude badkamer eens lekker op te gaan knappen.  Heb je de juiste inspiratie nog niet gevonden? Misschien kan dit inspirerende project van de Italiaanse architect Carlo Omini je wel verder helpen! Hij maakte namelijk een ontwerp om een kleine badkamer op fantastische wijze op te knappen. We laten je kort even de oude situatie zien en bekijken dan uitgebreid het mooie resultaat. Wie weet wil jij dit straks ook wel in jouw huis!

Voor en Na: oude kleuren

De rechter foto laten we je al vast even zien, maar daar komen we zo natuurlijk uitgebreid op terug. Laten we het nu over de oude situatie hebben. Want wie heeft die tegeltjes uitgekozen? Waarschijnlijk is deze badkamer al heel lang geleden gebouwd toen het nog modieus en hip was om deze kleuren te gebruiken. Nu is het eigenlijk niet meer dan een deprimerende boel met die oude kleuren. Het is vooral heel erg donker. Daarnaast is de douche een open ruimte en dat zorgt dat de hele badkamer drijfnat wordt als je gaat douchen. En dat zorgt dat kalk en andere narigheid vrij spel hebben. Niet echt een badkamer om van te genieten. Laten we daarom maar snel gaan kijken hoe de nieuwe situatie is!

Na: oud en nieuw

‘Behoud het goede’ moet de architect gedacht hebben. Want er waren nog weldegelijk elementen in de badkamer die hergebruikt konden worden. Het leuke oude raam bijvoorbeeld en de fraaie gietijzeren radiator. Maar voor de rest is gekozen voor een fraaie modern-rustieke nieuwe inrichting. Lekker hip en fris en daarmee weer helemaal bij de tijd. Het toilet en het bidet zijn door mooie nieuwe uitvoeringen vervangen. En de vloer is ook leuk opgeknapt: de oude tegeltjes hebben plaatsgemaakt voor een waterbestendige laminaatvloer. Lekker fris en heerlijk sfeervol!

Na: een douchecel

Het ontbreken van een douchecel kan, zoals al eerder gezegd, voor een natte bedoening zorgen. Met een ruime douche die afgesloten kan worden heb je daar geen last meer van. En ondanks de beperkte oppervlakte was er nog genoeg ruimte voor deze douche. Een ideale oplossing en zeker een grote verbetering.

Na: stortdouche

Je kon het op de vorige foto niet zien, maar dit is niet alleen een normale douche. Er is namelijk ook een heerlijke grote stortdouche in de douchecabine aanwezig. Ook weer zoiets lekkers. Heerlijk onder het warme water alle zorgen en stress van je afspoelen en weer helemaal ontspannen naar buiten stappen. En met de ontspannen omgeving moet dat zeker lukken. Leuk is ook dat in de douche is gekozen voor andere tegels dan in de rest van de badkamer. Een heerlijke vorm van variatie.

Na: mooie wasbak

Met de mooie wasbak sluiten we onze rondleiding door deze kleine vernieuwde badkamer weer af. De fraaie wasbak laat het aangename sanitair nog weer eens op leuke wijze zien. Modern en rustiek en met soms haast minimalistische oplossingen. Neem nou zo’n leuk plankje voor je toiletartikelen. Eenvoud kan op die manier zo ontzettend sfeervol zijn. En we hopen natuurlijk vooral dat we jou hiermee flink hebben geïnspireerd. Bedenk je trouwens dat je, net zoals hier oude elementen soms nog prima opnieuw kunt gebruiken. 

Heb je al helemaal in je hoofd hoe je nieuwe badkamer er uit moet gaan zien of wil je toch nog even verder gaan kijken? Als dat laatste het geval is, dan moet je zeker dit leuke overzicht nog even gaan bekijken.

Ben je lekker geïnspireerd geraakt? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!