Klassieke woning krijgt moderne uitbreiding

Stoa. Stoa.
Google+
Loading admin actions …

Vandaag gaan we je een project in de Zwitserse stad Winterthur laten zien. Het architectenbureau Coon Architektur werd in de arm genomen door een jong gezin, om van een eengezinswoning twee woningen te maken. De eigenaren wilden dat het huis in twee delen werd opgesplitst, waarbij het oude en nieuwe deel een eenheid zouden vormen. De eigenaar is huisarts en heeft zijn praktijk aan huis. Al nieuwsgierig naar het resultaat? Kom mee op een tour door het huis.

Eerste blik op het huis

De twee huizen verschillen nogal qua vormgeving. Aan de linkerkant zien we de moderne uitbreiding die afsteekt door zijn minimalistische en speelse architectuur. Beide gebouwen zijn georiënteerd op het noordoosten. De eikenhouten pilaren dragen het dak en geven een bijzondere sfeer aan het nieuwe gebouw. De verhoogde vloer geeft de indruk dat het nieuwe huis zweeft. De randen van het plafond zijn bedekt met koper en zorgen voor een royale sfeer. De dakkapellen van het oude huis werden ook bekleed met koper, zodat er een verbinding wordt gemaakt tussen het oude en nieuwe gebouw.

Blik in de schemering

Wanneer het donker wordt is het glazen gebouw extra mooi. De grote glasvlakken ogen zeer huiselijk door het warme licht, dat dit moderne gebouw in de avond een schitterend aura geeft. We kijken hier op de  patiodeur die rechtstreeks toegang tot de tuin geeft. Het overhangende dak zorgt voor een overdekt terras, waarop je heerlijk kunt genieten, ook als het regent. Het huis rijst op uit het grind en heeft door zijn pilaren een natuurlijke oeruitstraling. Gekoppeld aan het vele glas en het overvloedige licht is dit huis een huiselijk oord van rust.

Zicht vanuit de tuin

Achter het nieuwe gebouw bevindt zich een weelderige tuin. De eiken kolommen en het veelvuldig gebruik van glas geeft het moderne gebouw een hedendaagse sfeer. De tuin oogt erg ruimtelijk en de twee huizen passen door hun ingetogen karakter en kleurstelling perfect bij elkaar. De boom tussen de twee gebouwen is een mooie natuurlijke overgang tussen de twee. Zie jij jezelf al heerlijk genieten in deze luxe droomtuin?

Keuken en eetkamer

Het interieur is opvallend formeel en open, de grenzen tussen binnen en buiten vervagen en de helderheid is alom aanwezig. De kleuren van de gevel komt enkele verticale oppervlakken van het interieur terug en zorgen zo voor een connectie tussen binnen en buiten. In het nieuwe gebouw is een hoogwaardige eikenhouten vloer gelegd die de ruimte een luxe sfeer geeft. Daarnaast is eikenhout zeer duurzaam. Let ook even op het witte keukeneiland, dit steekt door zijn monochrome uiterlijk mooi af bij de natuurlijke eikenhouten vloer.

Eetkamer

Rechts aan het terras grenst de eethoek. Door de grote ramen valt veel daglicht, dit creëert het gevoel dat je in een serre bent. Een leuk detail is de vloer van het kleine terras, deze wijkt af van de vloer binnen, hetgeen een mooi contrast vormt. Zie jij je zelf al heerlijk in de ochtend genieten van een sapje en een goed ontbijt? In een eetkamer als deze is het allemaal mogelijk. In de avond nodig je vrienden uit waarmee je in deze eetzaal heerlijk kunt dineren! Gewoon genieten!

De hal

De hal is lang maar niet erg breed, dit hindert niet, want aan de rechter- en linkerkant zijn kasten zijn gerealiseerd die veel opbergruimte bieden. De deuren zijn wit, maar binnenwerk van de kast is olijfgroen- een bijzondere combinatie. Het is een huis waar je veel inspiratie uit kunt halen. Kijk nog eens rond en neem de beste ideeën die je kunt toepassen in je eigen interieur!

Informatie over het huis:

Kosten: 2,1 miljoen, € 1.962.775

Bebouwde oppervlakte: 2.250 m³

Locatie: 8400 Winterthur, Zwitserland

Tot zover de tour door het huis. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Blijf ons volgen zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste trends. 

Ben je fan van grote huizen? Kijk dan eens naar deze woonpaleizen!

Op ons forum tref je experts die je vragen kunnen beantwoorden!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!