Herlancering van Brasserie 1806 in Düsseldorf | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Herlancering van Brasserie 1806 in Düsseldorf

Stoa. Stoa.
Klassieke gastronomie van Dreiklang® Hotelkonzepte mit Charakter Klassiek
Loading admin actions …

In Düsseldorf werden de ontwerpers van Drieklang Hotelconzepte voor de taak gesteld het beroemde gastronomische restaurant Brasserie 1806, bij het vijf-sterrenhotel Breidenbacher Hof, te herdecoreren. Het werk moest in vijf dagen gebeuren en het resultaat werd niet alleen gemeten in visuele termen, maar ook in de stijging van het aantal gasten. De vraag die centraal stond tijdens het werk was: hoe kan de Brasserie 1806, na de herdecoratie, een omzetstijging van 29% behalen? Er waren grote plannen met deze brasserie en dit zien we ook terug in het schitterende interieur. Laten we er samen naar kijken!

Eetzaal

De stoelen werden opnieuw gestoffeerd met klassieke stoffen en aangepast aan het nieuwe concept. Het tapijt werd vernieuwd en de verlichting zorgt voor een ontspannen sfeer in de kamer. De tafels en stoelen zijn op een logische wijze in de ruimte geplaatst en hebben een gepaste afstand van elkaar, waardoor je als familie, gezin of vriendengroep telkens de nodige privacy hebt. De ramen geven zicht op de tuin vol groen, waardoor de ruimte een natuurlijke vibe krijgt.

Oog voor detail

Bij de transformatie van het restaurant werd de nodige aandacht besteed aan elk detail. Hier zien we de ergonomische zetels in brasserie-stijl, waarop de gasten comfortabel kunnen zitten. Niets werd aan het toeval overgelaten. Servetten, glazen en bestek: alles werd met de opdrachtgever besproken. Het is daarom niet verwonderlijk dat alles past in het overheersende luxe concept in deze brasserie. Als je met een groep hier heerlijk gaat dineren kom je helemaal tot rust. Je hoeft zelf nergens aan te denken, want het vriendelijke personeel staat je telkens met advies en oplossingen bij. De traditionele en moderne sfeer in de brasserie zorgen voor een zeer aangename sfeer, waarin je leuke gesprekken met familie en vrienden kunt voeren. De tijd lijkt geruisloos te verstrijken in deze schitterende eetzaal.

Licht

Het licht was niet optimaal in Brasserie 1806, daardoor was het niet fijn om als gast langere tijd te blijven zitten. De ontwerpers hebben dit probleem weten te tackelen door op de juiste afmetingen sfeervolle lichtaccenten aan te brengen die een perfecte nadruk op de bestaande architectuur leggen. Aan deze marmeren balie, die geflankeerd wordt door een schitterende klassieke vaas, staat het personeel op je te wachten, om je te helpen met je vragen en om oplossingen aan te dragen. Zoals in elk kwalitatief hoogstaand establishment is vragen stellen geen enkel probleem en een oplossing nooit ver.

Spiegels

Smalle spiegels zijn een beproefde optische truc om nieuwsgierigheid van de gasten op te wekken: wie zitten er allemaal in de brasserie? En maken de ruimte ruimtelijker, waardoor de gasten op hun gemak zijn. Het is tenslotte fijner om in een ruimtelijk sfeer te eten, dan in een claustrofobische ruimte. Zo kun je ook nog even stiekem controleren of je haar nog steeds goed zit – niet geheel onbelangrijk.

Luxe

Tot slot een blik op de indrukwekkend verlichte Brasserie 1806. Wanneer het buiten donker is weerspiegeld het licht in de grote ramen. Hierdoor ontstaat een stijlvolle, glamoureuze en luxe sfeer. In deze brasserie waan je je als gast in de negentiende eeuw. Deze eetgelegenheid ademt de aristocratische ambiance van weleer, en heeft hierdoor een elitair karakter, maar dat laatste is slechts een prettige illusie, want iedereen is welkom in deze brasserie! 

Tot zover de schitterende herdecoratie van Brasserie 1806. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Als je in de buurt van Düsseldorf bent moet je deze brasserie echt eens aandoen, dit mag je niet missen! 

Ben je opzoek naar leuke ideeën voor je badkamer? In dit artikel zetten we er een aantal voor je op een rijtje!

Op ons forum tref je experts die je vragen kunnen beantwoorden!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!