10 ideeën voor het decoreren van een moderne woning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 ideeën voor het decoreren van een moderne woning

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen van Grupo HC Klassiek
Loading admin actions …

Wanneer je jezelf ziet als een persoon met zeer innovatieve ideeën dan dit artikel is voor jou! Moderne mensen houden van een modern interieur, toch? Natuurlijk! Alleen zo is het logisch. Dit artikel bereid is bedoeld om je verschillende ideeën te geven op het vlak van decoratie voor elk ruimte in je huis. We hebben het niet over de woonkamer en de keuken maar over ruimtes in je huis die zeker zullen profiteren van een nieuwe look.

Sommige bevatten grotere aanpassingen en andere zijn meer bescheiden. In ons artikel vind je verschillende ideeën voor het decoreren van een huis in moderne stijl. Wanneer je, zoals in veel gevallen, graag iets wilt verbeteren in je huis maar je weet niet waar te beginnen dan helpen we je graag bij homify om het probleem op te lossen of om je op zijn minst een aantal ideeën te geven die je zeker zullen inspireren. Kijk mee!

Een mooie en discrete trap

Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen van Grupo HC Klassiek

Laten we beginnen juist met een voorbeeld dat voor velen van ons een probleem is. Wat doen we met de ruimte onder de trap? De waarheid is dat dit een zeer kleine plek is die niet veel ruimte niet overlaat om onze verbeelding er op los te laten. Maar er zijn oplossingen en dit is het levende bewijs ervan. Waarom zou je ook niet een kleine tuin met stenen eronder aanleggen? Dat is een goed idee niet? Naast een gezellige hoek, is dit voorbeeld van modern design ook heel makkelijk aan te leggen en het vraagt vrijwel geen onderhoud. Dus wil je niet te veel werk hebben, maar wel je huis zo mooi mogelijk inrichten dan is dit een geweldige oplossing!

Een optische illusie in de hal

Dit is het soort beeld dat de illusie geeft nooit te eindigen. En de reden is heel eenvoudig: dit is een spiegel aan een muur in de hal en die slechts een oppervlakte van een paar meter heeft. Dit was de eerste aanwijzing dat we wilden geven, wanneer je om het even welke ruimte ook maar in je huis wilt uitbreiden dan is het grootste geheim het gebruik van een grote spiegel. Aan de voorzijde van de spiegel zien we een groot beeld dat ondanks dat het een klassieke sfeer uitstraalt het zo vreemd is dat het de moderne inrichting van de ruimte uiteindelijk bevestigt. Vooral als we kijken naar de rest van de decoratie van deze hal die zeker zeer avant-gardistisch is. We hebben herhaaldelijk gezegd dat een goede mix aan decoratie werkt en hier zien we daar een voorbeeld van! 

Stijlvol meubilair in de hal

De gang kan een probleem zijn bij het inrichten ons huis, omdat het vaak slechts een beperkte ruimte heeft die dient als doorgang en waar elk bezoek aan ons huis begint en eindigt. Het visitekaartje van ons huis. En dat is de reden waarom het naar onze mening belangrijk is om deze  smaakvol en elegant in te richten. Hou er rekening mee dat alles wat je nodig hebt voor een grootse entree die zowel simpel als elegant is, bestaat uit een eenvoudige tafel, twee vazen, twee lampen en een spiegel. En ja, het is ook belangrijk om een mooi sfeervol kleurenpalet te kiezen omdat deze grote invloed heeft op de totale decoratie. Hier sluit het roze naadloos aan bij de rest van de ruimte in beige en dit zorgt ervoor dat de decoratie meer opvalt.

