Voor & Na: Renovatie van een oude loft | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor & Na: Renovatie van een oude loft

Stoa. Stoa.
Minimalistische keukens van Formaementis Minimalistisch
Loading admin actions …

In onze serie voor en na laten we je regelmatig prachtige renovatieprojecten van woningen en appartementen van over de  hele wereld zien. Vandaag gaat de reis naar Rome, waar de experts van Formaementis de bovenste verdieping van een oud huis omgetoverd hebben tot een supermoderne loft. Ondanks de beperkte ruimte is het appartement van alle moderne gemakken voorzien, met inbegrip van een ruim zonneterras. Ben je al nieuwsgierig? Maak je klaar voor deze indrukwekkende metamorfose.

Ervoor: het dakterras

Het ruime dakterras werd voor de renovatie niet maximaal benut, omdat het werd gebruikt als een soort berging onder de blote hemel, oud gereedschap, bouwmaterialen en andere rommel werd er gedumpt. Soms is het lastig om een dakterras goed in te richten, waardoor het al snel tot rommelplek gebombardeerd wordt. Tijdens de renovatie werd deze zone stevig aan gepakt en het resultaat mag er zijn, dat zal je later ontdekken!

Ervoor: levenloos en donker

Deze foto werd genomen voorafgaand aan het renovatiewerk en laat duidelijk zien hoe somber het vertrek eruit zag. Niet echt een ruime waar je graag gaat zitten. Aan de leefbaarheid werd tijdens de bouw geen aandacht besteed, want het was aanvankelijk geen appartement, de ruimte werd gebruik als washok. Nu de plannen met het vertrek veranderd zijn worden er andere eisen aan de ruimte gesteld. Laten we snel gaan kijken wat het resultaat is.

Erna: de moderne keuken

Deze foto toont de sensationele transformatie van het donkere washok naar een modern en licht appartement met een maximum aan comfort. Het natuurlijke licht doordringt diep door in het appartement, dit is mede te danken aan de lichte meubels, muren, vloeren en plafonds, deze weerkaatsen en versterken het licht. Een warme toevoeging zijn de houten vloer en tafel. De keuken is slim ingedeeld, maakt gebruik van de ruimte langs de wanden, waardoor er woonruimte overblijft.

Woonkamer

Ook in de woonkamer zien we veel wit en felle vrolijke kleuren. De lichte houten vloer zorgt ook hier voor de warmte en de natuurlijke touch. Het plafond is wit geschilderd om de kamer ruimtelijker te doen lijken. De experts van Formaementis zijn ook hier efficiënt met de beschikbare ruimte omgegaan, de meubels staan strak tegen de wand en zijn niet erg diep, waardoor er voldoende woonruimte overblijft

Badkamer

Hier zien we de kleine badkamer met de oubollige tegels en de versleten sanitaire voorzieningen. De ruimte heeft een gebrek aan lucht en licht. In deze badkamer ga je niet voor je plezier douchen, laat staan dat je er tot rust komt. Maar geen nood, want de experts van Formaementis hebben al een plan met deze aftandse ruimte.

Wellness

De ruimte heeft werkelijk een spectaculaire transformatie ondergaan. Herken jij de ruimte van zojuist nog terug? Deze moderne wellness is de plek waarin je helemaal tot jezelf komt. Echt een badkamer om trots op te zijn! De kamer werd uitgebreid en uitgerust met hoogwaardige sanitair en is nu voorzien van alle moderne gemakken. De ventilatie is nu optimaal en sfeerlichten creëren een schitterde ambiance. Het enige probleem dat je nog kunt hebben met deze ruimte is dat je te lang onder de ontspannende douche staat.

Erna: een schitterend dakterras

Vergelijk deze foto nog eens met de eerste foto waarop we het dakterras van voor de renovatie konden zien. Na de renovatiewerkzaamheden hebben we een heel ander uitzicht! We zien een ruim terras met een overdekte zithoek. Dit is echt het hoogtepunt van deze kleine loft, waardoor deze een extra dosis charme en comfort krijgt. Op dit schitterende terras kun je volledig ontspannen in de frisse lucht, zonnebaden, een barbecue houden met vrienden en familie, simpelweg om tot rust te komen! In Italië vindt het leven vooral buiten plaats, en met dit terras sluit deze loft daar helemaal op aan. 

Tot zover onze tour door de schitterende loft. We wensen je alvast veel plezier met je eigen nieuwe interieur. Laat je inspireren door deze voorbeelden!

Zoek je bijzondere designlampen? Ontwerpstudio Dutch Dilight ontwerpt schitterende designlampen met een unieke vormgeving!

Op het forum zitten experts voor je klaar om je vragen te beantwoorden!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!