De 270e geboortedag van Alessandro Volta: moderne designapparaten | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De 270e geboortedag van Alessandro Volta: moderne designapparaten

Stoa. Stoa.
modern  door STUDIO NATURAL, Modern
Loading admin actions …

Kun jij je een leven voorstellen zonder elektriciteit, een computer, smartphone, tv of koelkast?  Wij ook niet. Daarom eren we vandaag een briljante uitvinder eer, zonder wiens ideeën er geen apparaten op elektriciteit zouden bestaan. We hebben het over de Italiaanse natuurkundige Alessandro Volta (Alessandro Giuseppe Antonio). Hij vond niet alleen de batterij uit, maar is ook een van de grondleggers van de theorie van de elektriciteit. Zeventig jaar na zijn dood, werd hem eer bewezen door de eenheid van elektrische spanning – V – naar hem te vernoemen. Reden genoeg om deze geniale uitvinder, die recentelijk zijn 270e verjaardag vierde, in de spotlight te zetten. De moderne designapparaten, die we hieronder aan je laten zien, zouden er ook niet geweest zijn zonder meneer Volta. Enfin, kijk met ons mee naar dit schitterende design!

Back to basic

van homify Industrieel

Bulb Deluxe van DELIFE heeft een minimalistische vormgeving, het is een eenvoudig concept, maar een zeer stijlvolle eye-catcher voor elk appartement. De uitvinder van de gloeilamp is de Amerikaan Thomas Alva Edison, maar zonder Alessandro Volta, zou de eerste niet op zijn idee zijn gekomen. Let op de prachtige transparantie van het spiegelende glas. Het is werkelijk een schitterende toevoeging aan je interieur. Het lezen van een boek was nog nooit zo fijn, als bij het licht van dit juweel van een gloeilamp.

Wasmachine

Een leven zonder een wasmachine? Ondenkbaar! Zonder Alessandro Volta en zijn collega's zouden we misschien nog steeds onze kleren met de hand op het wasbord wassen. Geen aanlokkelijk idee. Op de ingenieuze hightech apparaten van Miele kunnen we vertrouwen : hun nieuwe vlaggenschepen zijn de wasmachine en de droger W1 T1, die zeer gemakkelijk kunnen worden bediend door het intuïtieve aanraakscherm.

Hightech oven

van homify Klassiek

Hoewel het bereiden van voedsel boven een open vuur nog steeds zijn charme heeft, is het niet altijd even makkelijk. Daarom zijn we ook op dit gebied van ons dagelijks leven voorzien van elektriciteit. De Velvet oven van ERGE, heeft een modern touchscreen, dat ook onze keukens voorziet van hoogwaardige technologie. Via het sensorgestuurde display selecteer je kinderlijk eenvoudig de opties: boven- en onderkant warmte, grill, hete lucht, ontdooien, warmhouden, etc. Je kunt zelfs de standen voor specifieke gerechten in op slaan. Supermodern dus!

Zonnecel elektra

Leven zonder e-mail, Whatsapp en telefoon? Onze communicatie zou tegenwoordig geheel tot stilstand komen. Stel je voor, we zouden in plaats daarvan opnieuw brieven schrijven, postduiven laten uitvliegen of wachten op de volgende postkoets. In plaats daarvan staan wij staan op de schouders van reuzen, zoals Volta, waardoor we beschikken over elektra. De ontwerpers van STUDIO NATURAL hanteerden een concept van de elektriciteit, waarbij de zon het zware werk doet. Het oppervlak van deze tafel is voorzien van fotovoltaïsche cellen die ons in staat stellen om onze tablet of smartphone op te laden met zonneenergie. Handig en milieuvriendelijk!

Super geluid

Of we nu naar muziek luisteren of kijken naar de favoriete tv-show: zonder een adequate audiosysteem ben je nergens. De ontwerpers van Kompatibel Design namen deze wijsheid ter harte en ontwikkelden hun Custom Audio IMPACT 2.5, dit is een geavanceerd hightech luidsprekersysteem dat zich in alle opzichten op het snijvlak van technologie en design bevindt. Dit systeem maakt echt een designstatement in je appartement. Zelfs in zijn stoutste dromen zou de goede oude meneer Volta zich niet hebben kunnen voorstellen welke producten er door zijn ideeën ter wereld zouden komen. 

Tot zover het mooie moderne design dat we o.a. aan Volta te danken hebben. 

Blijf ons volgens, zodat je telkens op de hoogte bent van de nieuwste trends! 

Zoek je royaal woongenot? Dan zijn deze grote huizen echt iets voor jou!

Heb je vragen over je woonconcept? Onze experts staan voor je klaar op het forum!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!