Let op de kleur in deze lobby

We hebben vaak gesproken over het belang van kleur in de decoratieve niveau. Ook al is zeer klein, in een of andere manier altijd moet je in ons huis. Een huis zonder kleur, is een huis levenloos. Deze afbeelding is een van die gebieden, die geen andere naam ruimte heeft, echter, is een ruimte met een vrij grote omvang en laat helemaal naakt is niet de beste oplossing. Daarom stellen we een meer klassiek design meubelen, die al zijn classicisme met die gele mosterd die nooit onopgemerkt verliest. Vaak is de truc is om de complementaire stukken en verf kleuren die onmiddellijk onze aandacht te stelen te kiezen, want het heeft Arquitetura Samara Barbosa in deze afbeelding.

Welkom!

Scandinavische gangen, hallen & trappenhuizen van homify Scandinavisch

Hier presenteren we een ander super leuk voorbeeld vlak bij de ingang van uw huis. In dit voorstel zijn de kleuren geel en zwart gekozen voor de decoratie en in dit voorbeeld was er geen betere keuze mogelijk dan dit. Het eenvoudige decoratie ontwerp zorgt voor een warm welkom met drie uitroeptekens. De sfeervolle bank  wordt aangevuld met een meer elegant verlichtingssysteem dat is opgehangen aan het plafond. Een voorbeeld van een mooie balans die zeker een speciaal tintje geeft aan deze ruimte.

De natuur in huis

Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van homify Modern Marmer

Wanneer je een natuurliefhebber bent, dan zal dit voorbeeld je zeker aanspreken: een boom in je huis. Het is duidelijk dat het niet iets is wat je vaak ziet, maar het is zeker de moeite waard om een modern huis mee te decoreren. Ja, een modern interieur bestaat niet alleen maar uit design stukken. En een boom in een huis is zonder twijfel een zeer modern en natuurlijke decoratie.

Een kas met tuin

Hoe zouden we een dergelijke ruimte eind van de jaren 90 noemen, een terras? Misschien, maar vandaag de dag hebben we een veel geschikter en interessante optie: kas. In principe kunnen we deze ruimte omschrijven als een zonnige plek in het huis waar we tuinplanten plaatsen die met zorg en toewijding worden behandeld . Dit type ruimte is zeer geschikt voor een moment van stilte, rust en kalmte aangezien een van de belangrijkste kenmerken van een kas bestaat uit: vrede.

Gebruik de ruimte!

We moeten gebruik maken van doorgangsplaatsen en ze omzetten in decoratieve gebieden. Voor het decoreren van een moderne woning kun je gebruik maken van verschillende hoekjes en ze beter naar voren laten komen zoals in dit voorbeeld. We zien een kapstok, een schoenenrek en een kruk als meubels hier die gekozen zijn om de ruimte te decoreren en ordenen. Met wat bruine accenten en een schoolbord wordt deze ruimte tot een gewaardeerde leefruimte.

Contrasterende kleuren en weinig elementen

miniszyk Minimalistische gangen, hallen & trappenhuizen van unikat:lab Minimalistisch
unikat:lab

miniszyk

unikat:lab

Wij tonen je een voorbeeld van wat we echt bedoelen. Ten eerste de keuze van de muur die in zwart is geschilderd is top en deze kon niet beter gedecoreerd worden dan door roze kruk en kapstok met gekleurde elementen. Zoals duidelijk is: je hebt niet meer nodig dan slechts twee elementen en een zwarte muur om een moderne hoek in je huis in te richten.

Een aantal decoratieve elementen om je te verwelkomen

Hill Top, London NW11 Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Studio Duggan Modern
Studio Duggan

Hill Top, London NW11

Studio Duggan

We eindigen met een hal die ook wij zeer fraai vinden. Een ruimte waar de verschillende elementen een optimale dynamiek creëren in het verwelkomen bij binnentreden van je huis. Kies een aantal decoratieve elementen naar wens, bijvoorbeeld een gedroogde bloemstuk, een lamp of een spiegel en speel met verschillende combinaties om een soortgelijke binnenkomst in je huis te creëren. De inrichting van je eigen moderne woning kan altijd verbeterd worden met een paar suggesties. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!