Voor & Na: Van bouwval tot modern huis in de bergen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Voor & Na: Van bouwval tot modern huis in de bergen

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
 Huizen door supercake,
Loading admin actions …

In onze voor & na artikelen verkennen we gebouwen en panden die een opzienbarende transformatie ondergaan hebben, zowel uit binnen- als uit buitenland. Vandaag behandelen we een pand in het Italiaanse Trentino-Zuid-Tirol. In deze bosrijke omgeving staat een omgebouwde schuur die tegenwoordig dienst doet als woning. De architecten, het Milanese bureau Supercake, streefden naar een combinatie van modern en traditioneel, onder andere door het behoud van de al aanwezige materialen zoals het hout- en ijzerwerk. 

Voor: Een bouwval

Op deze eerste foto zien we de staat van het gebouw zoals deze was voordat het gerenoveerd werd. Omdat we hier te maken hebben met een schuur, kunnen we niet verwachten dat het interieur van het gebouw voldoet aan de eisen die bijvoorbeeld aan woningen gesteld worden. Wanneer de functie van een gebouw anders is dan een woning, wordt er al snel bezuinigd op esthetiek en onderhoud. Op de foto hiernaast zien we daar een perfect voorbeeld van. 

Voor: Klaar om aangepakt te worden

Op deze foto zien we het voorbereidende werk.  De vloer wordt gestort en het is om die reden dat de ramen en openingen van de schuur nog niet geplaatst of gedicht zijn. Een geventileerde omgeving zorgt er immers voor dat de vloer sneller droogt.

Voor: Het dak

Het dak laat tekenen van veroudering zien, getuige bijvoorbeeld de dakpannetjes die schots en scheef liggen. Om een schuur zoals deze in een woning te veranderen zul je eerst de buitenkant aan moeten pakken. De schuur is hoogstwaarschijnlijk lange tijd niet onderhouden, en slechts op zo'n manier gepreserveerd zodat hij zijn functie kon uitvoeren; het opslaan van voedergewassen. 

Na: Een echt huis

We zien hier een foto van het gebouw na de verbouwing. Het gebouw kent nu drie niveaus, een kelder, een begane grond en een eerste verdieping. Op de begane grond bevindt zich de woonkamer met kelder, keuken en open haard. Op de eerste verdieping vinden we het slaapgedeelte.

Na: een buitenterrein

Vanuit dit perspectief zien we goed hoe het exterieur van het gebouw behouden is gebleven. Men heeft ervoor gekozen om de buitenkant van het gebouw zoveel mogelijk in oude staat te bewaren, er zijn slechts noodzakelijke ingrepen gepleegd. Ook zien we de potentie van de ligging van de woning, half verzonken in de helling van de berg, in een prachtig Italiaans dal.

Na: Het interieur

Eindelijk zien we hoe de woning er na de renovatie uitziet! We kunnen goed zien dat de vraag naar een sobere, minimale, doch gezellige inrichting goed is ingevuld. De houten en metalen balken vormen een schakel met het verleden en doen ons herinneren aan de oorspronkelijke functie van het gebouw.

Na: Een rustige woning

Deze foto toont ons de eetruimte en de keuken, laatstgenoemde is verbonden met de eetruimte door een grote opening in de wand. Aan de linkerkant zie je dat de muren voornamelijk witgepleisterd zijn en dat op sommige plekken de oorspronkelijke muur nog tevoorschijn komt. Ook hier vormen de houten balken een bijzonder element en trekken zij veel aandacht. 

Na: De zolder

De zolder van de woning is bereikbaar door het betreden van een maritiem ogende laddertrap. De zolder biedt de bewoners een plek waar zij zich kunnen terugtrekken en van hun privacy kunnen genieten. De zolder kan natuurlijk ook ingericht worden met een aantal bedden. De zolder biedt tevens toegang tot het geïmproviseerde observatorium. 

Na: De keuken

We concluderen dit artikel met deze foto. De keuken is in een prachtige rustieke stijl uitgevoerd en is voorzien van alle moderne faciliteiten. De stenen structuur doet denken aan de keukens van oude boerderijen. Links zien we een van de oude stenen bogen, men koos er voor om deze niet aan het zicht te onttrekken of te verven, om op die manier het verleden van de woning te accentueren. De oude schuur is omgetoverd tot een moderne woning met rustieke sfeer. Het gebruik van traditionele materialen zoals hout, ijzer en steen en de keuze voor sobere meubels geven de ruimte een intieme sfeer. 

Bent u benieuwd naar onze andere voor & na projecten, lees dan bijvoorbeeld ook eens het artikel over de renovatie van een landhuis in Normandië of de verbouwing van dit monumentale huis in Aberdeen.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!