Een mooi en slim ontworpen woning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een mooi en slim ontworpen woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Landelijke eetkamers van Müllers Büro Landelijk
Loading admin actions …

Een familiehuis kan een omschrijving voor meerdere soorten woningen zijn. Je kunt er een eengezinswoning onder verstaan, maar ook een huis waar een familie met bijvoorbeeld drie generaties kan wonen. En dat kan namelijk prima in het huis waar we nu een kijkje gaan nemen, maar dat is natuurlijk niet de enige optie. Verder is het een leuk huis waar zowel de architectuur als het interieur erg leuk zijn om te bekijken. De Duits experts van Müllers Büro hebben deze fraaie woning ontworpen en we gaan dan ook snel zien hoe het eindresultaat geworden is.

Landelijke charme

Het is eerste wat je opvalt als je naar dit huis kijkt, is de landelijke charme. Een leuke houten woning die uit twee bouwdelen is opgebouwd. Een leuk balkon en meerdere terrassen mogen op deze aangename en bosrijke plek niet ontbreken. Heerlijk ontspannen kun je hier een warme zomerdag doorbrengen. Maar ook in andere seizoenen is het hier een feest om te wonen. Een mooie wandeling tussen de prachtige herfstkleuren, genieten van de eerste sneeuw en in het voorjaar zie je alles weer groeien en bloeien. Je kunt hier echt leven met de seizoenen!

Moderne trekjes

Met zo’n nieuwe woning als deze kan het haast niet anders dat er wat moderne trekjes in het ontwerp terug te vinden zijn. Neem nou de grote ramen die je hier aan de zijkant ziet. Juist die eigentijdse elementen zorgen voor een frisse en hedendaagse uitstraling van de woning.

Bijzondere woonkeuken

Het ontwerp van dit huis is iets anders dan je normaal gesproken gewend bent. Maar dat laten we je strak wel beter zien. Beneden vind je deze fraaie woonkeuken met een leuke eethoek. Vooral de bijzondere gele kleuren van het keukenblok vallen direct op. En dat geldt ook voor de aparte eclectische stijl die binnen is gebruikt. Het geeft een hele fris en opgewekt gevoel.

Heerlijke lichtinval

De grote ramen aan de zijkant van het huis kun je hier weer goed zien. En nu begrijp je ook direct hoe deze vensters voor een zeer fraaie lichtinval zorgen. Erg belangrijk in een bosrijke omgeving is dat je wel voldoende licht in je huis krijgt, anders kan de sfeer in je huis soms iets te deprimerend worden. Dat is hier echter zeker niet het geval!

Schitterende wenteltrap

De schitterende wenteltrap is zo’n artistiek element dat ook een heel eigen en karakteristiek element in de woning is. Maar waar leidt deze trap eigenlijk naartoe?

Woonkamer boven!

De woonkamer is hier boven gelegen. Waarom vraag je je misschien af, maar dat laten we je zo wel aan de hand van een plattegrond zien. En misschien had je het vanbuiten niet verwacht, maar het balkon is hier heel erg groot. En hoe heerlijk is het dat je die grote deuren helemaal open kunt zetten. Je woonkamer kun je daarmee als het ware mee naar buiten nemen.

Plattegrond benedenverdieping

De wat alternatieve indeling van dit huis wordt je waarschijnlijk een stuk duidelijker als de plattegrond van de benedenverdieping hebt gezien. Het linker bouwdeel is namelijk een zelfstandige woning. Ideaal voor (groot)ouders om te bewonen en daarmee is dit een zeer slim familiehuis. Maar uiteraard kan dit ook als gastenverblijf dienst doen of als bed and breakfast gebruikt worden. Rechts zie je de benedenverdieping van het ‘grote’ huis.

Plattegrond bovenverdieping

De plattegrond van de bovenverdieping laat ons zien dat boven de woonkamer is en daarnaast ook nog eens drie slaapkamers, een werkruimte en twee badkamers. Lekker veel woonruimte dus om gebruik van te kunnen maken. Een zeer geslaagd huis!

Benieuwd naar meer leuke ontwerpen van deze architect? Dit project moet je dan ook zeker niet missen!

Altijd al in het bos willen wonen? We zijn benieuwd naar jouw wensen!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!