12 slechte gewoontes die een stralend huis in de weg staan! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

12 slechte gewoontes die een stralend huis in de weg staan!

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Minimalistische keukens van ESTUDIO DUSSAN Minimalistisch
Loading admin actions …

Soms, zonder het te beseffen, maken we van ons huis een rommeltje. We vergeten de sporttas uit de gang te halen, laten spullen rondslingeren in de kamer en zetten het aanrecht vol met dingen waarvan we denken dat we ze nodig hebben. Het zijn eigenlijk slechte gewoonte waar we ons vaak niet van bewust zijn.

Daarom maken we je vandaag bewust van 12 slechte gewoontes die je makkelijk omvormt naar goede. Begin klein en kies een aantal gewoontes die je wilt veranderen. Je zult al snel zien wat een geweldig effect dit op je huis heeft.

1. Te veel spullen in de keuken

Een van de dingen die je beter kunt vermijden is je keuken vol te zetten met potten, blikken, flessen, voedsel afval etc .. Misschien met het idee dat het handig is om alles bij de hand te hebben of uit luiheid omdat je geen zin hebt om spullen na gebruik weer op te bergen. Voor je het weet is je keuken een rommelige en ongezellige ruimte.

Houd je keuken daarom zo leeg mogelijk en zorg voor voldoende opbergruimte.

2. Vieze spiegel

De spiegel is een van de meest gebruikte objecten in huis. Maar hoe vaak neem je de moeite om de spiegel schoon te maken? De meeste spiegels zitten vol met vlekken van tandpasta, haarlak en zeep. En hoe langer je de vlekken laat zitten hoe moeilijker ze te verwijderen zijn. Dus onze tip. Haal dagelijks een doek over de spiegel. Het is een kleine moeite en degene die na jou in de spiegel kijkt zal je dankbaar zijn!

3. Verwaarloosde tuin

Als je een tuin hebt of een klein grasveld naast het huis, moet je regelmatig onderhoud plegen. Hoog gras of veel onkruid geeft je huis een armoedige en ongezellige uitstraling.

Heb je geen tijd om je tuin te onderhouden. Vraag een van onze hoveniers om je te helpen.

4. Rommelige woonkamer

Kussens op de grond, een rommelige deken op de bank, tijdschriften op tafel, lege glazen, koffie vlekken op de salontafel .. het zijn kleine dingen die een woonkamer al snel een verwaarloosde uitstraling geven. 

Maak er een gewoonte van om elke dag alles even recht te trekken.

5. Rommelig terras

Een terras vol bladeren, vuile stoelen, stof, flarden vogelpoep nodigt niet echt uit om naar buiten te gaan. Ga minstens een keer met een bezem je terras te lijf. Zo blijft deze ruimte er mooi uit blijft zien. Ook in de winter als je minder buiten bent!

6. Rondhangende kabels

Opladers en snoeren van elektronische apparaten dragen in sterke mate bij tot een ongezellige ruimte. Probeer ze daarom altijd weg te werken.

7. Rommelige entree

De hal is vaak een plek waar we van alles en nog wat neerzetten. Sporttassen, schoenen, jassen. In de drukte van alle dag zien we dit niet meer en stappen bij binnenkomst over alle rommel heen. Maar bedenk wel je met de entree je gasten een eerste indruk van je huis geeft. De tas op de vloer, jas op een stoel, schoenen op de grond .. het is tijd op te ruimen!

Kijk ook eens in dit Ideabook voor 6 voorbeelden voor een nieuwe entree.

8. Ovedreven veel herinneringen

We zetten onze woningen graag vol met herinneringen en objecten die we hebben verzameld tijdens onze reizen. Overdrijf het niet. Voor je het weet leidt dit tot wijdverspreide chaos en een opeenstapeling dingen in elke hoek van je huis.

9. Ongebruikte ruimtes

Heb je weinig ruimte in je huis. Ga dan creatief om met elke vierkante meter die je hebt. Onder je bed is altijd ruimte voor lades en onder de trap voor kasten.

10. Tafel of bureau vol papieren

Zowel in de kamer van een tiener als in de werkkamer van een volwassene stapelen de boeken, schriften en papieren zich makkelijk op. Zorg voor voldoende opbergkasten en houd je bureau of werktafel zo leeg mogelijk.

11. Open kast met rommelige inhoud

Kasten zonder deuren zijn een echte trend en zijn een eenvoudige en mooie manier om je kleding op te bergen. Voorwaarde is wel dat je je kleding netjes en geordend in je kast legt zoals op de foto.

12. Kruimels en etensresten

Rondom de eettafel, de salontafel en de keuken verzamelen zich vaak in rap tempo kruimels en etensresten. Vind je het te veel moeite om elke dag de stofzuiger tevoorschijn te halen? Met een stoffer en blik of en kruimeldief veeg en zuig je alles snel weg.

Welke slechte eigenschap ga jij omvormen? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!