Moderne architectuur uitgevoerd in hout | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Moderne architectuur uitgevoerd in hout

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van Linebox Studio Modern
Loading admin actions …

Moderne architectuur zie je bij homify heel veel. In de meest uiteenlopende vormen en van groot tot klein kun je moderne huizen tegenkomen. Maar er is meestal een overeenkomst te vinden: vrijwel altijd zijn deze woningen uitgevoerd in baksteen of in beton. Vandaag gooien we het eens over een andere boeg door je moderne architectuur te laten zien die is uitgevoerd in hout. Een erg bijzonder project dat is te vinden in de Canadese hoofdstad Ottowa en waarvan de plannen afkomstig zijn van de architecten van Linebox Studio. Laat je lekker inspireren door dit zeer interessante geheel.

Modern met een houten uiterlijk

Dit huis laat een interessante paradox zien: het heeft moderne vormen, maar is helemaal uit hout opgebouwd. Modern met een houten uiterlijk dus. En dat brengt je haast een beetje in verwarring, omdat je zoiets als dit normaalgesproken niet gewend bent. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het een schitterend plaatje is om naar te kijken en als architectuurliefhebbers willen we er graag meer van weten.

In de hoogte

De werknaam van dit project is ‘Lighthouse’ en als je alle ramen en de grote hoeveelheid licht ziet dan is dat ook niet zo heel gek bedacht. Wat vanaf deze kant verder vooral opvalt, is hoe er in de hoogte is gebouwd. Hierdoor is binnen ontzettend veel woonruimte gecreëerd en dat maakt het huis eigenlijk alleen nog maar aantrekkelijker.

Beschut terras

Zo mooi beschut als dit terras ligt, zie je ze zelden. En met zo’n mooie natuurlijke omgeving heb je eigenlijk ook helemaal geen tuinaanleg meer nodig, de ruimte is al mooi genoeg. Zeker met de prachtige oude bomen.

Fantastisch uitzicht

Vanuit de woonkamer en eetkamer heb je een fantastisch uitzicht naar de prachtige omgeving. Zeker in de herfst zoals hier, maar in elk seizoen kun je hier een schitterend panorama bekijken. Zo’n mooie omgeving is een van de grote voordelen van Ottowa: de Canadese hoofdstad is namelijk zeer landschappelijk opgezet en als bewoner kun je daar optimaal van profiteren.

Centraal trappenhuis

Duidelijk zichtbaar in het huis, op een centrale plek, is het trappenhuis te vinden. Een stoer en modern element dat duidelijk een industrieel randje heeft gekregen. En valt je ook op dat je in een keer vergeten bent dat dit huis aan de buitenkant helemaal met hout is bekleed? Een bijzondere gewaarwording!

Detail

Zo maar even een detail van de trap om de sfeer van dit huis nog beter te proeven. Let ook zeker even op de kunst die je overal in deze woning tegenkomt.

Stijlvol ontspannen

De woonkamer is een plek geworden waar je stijlvol kunt ontspannen. Mooie moderne meubels in rood en zwart in een verder haast maagdelijk witte ruimte. Wel is het zo dat de rustieke houten laminaatvloer toch op subtiele wijze naar de buitenkant van het huis lijkt te verwijzen. Drie smalle ramen zorgen voor de perfecte lichtinval en dat is hier ook zeker nodig vanwege alle kunst die hier prachtig is tentoongesteld. Het lijkt haast een modern museum en dat bedoelen we dan zeker in de positieve zin van het woord.

Fascinerende keuken

Het interieur van dit huis was de hele tijd eigenlijk een feestje om te zien, maar we hebben het leukste toch zeker voor het laatst bewaard: de fascinerende keuken. Een modern geheel waar ook weer iets industrieels in terug te vinden valt. De kleuren doen echter weer rustiek aan. En als je niet aan de grote tafel wilt zitten dan is de kleine tafel hier ook een leuk alternatief. Wat een heerlijk huis!

Heb je nog niet genoeg gehad van interessante houten huizen? Dit project mag je dan ook zeker niet missen.

Aangenaam verrast door dit project? We zijn benieuwd naar jouw mening!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!