Een leuk huis gebouwd met rode bakstenen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een leuk huis gebouwd met rode bakstenen

Johan van Dijk Johan van Dijk
Klassieke huizen van Müllers Büro Klassiek
Loading admin actions …

Oude huizen in Nederland die zijn opgebouwd uit rode baksteen, kun je vrijwel overal zien. Dat is over de grens in Duitsland trouwens ook regelmatig het geval. Maar tegenwoordig wordt bij nieuwbouwwoningen ook vaak voor een pleisterlaag of een ander soort steen gekozen. Dat neemt niet weg dat de oude en vertrouwde rode baksteen nog steeds op een hedendaagse en eigentijdse manier gebruikt kan worden. De architecten van Müllers Büro uit Berlijn hebben een fris huis gebouwd met rode bakstenen. Benieuwd naar het resultaat? Laten we dan snel een kijkje gaan nemen bij deze inspirerende woning.

Een vrijstaand huis

Deze woning, die in een stedelijke omgeving gelegen is, is een vrijstaand huis. En dat is in de stad best wel een aangename luxe! Zeker als je de landelijk omgeving daar ook nog eens bij op gaat tellen. Het bouwwerk is niet heel erg groot en heeft daardoor juist een hele fraaie charme. De rode bakstenen vallen natuurlijk op en de houten aanbouw sluit naadloos aan op het ontwerp van het eigenlijke huis. Wel wekt de woning vanaf deze kant een behoorlijk gesloten indruk. Zal dat aan de andere kant ook het geval zijn?

Heerlijke buitenruimte

We hadden al gemeld dat het een vrijstaand huis is, maar zoveel ruimte als hier had je misschien niet verwacht! Wat een heerlijke buitenruimte heb je bij dit huis. Een heerlijk terras en een leuk grasveld waar de kinderen naar hartenlust in een beschermde omgeving kunnen spelen. Daarmee is dit natuurlijk een ideale gezinswoning. En aan deze kant is het ontwerp inderdaad een stuk minder gesloten aan de voorkant. Uiteraard zijn we ook erg benieuwd naar de binnenkant. Laten we daar nu gaan kijken!

Lekker licht

Binnen in het huis is het lekker licht en eigenlijk ook opvallend ruim. Een lekkere ruime keuken met een kookeiland en een gezellige eethoek voor het hele gezin. De box in de hoek laat zien dat het gezin een baby heeft en voor kinderen is dit natuurlijk een heerlijke omgeving om op te groeien. De stijl die binnen is gebruikt is ook erg leuk: modern met een flink rustiek randje.

Nostalgisch hoekje

Zoals we net al zagen is het boven verwachting ruim in dit huis. Voor dit nostalgische hoekje was dan ook nog een plekje over: een leuke omgeving die met ouderwetse elementen als een oude radio en een prachtig Perzisch tapijt de ideale minibibliotheek vormt. Heerlijk om je hier even lekker terug te trekken en een goed boek te lezen.

Moderne woonkamer

De woonkamer laat duidelijk de meer moderne kant van de inrichting zien. Op de grote bank kun je lekker met hele gezin zitten en de grote tv zorgt dat je heerlijk films kunt kijken en kunt genieten van het doorbrengen van tijd met je familie. Maar dat kun je het beste bewaren voor koude en gure dagen. Als het mooi weer is loop je namelijk maar wat graag via de openslaande deuren naar de tuin om daar te genieten van mooi weer en het heerlijke terras.

Aangename badkamer

De aangename badkamer is een andere in het huis waar je heerlijk kunt ontspannen. Lekker languit in bad is hier geen probleem. En alles is op het gezinsleven gericht: een ruime douche zodat je de kinderen met gemak kunt douchen en een ruime dubbele wastafel met een grote spiegel. En dat past allemaal in dit huis! Een ideale gezinswoning met een leuke eclectische mengeling van stijlen. Zo zien wij het graag.

Ben je benieuwd geworden naar meer ontwerpen van deze experts? Vergeet dan zeker niet om dit interessante project van hun hand ook even te bekijken.

Zie je een huis als dit wel zitten? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!