De kindermeubels van Ukkepuk | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De kindermeubels van Ukkepuk

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
collectie VROLIJK van ukkepuk meubels Scandinavisch
Loading admin actions …

We duiken in dit artikel de wereld van de kinderkamer in en ontdekken de bijzondere kindermeubels van het Woerdense Ukkepuk Meubels. Naar eigen zeggen staan vormgeving, duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid centraal bij het meubilair van Ukkepuk Meubels. Een naam overigens, die ons doet denken aan de verhalen van Annie M.G. Schmidt en ons doet terugdenken aan onze eigen zorgeloze kindertijd. Het meubilair is ontworpen door Paul Nederend, wiens aandacht uitgaat naar functionele en goed ogende producten. De ontwerper combineert zijn passie voor hout en ambacht bij het vormgeven en maken van zijn producten. Nederend, die al eerder voor diverse merken werkte, verruilt met Ukkepuk de wereld der volwassenen voor die van de kinderen.  Naar eigen zeggen was het ontwerpen van meubels voor de kinderkamer een grote uitdaging die hij met beide handen aangreep. Volgens Nederend was er ruimte voor onderscheidende vormgeving en praktische details, hij is daarvoor opzoek gegaan naar de juiste meubels die de babykamer sfeervol, gezellig en mooi maken. Nederend heeft tevens aandacht besteed aan de gebruikswaarde van de meubels, ook na de eerste jaren van het kind kunnen de meubels nog gebruikt worden. Ukkepuk Meubels kent vier verschillende ontwerplijnen: Leuk, Vrolijk, Sterk en Stoer. Voor alle collecties geldt dat de producten zowel modern als speels ogen. In het vervolg van dit artikel zullen we een aantal producten uit deze verschillende collecties behandelen.

Commode Vrollijk

Commode Vrolijk van ukkepuk meubels Scandinavisch
ukkepuk meubels

Commode Vrolijk

ukkepuk meubels

De vrolijke commode die we hier zien biedt genoeg ruimte. Zowel de oppervlakte aan de bovenkant als de opbergruimte in de uitschuifbare lade en de kastjes daaronder bieden genoeg ruimte. Het meubilair van Ukkepuk wordt geleverd in aansprekende en neutrale kleuren. Deze vrolijke commode dankt zijn naam aan de speelse eiken pootjes en de grote ronde handgrepen, deze ontwerpkeuzes geven de commode een retro-uitstraling. Met een beetje fantasie zien we in deze commode een grote vriendelijke beer, die op het punt staat om op zijn pootjes weg te waggelen. 

Ledikant Vrolijk

Ledikant VROLIJK van ukkepuk meubels Scandinavisch
ukkepuk meubels

Ledikant VROLIJK

ukkepuk meubels

Uit dezelfde serie als de commode van zojuist vinden we hier het ledikant. Voor zowel het ledikant als de commode geldt dat zij een moderne uitstraling hebben, maar is afgewerkt met zachte ronde hoeken. Het ledikant op de foto hiernaast is afgewerkt in een mintgroene kleur maar is, net zoals het andere meubilair, op aanvraag ook in andere kleuren verkrijgbaar. 

Commode Stoer

commode STOER: modern  door ukkepuk meubels , Modern
ukkepuk meubels

commode STOER

ukkepuk meubels

De stoere commode van Ukkepuk Meubels kent een minimaal design dat stevig, robuust en strak oogt. Terugkerend element uit de Stoer collectie zijn de twee massief eiken balken waarop de meubels rusten. De laden hebben een zelfremmend systeem waardoor ze gemakkelijk te sluiten zijn. De commode is praktisch en gemakkelijk in gebruik maar heeft tegelijkertijd een stoere en robuuste uitstraling. Met deze commode valt niet te sollen.

Ledikant Stoer

ledikant STOER: modern  door ukkepuk meubels , Modern
ukkepuk meubels

ledikant STOER

ukkepuk meubels

Ook bij het ledikant uit de Stoer-serie vinden we de twee massief eiken balken terug. De balken geven het ledikant een stevige uitstraling, in tegenstelling tot de losse en vrije meubels uit de Vrolijk-serie die we eerder zijn tegengekomen. Het meubelstuk mag dan wel stevig ogen, het kan naar gelang behoefte en smaak enigszins aangepast worden. De matrasbodem is bijvoorbeeld verstelbaar en het hekje is uitneembaar. 

Ledikant Sterk

ledikant STERK: modern  door ukkepuk meubels , Modern
ukkepuk meubels

ledikant STERK

ukkepuk meubels

We zien op deze foto het ledikant uit de Sterk-serie. Het ledikant wordt geleverd met hek, op de foto die we hier zien is dat hek gedemonteerd. Net als bij de ledikant uit de Stoer-serie is deze gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen. De meubels uit deze serie kennen een aantal overeenkomsten met de Stoer-serie. Ook hier is sprake van een stevig en krachtig ontwerp. De meubels ogen echter minder modern en minimaal, en vallen op door hun grafische lijnen.

Collectie Sterk

collectie  STERK: modern  door ukkepuk meubels , Modern
ukkepuk meubels

collectie STERK

ukkepuk meubels

We raden u aan om ook eens een kijkje te nemen op het profiel van Ukkepuk Meubels. De collecties omvatten namelijk niet alleen ledikanten en commodes maar ook juniorbedden en linnenkasten. Zoals we op de foto hier rechts kunnen zien. Het is daarnaast ook niet verboden om verschillende meubelstukken uit verschillende series te combineren! Op de foto zien we een verzameling van de Sterk-serie, bestaande uit de commode, het ledikant en de linnenkast. De linnenkast is gedetailleerd afgewerkt en biedt veel ruimte. De kast bestaat uit een grote ruimte die men opent door de twee deuren open te klappen, daarnaast heeft de kast ook een uitschuifbare lade.

Ledikant LEUK

ledikant LEUK van ukkepuk meubels Minimalistisch
ukkepuk meubels

ledikant LEUK

ukkepuk meubels

De Leuk-serie onderscheidt zich van de overige series door een combinatie van strakke en rustige vormgeving, zonder al te veel franje maar met sfeervolle details. Het ledikant kent een hoekig uiterlijk met een strakke belijning. 

Collectie Leuk

collectie LEUK van ukkepuk meubels Minimalistisch
ukkepuk meubels

collectie LEUK

ukkepuk meubels

De meubels van Ukkepuk zijn sterk, duurzaam en origineel, en voorzien in de vraag naar kinderkamers met aandacht voor design. De meubels die onder de vier verschillende thema's vallen combineren een nuchter ontwerp met een strakke, minimale vormgeving, zonder dat ze te abstract of modern ogen. De kindermeubels zijn een geschenk uit de hemel voor ouders met een interesse in Nederlands ontwerp, of in vormgeving en interieur in het algemeen. Nog belangrijker echter is dat ze bij Ukkepuk de doelgroep niet uit het oog verliezen. Het meubilair voldoet aan alle veiligheidsnormen, bevatten geen scherpe randen en zijn voor een groot deel vervaardigd uit natuurlijke materialen. Daarnaast is er voor elk wat wils, de vier verschillende collecties hebben allen hun eigen persoonlijkheid en karakter, voor elk kind is er wel een meubelstuk dat bij hem of haar past.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!