5 redenen om te leven zonder schoonmaakster | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 redenen om te leven zonder schoonmaakster

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Koloniale slaapkamers van Tarimas de Autor Koloniaal
Loading admin actions …

Op zoek naar een goed voornemen voor 2017? We hebben er één voor je gevonden waardoor je niet naar de sportschool hoeft in januari! Je gaat voortaan zelf schoonmaken! Je hebt het te druk? Ok, we geven toe dat het in onze moderne maatschappij steeds vaker voorkomt dat we een huishoudelijke hulp inhuren. Heerlijk en spannen wanneer je je niet meer druk hoeft te maken over de basisschoonmaak. Waarom zouden we dit ook zelf doen; we hebben er gewoonweg de tijd niet voor om ons huis schoon te maken. Zeker wanneer we ook nog kinderen hebben. Maar met een beetje slimme organisatie kun je het toch zo inrichten dat je het zelf doet zonder hulp van buitenaf. Hoe je dit doet? Lees het mee in dit ideeënboek met 5 redenen om je huis schoon te houden zonder schoonmaakster, of om op de ingehuurde hulp op zijn minst te beperken. Want ja, je bespaart daar wel een hoop geld mee (en je sportschoolabonnement)!

​1. Om geld te besparen

De tarieven van een huishoudelijke hulp zijn heel verschillend afhankelijk van een aantal variabelen. In het algemeen vind je niet snel een huishoudelijke hulp voor minder dan 8 € per uur en in de Randstad is dat al snel 10 € of 12 € per uur. Bij 12 euro en 3 uur per week komt dit neer op zo´n 156 euro per maand en 1872 euro per jaar. Van dat bedrag kun je op vakantie! Het advies: wil je geen hulp inhuren, zorg er dan voor dat je in de week drie uur vrijmaakt voor je huishoudelijke taken. Wanneer je elke dag een half uur schoonmaakt onder het koken (terwijl de aardappels koken) dan besef je al snel dat geen hulp van buitenaf nodig hebt. Schakel ook je partner en kinderen in bij de huishoudelijke taken en doe elke keer een klein beetje. Want ja, van drie uur achter elkaar buffelen daar wordt geen mens vrolijk van.

​2. Om terug te komen op de vorm

Je kunt de schoonmaakster ook ontslaan om te besparen op de kosten van de sportschool. Waarom dat zo is? Misschien wist je dit nog niet maar met schoonmaakwerk kun je heel veel calorieën te verbranden (je weet wel die van het 6 gangen kerstdiner..) Dweilen en stofzuigen, bijvoorbeeld, kan oplopen tot 250 calorieën per uur. En met de ramen zemen is dat bijna 200. Wat kunnen we nog meer doen om je te overtuigen? Misschien heb je geen zin in al deze inspanning? Leid jezelf dan wat af door wat achtergrondmuziek op te zetten waar je naar luistert terwijl je een dansje doet. Zo wordt het strijken, stoffen en dweilen een stuk minder vervelend! 

​3. Omdat niemand kent het huis beter dan wij

Ieder van ons is uniek en heeft ook zijn eigen manier van schoonmaken. Dit betekent dat andere mensen het lastig kunnen vinden om te werken volgens onze logica of manieren. Voor een schoonmaakster is het opruimen van onze kleren en accessoires vaak ook tijdsverspilling dat ten koste gaat van ander en urgentere werkzaamheden. Vaak kan een ander ook niet schoonmaken volgens jouw regels en gaat het toch niet zoals jij graag wilt. Zelf kun je dit het beste! 

Wil je graag weten hoe je je huis op feng shui wijze schoonmaakt? Dan raden we ook dit artikel aan.

4. Om het risico van diefstal te voorkomen

Wanneer je je huis overlaat aan een schoonmaakster of schoonmaakbedrijf dan betekent dit dat je een onvoorwaardelijk vertrouwen in deze persoon of organisatie moet hebben. Want ja, we melden dit niet graag maar er zijn risico´s aan verbonden.

In de slaapkamer bijvoorbeeld moeten we voorzichtig zijn en niet te veel sieraden of geld achterlaten op onze nachtkastjes. Alleen al de gedachte is onprettig. Het is beter om je veilig te voelen en dit te voorkomen door het inhuren van een professionele schoonmaakster. Als je echt niet zonder hulp kunt, kies dan bij voorkeur iemand via via of kies voor iemand met uitstekende referenties. 

5. Voor ons privacy verlenen

Tot slot, hou er rekening mee dat de stofzuiger ook de meest intieme hoekjes van je huis in de slaapkamer en badkamer bezoekt. Dus stel je prijs op wat privacy dan kun je die beter zelf schoonmaken. Ook het in huis hebben van een vreemd persoon kan je gevoel van privacy verstoren. Vergeet in ieder geval niet om van te voren de regels duidelijk te maken waar je hulp wel en niet mag komen in je huis.

Wanneer je het slim aanpakt, dan merk je nauwelijks dat het tijd kost!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!