10 missers in de badkamer: zo moet het dus niet! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 missers in de badkamer: zo moet het dus niet!

TILL BEHNE TILL BEHNE
modern  door 앤드컴퍼니, Modern
Loading admin actions …

De badkamer is een groot onderdeel van ons dagelijks bestaan. Iedere ochtend en iedere avond doen we daar ons ding: tandenpoetsen, douchen, jezelf klaarmaken voor een avondje uit of uitgebreid in bad. Omdat we veel en soms ook lang in de badkamer zijn, willen we dat de badkamer aansluit bij onze smaak en de hedendaagse standaard van comfort. En dus zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In dit Ideabook geven we je in ieder geval 10 missers die je absoluut wil vermijden. En dan is je badkamer al een stuk prettiger om in te verkeren.

Eenheid

Voor een rustige en fijne uitstraling is het aan te raden van de badkamer een eenheid te maken. Dus geen overdreven mix van stijlen, daar wordt het alleen maar chaotisch van. In de badkamer geldt vaak: less is more.

Donkere tegels

Voor een fijne look van de badkamer geldt de stijlregel: donkere tegels op de vloer en lichte tegels aan de muur. En zeker als de badkamer kleiner is, laten donkere tegels aan de muur de badkamer kleiner lijken.

Oud sanitair

modern  door homify, Modern

Omdat we het sanitair in de badkamer dagelijks gebruiken, laat dat na een tijdje zo zijn sporen na. En omdat de tijd niet stilstaat, raakt sanitair na een tijdje ook uit de mode. Dus is het aan te raden om deze om de zoveel tijd te vervangen om een frisse en moderne uitstraling te behouden.

Nieuwe tegels

Wat geldt voor het sanitair, geldt ook voor de tegels. Deze hebben na een tijdje ook hun beste tijd gehad, voegen worden smerig en er kunnen scheuren ontstaan. Ook hier geldt: na zoveel jaren zijn ze eigenlijk aan vervanging toe.

Organisatie

In de badkamer staan veel losse producten: shampoo, tandpasta en lekkere luchtjes. En soms ook schoonmaakmiddelen. Allemaal leuk en aardig, maar laat dit niet teveel rondslingeren of in het zicht staan, dat werkt een chaotische indruk. Zorg dus dat je dit soort spullen goed kan opbergen zodat je badkamer lekker opgeruimd blijft.

Kleur

van homify

Trends komen en gaan en kleur is daar een belangrijk onderdeel in. Kleuren kunnen dus net als sanitair of meubels uit de gratie raken. Daarom is het goed om na een verloop van tijd ook hier te denken aan een eventuele update.

Schoonmaken

Niks oogt zo rommelig en onprettig als een vieze badkamer. Een volle wasmand, een smerige wastafel met rondslingerende spullen en een douche vol kalkaanslag. Zorg dus dat je minimaal één keer per week een grondige schoonmaak houdt.

Te weinig bergruimte

We stipten het eerder al even aan, maar bergruimte is ook in de badkamer essentieel. Een plekje voor de handdoeken, de schoonmaakmiddelen en de verzorgingsproducten is heel belangrijk. Als alles maar ergens staat, oogt de badkamer altijd onopgeruimd en chaotisch.

Schade

Before - Bathroom van homify
homify

Before – Bathroom

homify

Omdat de badkamer zo intensief gebruikt wordt, ontstaat er vanzelf slijtage. Een gebroken tegeltje, een lekkende afvoer of wat niet al meer. Makkelijk is natuurlijk dit soort dingen op de lange baan te schuiven, maar de badkamer wordt er niet beter en fraaier door. Dus je zelf even bij de kladden pakken, en aanpakken dat probleem.

Muren

Ook de muren zullen we na verloop van tijd gebruikssporen vertonen. Omdat het een vochtige ruimte betreft, kan verf afbladderen of schimmel ontstaan. Dus om de zoveel tijd een muurtje opnieuw schilderen, voegen uitkrabben en weer voegen of een kitnaad herstellen is zeker aan te raden, je badkamer zal er absoluut van opknappen.

Heb je twee linkerhanden, en besteed je dit soort werk liever uit. Geen probleem! Deze professionals helpen je graag. Inspiratie voor een nieuwe badkamer kan je hier op doen. En in dit Ideabook lees je meer handige tips voor de badkamer.

Wees eerlijk, welke bovenstaande misser komt in jouw badkamer voor? Laat het ons weten in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!