Moderne huisbibliotheken | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Moderne huisbibliotheken

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Wimbledon Moderne woonkamers van LEIVARS Modern
Loading admin actions …

Volgens sommigen vormt de boekenkast, of bibliotheek, de ziel van het huis. Is het niet vaak het eerste waar we benieuwd naar zijn als wij het huis van een vreemde betreden? Even kijken welke boeken hij of zij leest. De komst van het e-book heeft grote gevolgen voor de manier waarop wij verhalen en teksten lezen maar ook voor de inrichting van onze huizen. Zouden onze studeerkamers steeds leger worden, en zullen de gezellige hoekjes in onze huizen, vol met boeken, verdwijnen? Dat is natuurlijk helemaal aan u. Als het aan ons ligt hoort het boek bij de inrichting van het huis, en zouden ze niet ergens aan het zicht onttrokken moeten worden maar zouden ze  juist prominent tentoongesteld moeten worden. Of het nou een complete bibliotheek is of een kleine hoek ergens in een knus gedeelte van uw huis. 

Bibliotheek

Bibliotheek Woonboerderij Landelijke mediakamers van Piet-Jan van den Kommer Landelijk
Piet-Jan van den Kommer

Bibliotheek Woonboerderij

Piet-Jan van den Kommer

We beginnen groots met deze bibliotheek, ontworpen door Piet-Jan van den Kommer. Het mag duidelijk zijn dat de kennis zich hier in de loop der jaren heeft opgestapeld, de trap is daardoor geen overbodige luxe in deze heuse bibliotheek. De bibliotheek is onderdeel van een woonboerderij uitgevoerd in een landelijke doch moderne inrichting. Voor een beschrijving van de rest van het huis verwijzen we u graag naar ons artikel over het landelijke huis

Het boekenhuis

We zien hier een foto van het zogenaamde boekenhuis in Londen. Als we binnen komen, dan zien we direct waarom het huis het boekenhuis genoemd wordt. Als een berg strekt de boekenkast zich uit over de wand en langs de trap richting het plafond. Dit is een verbijsterend mooie manier om al u waardevolle boeken een plek te geven. Deze bibliotheek, want zo mogen we deze verzameling wel noemen, is het absolute centrum van het huis. De kast is uitgevoerd in eikenhout, waardoor hij erg duurzaam is. De kast en de trap lopen in elkaar over en zijn nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Wilt u meer lezen over dit bijzondere huis dan verwijzen wij u graag naar het volgende artikel.

Een gezellige hoek

Dat het niet altijd groots hoeft te zijn bewijst deze rustige studieruimte. Want zeg nou eerlijk, wat is er heerlijker dan het lezen van een pakkend boek ergens op een rustige lenteochtend. Deze ruimte is onderdeel van een verbouwde schuur in de Cotswolds, een heuvelrug in centraal Engeland. De 300 jaar oude schuur heeft een complete make-over gehad en voorziet tegenwoordig in alle gemakken. Neem plaats op de tijdloze Eames stoel en verdwaal in uw favoriete boek.

Ladders

Wimbledon Moderne woonkamers van LEIVARS Modern
LEIVARS

Wimbledon

LEIVARS

Klassieke bibliotheken van weleer kenden vaak een ladder op wieltjes. De ladders, gebruikt om de hoogste planken van de kast te bereiken, raakten in zwang tijdens het Victoriaanse tijdperk in de achttiende eeuw en vonden we vooral terug in aristocratische kringen. Tegenwoordig geeft een trap als deze karakter en charme aan de ruimte waarin deze geplaatst wordt. Zoals we in dit huis in het Engelse Wimbledon kunnen zien. 

Donker hout

modern  door kt-id , Modern
kt-id

Richmond

kt-id

Door de boekenkast verschillende compartimenten te geven wordt het makkelijker om uw verzameling boeken in te delen en te rangschikken. Het donkere hout zorgt voor een klassieke sfeer die andere tijden oproept. Mahonie of een ander soort hardhout is hier zeer geschikt voor. 

We hopen u met dit artikel geïnspireerd te hebben tot het bouwen van een mooie boekenkast en hopelijk stelt u de aanschaf van een e-reader nog even uit. Deel uw mening op ons forum.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!