9 moderne houten huizen ter inspiratie | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

9 moderne houten huizen ter inspiratie

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Moderne tuinen van Аrchirost Modern
Loading admin actions …

In ons land komen we niet zo heel erg veel houten huizen tegen. En dat is wat ons betreft best wel jammer. Houten huizen hebben iets speciaals en roepen in veel gevallen een knus gevoel op. Tijdens onze vakanties in de bergen willen we maar al te graag in een houten huis verblijven. Wist je trouwens dat een houten huis er helemaal niet antiek uit hoeft te zien, wat toch een beetje het beeld is wat mensen van houten huizen hebben. Er zijn ook tal van moderne houten huizen, waar je vast maar al te graag in zou willen wonen. In dit Ideabook hebben we negen van deze moderne houten huizen voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder om inspiratie op te doen voor je eigen houten huis!

Is hout het beste materiaal om een huis mee te bouwen?

Als je overweegt om je eigen houten huis te bouwen, wil je natuurlijk wel weten of hout een geschikt materiaal is om een huis mee te bouwen. Die vraag kunnen we met een volmondig ‘Ja’ beantwoorden. Hout is over het algemeen niet zo heel duur, en voor bouwbedrijven is het bouwen van een houten huis zeker niet ingewikkelder dan huis dat is gebouwd van een ander type materiaal.

Een houten huis kun je overal bouwen

Een van de voordelen van hout is dat je het op bijna alle plekken kunt gebruiken. Het maakt dus niet zo heel veel uit waar je jouw houten huis wilt bouwen. Op bijna alle plekken kun je met hout uit de voeten. Natuurlijk moet je bij de locatie wel rekening houden met de houtsoort die je gaat gebruiken. Maar omdat er zoveel houtsoorten zijn, is er altijd wel een houtsoort die bij de locatie past.

Voordelen van een houten huis

Houten huizen kunnen gemakkelijk worden gerenoveerd, en ze zijn gemakkelijk te verbouwen. Je kunt er zelfs hele delen aanbouwen, zonder dat dit tot een heel erg aangrijpende verbouwing hoeft te leiden. Een houten huis vergt wel wat meer onderhoud dan een ander type huis, maar dat is het wat ons betreft meer dan waard.

Is het mogelijk om een houten huis te schilderen met pastelkleuren?

Om je houten huis een persoonlijk tintje te geven, kan het zijn dat je het graag van een kleurtje wilt voorzien. Hout leent zich uitstekend om te schilderen, en natuurlijk kun je ook voor pastelkleuren kiezen. Je moet er alleen even op letten dat de houtsoort je hebt gebruikt niet te donker is, waardoor lichte pastelkleuren moeilijk dekken.

Een combinatie van glas en hout

Bij moderne woningen speelt verlichting vaak een grote rol. Het is natuurlijk het mooiste als er veel natuurlijk licht binnenkomt, iets wat je kunt bereiken door bij de bouw van je huis te kiezen voor grote ramen. Ook bij houten huizen is dit optie, zoals je kunt zien op de foto hierboven.

Een moderne woning

Dat moderne woningen ook van hout kunnen worden gebouwd, bewijst de foto hierboven nog maar eens. Dit houten huis met twee verdiepingen heeft een prachtige gevel waar menigeen jaloers op zal zijn. Op de veranda’s voor het huis kun je zomers heerlijk genieten van het warme weer.

Combinatie van hout en stenen

Voor een moderne afwerking, en om natuurlijke materialen met elkaar te combineren, is een combinatie van hout en steen een prima keuze. Kijk maar eens naar de foto hierboven. Daarop kun je goed zien dat het donkere steen heel mooi bij het bruine hout past. De vele verlichting rondom het huis zorgt ervoor dat het huis er niet te donker uitziet.

De kleur van het hout

Als je een mooi houten huis hebt gebouwd, wil je natuurlijk wel dat de kleur van het hout mooi blijft. Om de houtkleur in goede conditie te houden kun je het behandelen met transparante lak. Hierdoor creëer je een beschermend laagje waarmee de invloed van vocht en warmte wordt verminderd en je hout zijn mooie kleur behoud.

Puntgevel

Om je houten huis een modern uiterlijk te geven, kun je kiezen voor een puntgevel. Zoals je kunt zien op de foto hierboven, geeft dit type gevel je huis een modern uiterlijk.

Wil je meer weten over houten huizen? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Ken jij nog mooie houten huizen die we niet hebben genoemd? Laat het ons weten in de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!